Pågår en liten tillnyktring till verkligheten?

Nej, inte i DN som Wolodarski med sin agenda journalistik har låst fast alla medarbetare i mångkultur, värdegrund, identitet, woke- och cancellkultur, följer de inte hans aktivism så får karriären ett snabbt slut.

Däremot finns det ljusning i Kvartal, som säger sig vara är en politiskt oberoende nättidskrift som publicerar poddar och texter med samhälls- journalistisk inriktning. Oberoendet kan diskuteras eftersom det emellanåt är mer beroende av vad storebror tycker.. Rysslands expansion förkastas, men om USA/Natos är det tunt.

Men, man får vara glad ändå för Kvartals publicering av tillnyktringsalster, som slöseriet med skattepengar i klimathetsens namn och att omhuldade socio/ekonomiska faktorer till brottslighet inte håller, eftersom det handlar om kultur, normer och uppfostran.
Läsare av denna blogg vet detta för länge sedan, men folks erfarenheter med sunt förnuft väger mycket lätt om de inte fästs på universitetens forskningspapper.

Att det finns för få fritidsgårdar börjar tom Jerzy Sarnecki och Mattias Gardell att överge. När förortsbornas självvalda utanförskapet med socio/ekonomiska faktorer också börjar svalna i vetenskapligt arbete, då är de tur för vänsterliberaler att den elake Putin finns som avstjälpningsplats för deras adrenalin.

Björn Söder (SD) skriker högt på Twitter att den som köper rysk vodka skall skämmas, precis som ovaxxade skulle göra tidigare. Samma beteende som den mobbade har på skolgården, när han/hon äntligen får leka med den starke som mobbat värst, då gäller det att vara till lags med råge, för att inte åka ut igen. https://www.friatider.se/bjorn-soder-sd-bojkotta-absolut-vodka

Skatteslöseri i den gröna omställningens namn

– Nationalekonom Christian Sandström, som är verksam vid Jönköping universitet. Han har i en mycket läsvärd artikel gått igenom de bubblor vi sett inom etanol, biogas och vindkraft – och sett ett mönster. Skattemedel förslösas samtidigt som man strösslar med fina ord. MP vill att vi tillsammans skall rädda världen, från klimatkollaps. Det är inga småsummor det handlar om, som brukar hamna i globalisters fickor.
De är otroligt nöjda med sina effektivaste medel, rädsla och skam!

Bild; tidningen.nu

Kriminologiprofessorn Marie Torstensson Levander sitter sällan i SVT:s morgonsoffor, där självgoda kändisar brukar sitta och klia varandra på ryggen. Hon har 40 års forskningserfarenhet och är seniorprofessor vid Malmö universitet och har i decennier forskat om vilka som blir brottslingar.

Hon anser att normer, moral och uppfostran har en större inverkan än socioekonomiska faktorer på vem som blir kriminell.

En grundläggande karaktäristika är hur man ser på regler.

Skall de följas eller brytas?

Relaterat från Kvartals nyhetsbrev den 13 april.

2 tankar kring ”Pågår en liten tillnyktring till verkligheten?

  1. Slutsatsen: ”Hon anser att normer, moral och uppfostran har en större inverkan än socioekonomiska faktorer på vem som blir kriminell”.

    Måste säga att ”vinklingen” är en förskjuten av fokus från asylavarterna. Rapporten kom lite väl lämpligt. Hade det inte räckt med 20 års forskning!

    Finns det någon med svenskt ursprung genom alla år som inte visste detta?
    Att politikerna inte visste det, det har ju sina ”naturliga” förklaringar. De lever ju frånskilt samhället från oss övriga. Inte undra på att de INGET VET om den svenska befolkningens lidande, som DE själva orsakat år efter år. Man har t.o.m. förstört Sverige i UPPSÅT!
    Har man 40 års forskningserfarenhet om detta och politikerna bryr sig inte ens från den 1:a dagen för 40 år sedan, vad ska vi med dagens politiker till? NÅGON?

    1. Forskare bevisar ofta det befolkningen redan vet sedan länge, men vi får ändå vara glada över akademin senfärdiga bevis. Publiceringar kommer ofta när opinionen börjat tröttna på politikers värdegrund, innan dess så ryker ofta forskningsmedlen.

Kommentarer är stängda.