De-dollarisering pågår i det tysta

Dollarn som världsvaluta försvagas allt mer, men den vanlige amerikanen märker inte att kungen av valutor börjar tackla av och tror att han alltid kommer att styra. Knappast Europas makthavare heller, då hela EU eliten vill sitta i Bidens knä.

Kina, Ryssland, Indien, Brasilien, Saudiarabien och andra nationer tar riktigt stora steg som kommer att göra det möjligt för dem att bli mycket mindre beroende av den amerikanska dollarn under de kommande åren.

Bric länder vill ha en stabil valuta med guld som säkerhet och kanske sällsynta andra metaller också kan få komplettera den tidigare guldmynts foten.

Att använda lokala valutor står högt på många länders önskelistor, i stället för att enbart handla i dollar, euro, yen och pund.
Kina och Brasilien struntar i dollarn som mellanhand vid handel och har ”undertecknat ett avtal om att handla med sina egna valutor”

Både Saudiarabien och Indien börjar bli en huvudvärk för Biden då dessa tidigare partners börjar överge petrodollarn i deras utrikeshandel.

Trögheten är alltid stor hos dominerande makthavare, som USA varit sedan andra världskriget. De är ofta omgivna av ja-sägare och vill inte inse, när toppen passerats och utförsbacken närmar sig. Efter Sovjets fall hamnade nästan hela världen under dollarnas styre.

Men nu börjar Kina och Ryssland bygga upp ett alternativt valutablock som Bric länder vill ansluta sig till, samt även andra länder som har tunga erfarenheter av USA med sina västallierades framfart, både i Afrika, Sydamerika och Asien.

Därför måste hatet mot Kina/Ryssland piskas på i statsmedia, där rapporteringen är under bottennivå i partiskhet och filtrering av Ukrainas krigsbrott. Minskavtalet sopas bort liksom behandlingen av den ryss talande befolkningen i Donbas området, som är ett mineralrikt område med kol- och järngruvor och tung industri, vilket också lockar den anglo amerikanska oligarkin.

Källa: https://www.globalpolitics.se/dollarn-ar-i-trubbel/ och riskerar att blåsa bort.

Bild; shutterstock, från länken.

8 tankar kring ”De-dollarisering pågår i det tysta

 1. frågan om NATO medlemskap gick också snabbt vilket ju gör att ”demokratin” mer och mer upplevs som en attrapp i alla fall för mig

  1. Det följer bara gängse mönster, vi fick inte säga ett pip om att Sverige skulle bli mångkulturellt 1975. Röd som blå följer troget den angloamerikanska oligarkin, de stora frågorna är redan avgjorda och resten tar EU, där Sverige bröstar upp sig mot Ungern och Polen som inte vill islamisera sina länder.

 2. De-krona-seringen av vår valuta pågår väl också i det tysta! Migrationförsörjningen, äter den inte upp den svenska kronans värde, förr eller senare?

  1. Fria Tider/Twitter

   ”Kent Ekeroth: Lika stor massinvandring trots SD-stödd regering.
   ”Det duger inte”, konstaterar SD-profilen.
   SD hänvisar till att det är ”komplicerade processer” att minska invandringen. Men enligt partiet kan lagförslag i frågan komma – år 2026….”

   Ibland mal kvarnarna långsamt, men att tömma skattekistan på 22 miljarder samt vapen till Ukraina det gick fort, inga komplicerade processer där inte.

   1. Att det tydligen finns en stor del som har ryska som sitt hemspråk är ett faktum som sorgfälligt förtigs av media här i Sverige och jag hörde en intervju med Elon Musk där han varnade för att det går ju att lära AI (artificiell intelligens) att ljuga det är svårt nog att skilja lögn(?) från sanning i framtiden lär det bli helt omöjligt
    men enligt mig är allt för många tvärsäkra om vad som är sant
    fast i mitt lilla sinne vill jag kalla det för åsikter och inget annat

    1. Visst är det så. Mina åsikter formas av mina livserfarenheter samt vilka källor jag tar del av. När även akademi är styrd, samt skräddarsydd forskning, då är det svårt att veta vad som är sant. Vänstern gör det lätt för sig med sin relativism, där ingen sanning finns. Upplösning av könstillhörighet är nu mycket inne. Ord, tidigare historia kan kränka och då skall den ändras i stället för att förstå med den tidens glasögon på näsan.

   2. När skall Alla svenska medborgare KUNNA KRÄVA att Hela eller delar av Riksdagen borde förpassas bort från all politisk inblandning för all framtid?
    Det svenska Folket har makten påtalar gärna politikerna, men varför är det bara på ”pappret”?
    När ska VI som har makten kunna entlediga de korrupta Riksdagsledamöterna från Riksdagen?
    Eller ska de få fortsätta med att bedriva ”sina” korrupta verksamheter?
    Man har ju i uppsåt, sedan minst 2006, drastiskt försämrat det för både Sverige och oss medborgare.
    Kan någon säga vilken POSITIV NYTTA har vi egentligen haft av ”våra” marionett politiker i Riksdagen, genom åren? Om VI inte haft det, HUR kan du som svensk medborgare överhuvudtaget ha röstat på någon av de ”etablerade” politiska partierna som dessutom företräder ”utomstående”?
    För en sådan idiotisk politik kring t.ex. det årliga påtvingade asylmottagandet som inte tolereras av folket! Trots att det fortgår år efter år, men när ska den ”dumme svensken” inse att man har röstat för det!
    Svenskar, erkänd själva att Ni har röstat åt skogen. Din valröst, den kan du inte längre försvara. Ingen vill väl ha ett ”icke fungerande” svenskt samhälle!
    Trots det så röstar svensken FÖR DET!
    Finns det någon som överhuvudtaget kan erkänna sina felaktiga val, nu i efterhand?
    Eller sätter man hellre på sig sina ”skygglappar” för att försvara sina valröster.

    1. Väljarna orkar inte inse att de med sina val har röstat bort fosterlandet, mer skonsamt är att spela med i charaden. Att lämna fårskocken kostar för mycket, när cancell kulturen med utstötning från det offentliga rummet har vind i seglen.

Kommentarer är stängda.