Valet i Finland och om globalisters strategi för att ta mer av jordens resurser

I går gick Finlands medborgare till valurnorna, enligt de första resultaten i går kväll så är valet en rysare, oerhört jämt mellan Socialdemokraterna, Samlingspartiet (våra moderater) Sannfinländarna (SD som de var förr).

Men efter hand tog samlingspartiet på sig ledartröjan och Sannfinländerna gjorde ett mycket bra val och Sanna Marin (S) fick erkänna sig besegrad.

”…När 99,8 procent av rösterna var räknade hade liberalkonservativa Samlingspartiet 48 mandat, Sannfinnländarna 46 mandat och Socialdemokraterna 43 mandat….”
https://www.svd.se/a/jlr67L/samlingspartiet-gar-mot-valseger

Anders Leijon i DGS följde den avslutande debatten mellan mellan de tre största partiernas företrädare: Socialdemokraternas Sanna Marin, Samlingspartiets Petteri Orpo och Sannfinländarnas Riikka Purra, som publicerades den 29 mars. https://detgodasamhallet.com/2023/03/29/anders-leion-valet-i-finland/#more-69377

”……Riikka Purra är, jämfört med de andra två, mycket tydlig. Hon säger bland annat: Sannfinländarna vill delta i det europeiska samarbetet, också för att garantera landets säkerhet. Hon säger att finländare inte är bortkopplade från andra, men Finland är inte till för att subventionera sydeuropéers fönsterbyten eller betala pensioner för vem som helst. Finland kan inte lösa världens problem men tar ansvar för sina egna. Hon tycker också att man lägger för mycket på kulturen, som är en lyxservice. Det talas mycket om pengar, säger Riikka, men allt kan inte mätas i pengar. För Sannfinländarna har finskheten ett egenvärde. Detta att välfärd och trygghet finns – det kan inte mätas i pengar. För Sannfinländarna är medborgarnas öde inte beroende av mängden utlänningar man tar emot utan landet är som det egna hemmet. Landet är ett tryggt och fint ställe. Finland är ett fint land, världens finaste, säger hon.
Hon talar alltså mot invandring och andra engagemang som går ut över finländarnas egna villkor och möjligheter att skapa ett land som är ett gott hem för dem själva….”

Tänk om vi kunde få höra samma klarhet av SD som allt mer har hamnat i värdegrundens klor.

Samlingspartiets (motsvarar våra moderater) Orpios besked för Finlands framtid var den gamla arbetslinjen, så inkomsterna kan ökas och skattetrycket därmed sänkas, vilket alltid visar sig betydligt svårare i regeringsställning än i opposition.

Sanna Marin och Magdalena Andersson verkar ha samma talskrivare där floskler med värdeord radas upp och Marin kan naturligtvis inte samregera med de elaka Sannfinländarna.

Hur våra socialdemokrater skall bli mer i takt med tiden övergår mitt förstånd. Med vänsterns långa marsch genom värdegrundsmarinerade institutioner kommer analys och rannsakning bli mycket svår. Men tonerna är höga för nu skall en ny samhällsgemenskap mejslas fram med respekt, jämlikhet och tillit för att åter få regera efter 2026 (TT).

Respekt för vad, vem och vilka får vi inte veta.

Eftersom globalisters söndringsmanual för nationalstaten är en helig ko för vänstern, som ser Agenda 2030 från WEF som en pärleport till ett socialistiskt samhälle globalt, där jämlikhet och rättvisa råder av goda oligarker i Jesusliknande skepnad. Minns hur fd statsminister Stefan Löfven med sina ministrar nästan euforiskt viftade med sina skyltar där agendans förrädiska 17 målen stod att läsa.

Hög invandring från dysfunktionella länder kommer att öka, liksom oligarkernas jakt på nya exploateringsbara naturtillgångar. Om inte världsbanken kan lura av fattiga länder deras tillgångar, så skapar globalister krig, med krigsalliansen NATO som spjutspets. Unga män med folket offras och de som protesterar är Putintroll. Sanktioner och inflation brukar följas åt och kommer betydligt snabbare än dagens brev från posten. Allt är insvept i räddning av demokrati och mänskliga rättigheter och ett ökande hat mot de som gör motstånd och protesterar.

Låt oss hoppas att Finlands nya regering inte går i Sveriges spår, där Kristersson tyckas ha kopierat socialdemokraternas politik, för att inte stöta sig med förortens och institutionernas väljarbas, som kan drabba regeringen mycket hårt.

Bild, dailymail co uk

Magdalena Andersson och Sanna Marin samma skrot och korn i falskhet. De predikar om gamla arbetarideal, men i praktiken är de betydligt närmare Klaus Schwab ideologi än att arbeta och göra rätt för sig och Sanna Marin verkar vara en mönsterelev från hans elitskola för unga (lättpåverkade) ledare.

Nu försöker Andersson dupera medborgare med folkhemsel, men talar inte om varifrån den skall komma. Att Sanna Marins tuffa ungdomslock passar bättre på blöta inne fester än i politiken, verkar nu Finlands väljare ha insett…..

2 tankar kring ”Valet i Finland och om globalisters strategi för att ta mer av jordens resurser

  1. Det tar lång tid men Cervenkas bok ”Girig-Sverige så blev folkhemmet ett paradis för de superrika” Närigheten ligger alltid på lur någonstans ung som i Bibelns JUDAS det är ju klart hans 30 silverpenningar kanske inte kan matcha dagens miljardärer. Jag kan ju acceptera löne-och inkomstskillnader till en viss gräns vill säga. Men man måste nog tillstå att att hyckleri ingår i den mänskliga arsenalen. en del säger att politik är en förtroendebransch och när toppolitiker säger vi har tappat förtroendet för dig så är det en omskrivning för orden vi har tröttnat på dina lögner (eller?)

    1. Tack för Din kloka kommentar!
      Visst, löneskillnader måste finnas, efter utbildning och erfarenhet, men när Vattenfalls VD Anna Borg nu har en månadslön på 1,8 miljoner i ett statligt bolag, då har något gått fel.

Kommentarer är stängda.