Kurs i samhällsvetenskap -nytt integrationsverktyg

När tidigare miljard verktyg misslyckats, så kommer det nya från påhittiga politiker. För nu skall en statlig kurs göra alla invandrare till svenskar. Man kan tro att det är en rolig sketch från regeringen, när deras utlovade paradigmskifte har dunstat bort.

Invandringen med nya rekord i uppehållstillstånd och medborgarskap fortsätter som förut, det är bara yttrandefriheten som tar stryk.

”…..Att Sverigedemokraterna, som sitter i riksdagen på ett invandringskritiskt och svenskvänligt mandat låter detta ske är illa. Det är dags att de sätter ned foten på allvar och kräver ett stopp för integrationstramset, annars kommer de snabbt bli lika irrelevanta för Sverigevänner som Centerpartiet numer är för svenska bönder.” Skriver Dan Eriksson Ordförande för Det fria Sverige

Frågan politiker aldrig ställer sig är; Vill alla invandrare bli integrerade?

Min erfarenhet från yrkestiden är, när det handlar om lågutbildade utomeuropiska invandrare och analfabeter, att de inte vill det. Att gå från försörjningsstöd till ett lågavlönat arbete är inte lönsamt. Men att villkora bidrag är tabu, att gradvis få tillgång till välfärd efter visad prestation ger vänsterns liberaler kalla kårar. Inget får förtörna väljarkåren, att höja skatten för den hårt arbetande medelklassen är enklare eftersom majoriteten sitter fast i det lika värdet, som också ger många deras försörjning.

Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) vill förbättra integrationen genom en obligatorisk kurs i samhällsvetenskap för nyanlända. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Bild från https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-infora-samhallskunskap-for-nyanlanda

Hej, Harriet.

Det finns ingen hejd på politikers fokusförflyttningar.
Man anordnade en ”gymnasielag” för de 9 000 Afghaner som ”landade” i Sverige som förmodligen inte skulle klara av årskurs 6 på mellanstadiet.
Hur gick det för dessa 9 000 som skulle gå ”gymnasiet”?
Hur många klarade av denna s.k. gymnasieutbildning?

Det kan inte finnas så många ”dimridåer” kvar att ta till och Moderaterna lät väl L stå för denna fadäs denna gång.
Moderaterna har väl insett att det är bättre att andra i ”regeringen” får ta skammen, denna gång.
Moderaterna har ju arbetat så hårt för Sfi med sina bonusar och senast med det s,k, 110 000 kronors praktikstöd åt företagare som uppehåller migranter om det så bara är ”på pappret”!

Migranterna lever väl efter SIN medhavda samhällssyn och skiter fullständigt i den svenska. Alla de som redan finns här ska de också genomgå kurs i svensk samhällskunskap?
Förmodligen inte eftersom samhällskunskapen verkar bara vara vikt för ”nyanlända”.
Man beräknade att c:a 180 000 ska komma i år.

Hur ska man genomföra denna obligatoriska kurs i samhällsvetenskap?
De som kommer motsvarar ju en hel stad som är större än Helsingborg eller Västerås eller Örebro!
Ska de ”befintliga” migranterna stå för samhällsundervisningen eller vilka är det som ska vara de nyanländas ”samhällskunskapslärare”.

Jag som trodde att ”våra” svenska lärare redan går på knäna.

Vad anser lärarkåren själva om denna gigantiska s.k. samhällskunskapsutbildning?
Kanske Riksdagens ledamöter kan hålla i utbildningen själva, för de gör ju ingen nytta för oss medborgare som de är tillsatta till att göra.
Med makten tillkommer det fritt fram med det ständiga hyckleriet mot det svenska folket. Märkligt vilken värld de s.k. svenska politikerna lever i.
Man öppnar snarare för ett eget konstruerat politiskt ”gatlopp” utan att ens fatta det själva.

NÄR får VI nog?

Var det inte Edward Persson som myntade att pengar ska strös som gödsel för vinden. På den tiden var det goda tider jämfört med idag.”

Signaturen ”TT”

———————————————————————————————————

Svar på din fråga om hur många som klarar gymnasiestudier finns här; https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-majoriteten-ensamkommande-klarar-inte-gymnasiet/
Men i vanlig ordning så ställer ledarskribenten PM Nilsson samhällets undervisning i skamvrån. Att förmåga eller vilja inte finns hos en majoritet utomeuropiska invandrare får inte sägas för då ryker det lika värdet sin kos. Konsekvenser av skadliga ingiften i generationer är en orsak, därutöver ambitionen att få livstids försörjning, eftersom ekonomiska flyktingar med råge överstiger de med med riktigas asylskäl, konstaterade EU:s bevakningsstyrka Frontex för många år sedan.

Länsstyrelser och våra ambassader kan tävla med människosmugglares försäkringar om att bli rik av landets generösa välfärd med information på olika språk om alla bidrag som kan erhållas i bidragsparadiset. Och som en logisk följd av detta så måste välfärden urholkas för de som har betalt och betalar för den.

”Arbetsförmedlingen måste skärpa kontrollerna av arbetssökandes aktivitetsrapporter och behöver satsa mer på kvalitet än kvantitet. Det slår statliga Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, fast i en färsk granskningsrapport.
https://www.tn.se/arbetsmarknad/27005/kritiken-mot-arbetsformedlingen-haller-kvar-manniskor-i-arbetsloshet-och-bidrag/

Detta är en sanning med stor modifikation, för när det handlar om etniska svenskar då är både FK och AF på alerten. Sjukskrivna och arbetslösa, där akademiker är ett favoritobjekt för jakt, kan till exempel jagas med blåslampa, eftersom jaktlyckan är obefintlig, när det handlar om utomeuropeiska invandrares förmåga att uppfylla sin aktivitetsplan. Kraften sinar fort och det är enklare att låta bidragen flöda från socialkontoren. Klanen kan ju stå bakom dörren.

FK, AF och socialförvaltning är politikers trojka för att maximera förortens röstantal. Då måste självklart andra jagas för att få ihop statens ekonomiska ekvationen.

Vi får ändå vara tacksamma att intentionen är svensk kunskap om samhället, det kunde ju vara islams samhällssyn med Muhammed i fokus. Förmodligen blir det en uppräkning av alla bidrag som kan sökas. Det var inte så länge sedan värdegrundsmarinerade skribenter föreslog att arabiska skulle vara obligatoriskt ämne i skolan, som forskare på Göteborgs universitet tagit till sig. Inte konstigt att landets islamisering går som smort.
https://www.gu.se/forskning/arabiska-som-modersmal-i-svenska-skolor-hur-tolkas-det-av-lararna-och-vad-anger-laroplanen

3 tankar kring ”Kurs i samhällsvetenskap -nytt integrationsverktyg

  1. Zlatan har i vare fall inte drabbats av ”yttrandefrihetstunghäfta”.
    Han uttalar sig om:
    – Qatar som land, jag tror att det är ett system som funkar.
    Finns det droger?
    Nej. Finns det kriminalitet? Nej.
    I Sverige finns det kriminalitet?
    Ja väldigt mycket.
    Droger? Ja.
    Qatars system funkar. Det svenska systemet? Det funkar men om det funkar till hundra procent, det vet jag inte.
    Så lät det under tisdagen när Zlatan Ibrahimovic skulle förklara varför han tycker om landet Qatar.
    Under onsdagen fick sedan Norges förbundskapten, Ståle Solbakken, frågan om hur han skulle reagera om en av hans spelare skröt om Qatar.

    – Det skulle vi nog prata om, men samtidigt är det en värld där man får ha yttrandefrihet.

    https://www.svt.se/sport/fotboll/solbakken-om-zlatans-qatar-utspel-langt-over-gransen
    I Norge verkar de ha yttrandefrihet men hur är det med den i Sverige?.

    1. Nu börjar det bli jobbigt för våra politiker, när en beundrad fotbollsspelare med annan hemvist, tvivlar på den humanitära stormaktens politik.

  2. Var tog ni alla andra vägen som brukade kommentera i Harriets blogg?
    Har NI drabbats av yttrandefrihetstunghäfta? Kom igen och stå upp för ER yttrandefrihet.

Kommentarer är stängda.