Västs hegemoni är på glid trots medias föraktfulla ord om både Putin och XI Jingping

I media råder nu tävlan mellan journalisters försåtliga och nedsättande ordval från det pågående tre dagars mötet mellan XI Jingping och Putin i Moskva.

SvD:s lojala Kinakännare har redan sammanfattat mötet, precis som väst vill ha det. https://www.svd.se/a/dwrR2j/expert-moskvamotet-handlade-aldrig-om-ukraina

En bild från toppmötet mellan XI och Putin, som får Joe Biden att gnissla tänder och EU förstår inte vad som händer

”Kinas president Xi Jinping och Rysslands president Vladimir Putin lovade på tisdagen att ”avsevärt öka” handeln mellan sina två länder till 2030, och Putin lade sin vikt bakom en bredare globalisering av yuanen, ett drag som syftade till att försvaga den amerikanska dollarns makt.
”Vi är för användningen av den kinesiska yuanen i bosättningar mellan Ryssland och asiatiska länder, Afrika, Latinamerika,” sade Putin enligt nyhetstjänsten RIA Novosti. ”Denna praxis bör uppmuntras ytterligare.”
Xi och Putin höll en andra omgång av samtal på tisdagen och diskuterade säkerhetsfrågor och ekonomiska frågor, inklusive energi, resurser och informationsteknik; ledarna undertecknade också ett gemensamt uttalande om samarbete fram till 2030.
Dessutom bjöd Xi in Putin till Kina för årets bälte- och vägforum, rapporterade både Xinhua och Rysslands nyhetsbyrå Sputnik…
Källa; https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3214368/xi-jinping-and-vladimir-putin-vow-significantly-increase-trade-between-china-and-russia?utm_source=cm&utm förmedlat av Shea Driscoll, SCMP.

Nedsättande ordval är ett effektivt indoktrineringsmedel för att få folket att tycka som makthavare vill och nu måste takten ökas när Putin stärks av samarbetet med Kina. EU:s sanktioner har inte rått på rubeln. Sanktionernas bumerangeffekt på Europas folk ökar oron i Bryssel, vars ord om solidaritet förtunnas alltmer.

Ambitionen hos Kinas XI Jingping att få slut på kriget i Ukraina utgör ett allvarligt hot mot ”guldmiljarden” som Putin myntat, om Davos klubbens Big bröder som enbart berikar sig själva på bekostnad av alla andra. Om USA:s alla krig fick ett slut skulle vapenindustrin och dollarns ställning urholkas precis som USA:s självpåtagna roll som världspolis.

EU:s ambition som stormakt skulle också rasa ihop, när västs monopolära världsordning nu går mot sitt slut.

Därför beskriver givetvis tidningarnas telegrambyrå (TT) ”guldmiljarden” som en konspirationsteori, som även publicerades i lokaltidningen den 24 mars.

Jag frågar mig hur dumma i huvudet är de egentligen på denna byrå och på redaktioner i övrigt?

Om XI:s punktlista för fred skriver de att ”…listan är vag och innehåller inte mycket till konkreta steg för att fred skall nås…” och en debattartikel i den ryska tidningen Rossijskajagazeta av XI och i Kinas Folkets Dagblad av Putin beskrivs enbart som ett ”…noga regisserat PR-spel”.

Man tar sig för pannan vad är då Bidens falska känslotal, framknuffad av hans djupa stat kan man fråga sig tillsammans med alla uttalanden om mänskliga rättigheter, demokrati från FN, EU, WEF, osv som bryts innan bläcket torkat.

Orden är oerhört viktiga, för de signalerar mycket subtilt vad vi läsare skall tycka och de upprepas med en allt ökande frenesi. Det har Europas media som som direkt eller indirekt styrs från USA lyckats förträffligt med. Samma förlopp ägde rum med vaccinhysterin som nu med Putin hatet.

Kinas hitintills lyckade medlingsförsök mellan forna fiender; Saudiarabien och Iran förskräcker, för att inte tala om Putins tal vid den nyligen avslutade andra internationella parlamentariska konferensen ”Ryssland – Afrika.”

Det viktigaste av Putins uttalanden från https://www.globalpolitics.se/vladimir-putins-farska-tal-till-de-afrikanska-ledarna/

  • Afrika kommer att bli en av ledarna för den multipolära världsordningen
  • Ryssland har alltid gett och kommer att prioritera samarbete med afrikanska länder
  • Ryssland och länderna i Afrika, Asien, Latinamerika är emot den nykoloniala ideologin och utgör tillsammans världens majoritet
  • Ryssland har skrivit av skulden till afrikanska stater på cirka 20 miljarder dollar
  • Ryssland uppfyller troget sina skyldigheter att leverera mat, gödningsmedel, bränsle till Afrika
  • Väst blockerar Rysslands försök att lämna över gödseltransporter gratis
  • Av den totala volymen spannmål som exporterades från Ukraina gick 45 % till europeiska länder och endast 3 % till Afrika
  • Ryssland kommer att leverera mat till behövande afrikanska länder gratis om man inte förlänger spannmålsavtalet om 60 dagar
  • Kvoten för antagning av afrikanska studenter till universitet i Ryska federationen kommer att fördubblas.

    När allt fler börjar tvivla på västs hegemoni över världen, så öser redaktörer på ännu mer.

    Västs hegemoni är nu på glid, när flera länder vänder väst ryggen och dollarns storhetstid kan vara förbi, när östs valuta backas upp av guld i stället för luft.

    I Afrika drar nog Biden det kortaste strået och XI det längsta för många av dess länder har inte glömt den blodiga kolonialtiden och ser hur världsbanken bara gör dom fattigare genom att binda fast dem i hopplösa lån, med deras naturtillgångar som pant.

    Det är något som de ukrainska folket kommer att bli varse när krigsröken lagt sig.

    Bild från SR

    Vänsterliberal hegemoni på glid?

    6 tankar kring ”Västs hegemoni är på glid trots medias föraktfulla ord om både Putin och XI Jingping

    1. Beklagar att Akismit är snabb att knuffa ut Dig till skräpposten, som tur är går det att återställa.
      Tyvärr tror jag Du har helt rätt, Wolodarski på DN har ju själv proklamerat att DN skall ägna sig åt agenda journalistik, dvs. det som CIA bestämmer.
      Att bara läsa rubriker om Ryssland och Kinas ledare räcker för att förstå hur lurade läsarna är.

    2. Min uppfattning, baserad på observation och slutledning, är att med DN i spetsen, stora delar av svenska media i realiteten är amerikanska NGOs, och därmed utländska agenter (foreign agents) som agerar på uppdrag av CIA och USA och beställningspublicerar. Alla tidningar i Sverige lever och överlever på statliga bidrag, media stödet, eller på att tigga pengar av läsarna, utom DN, som påstår att dom går med vinst.
      Varifrån kommer då pengarna på DN, CIA?
      Redan på 50-talet etablerade DN och Herbert Tingsten nära samarbete med CIA, vilket är väldokumenterat.
      Varför tar DN inte emot mediestöd?
      Är det för att det skulle vara olagligt att ta emot pengar både från CIA och svenska staten?
      Bonniers har ju ”omfattande” verksamhet i USA, och det öppnar en kanal för CIA finansiering. Pengarna levereras som ”vinst” till Sverige. Det går inte att kontrollera, men seriös gräv jobb vore på plats, men ingen kommer att ta upp den utmaningen.

      1. Enligt vad jag förstår så får inte den största tidningen på orten något mediestöd.
        För övrigt håller jag med, hjärntvätten är stark i detta landet.

    Kommentarer är stängda.