Medias försåtliga värdegrunds-indoktrinering

Synonymer till försåtlig är falsk, förfalskad, oäkta, skenbar, låtsas, förställd, bedra, snärja någon och locka någon/några på villovägar.

När skotten viner om knuten, bostadsbolag ger råd hur vi ska handla när glassplitter ligger i resterna av bortsprängd port och avrättningar/mord sker varje vecka, då börjar de mångkulturella förstå att skylla på för få fritidsgårdar inte längre är går hem i stugorna.

Men socio/ekonomiska faktorer har medias skribenter svårt att lämna. En orsak är att identitetsmeriter gjort att skribenter med utländska namn ökar i SVT/SR med statsmedia. Trots att de anstränger sig för att motvilligt tvingas ställa frågor om eget ansvar för brottsliga handlingar, så skymtar hela tiden en vänsterliberal bild av förortens utanförskap och fattigdom igenom.

Ett exempel på detta finner jag i lokaltidningen Östgöta Correspondentens ledakrönika den 14 mars som återger Sakine Madons, recension av boken ”Mitt ibland oss” av Evin Cetin och Jens Liljestrand. Sakine Madon är politisk chefsredaktör på Uppsala Nya Tidning. Ibland går karriären fort. https://unt.se/ledare/kronika/artikel/for-att-forsta-gangkriminella-lyssna-pa-dem/ly35217r

Citat;

”……Varför började de sälja droger, ångrar de sig, om inte: hur kommer det sig? Många av dem berättar att de som 12–13-åringar började transportera eller sälja narkotika. Våld i familjen, psykisk sjuka och ensamstående mammor som inte får ekonomin att gå ihop, nämns i berättelserna om uppväxterna. Även svårigheten att klara skolan, att inte kunna sitta stilla, att hantera konflikter med våld.
I hopplösheten finns det alltid äldre killar i bostadsområdet som kan ”hjälpa” en att fixa snabba pengar, att bli någon, få status. En tusenlapp för att transportera en väska med droger är mycket pengar för en pojke som saknar matsäck till skolans utflykt. Om skolan inte kan nå dessa pojkar, om ”den vita världen” inte ses som tillgänglig, står den kriminella med öppna armar…..”

Varför inte värdlandets ensamstående mammor har det lika kärvt, varför blir deras ungar inte gängkriminella i samma omfattning som söner till förortens mödrar får vi inget svar på. Här ligger en trave offerkoftor på lur.

När en ensamstående flerbarnsmamma från Somalia under många år kan få ut 32 000 i skattebefriade bidrag varje månad har jag svårt att förstå hur ekonomin inte kan gå ihop. Efter dessa år så tvingades hon jobba 4 timmar varje dag för att få behålla de generösa bidragen, vilket Expressen skrev en snyftartikel om. https://www.friatider.se/fick-ut-32000-kronor-manad-i-bidrag-sverige-ar-ett-bra-land

Det är få ensamstående mammor med barn från Somalia som kommit hit på egen hand, flertalet består av anhöriginvandring, där maken kommit först. En mindre del har kommit som kvotflyktingar. När maken erhållit uppehållstillstånd kan familjen komma efter, ofta till livslång försörjning.

Något som Madon inte verkar känna till är omfattningen av skenskilsmässor för att maximera bidragen. När jag under yrkestiden påpekat detta för ansvarig socialsekreterare fick jag mig en avhyvling, ”… men Harriet de har väl lika stor rätt att skilja sig som vi andra…”

Kravet på att kunna försörja sin familj innan återförening har dunstat bort som det mesta med regeringens åtstramningspolitik. Jag undrar om SD tänker sätta ner foten, när Tidöavtalet uppluckras allt mer. Med mångkulturella ministrar från både liberaler och kristdemokrater så går det fort och Kristersson har fullt upp med att smöra för ett Ja till Nato anslutning från Erdogan.

Svårt att klara skolan är sant, men ingiften/kusingiftens potential för både kognitiva och motoriska funktionsnedsättningar finns inte heller med i den ömmande skribentens text. Tidigare förslag från SD i en interpellation slängde fd justitieminister Morgan Johansson i papperskorgen. Stöd har funnits även från liberaler och moderater, som har önskat utreda kusingiften, men i regeringsställning så avtar utredningsviljan snabbt. Assistenter med allsköns handikappersättningar samt extra stöd i skolan kan dränera en kommun, men att förbjuda denna sedvänja är tabu, för då skulle Muslimska Brödraskapet kunna utfärda röstförbud för partier som ligger bakom och då är det bättre att islamiseringen får fortsätta för karriärlystna politiker. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/forbud-mot-kusingifte_H910395

Att den ”vita världen” inte är tillgänglig en höjare i känsloförfalskning. Miljarder har slösats på meningslösa integrationsprojekt. Att påstådd otillgänglighet kan bero på alla unga Svennar som förnedringsrånats, flickor, kvinnor dom brutalt våldtagits ofta av flinande och mobilfilmande gäng, bilen som brunnit upp under natten när Du skall till jobbet, poliser som inser att sänkta straff är legio för stenkastande förortsbor, klaner som muddrar välfärden och hotar sig till bidrag osv, men dessa nedbrytande faktorer för ett samhälle glömmer författarna att nämna.

Avslutningsvist är en kort presentation av författarna på sin plats.

Evin Cetin är advokat har varit engagerad i flera mål om brutala dödsskjutningar, dessutom har hon under många år varit aktiv socialdemokrat. Jens Liljestrand behöver knappast någon presentation som kulturskribent i Expressen och som frilansande författare om förortsgängen har han blivit förmögen. https://www.sydsvenskan.se/2022-08-09/jag-blev-rik-pa-mina-bocker-och-skaffade-ett-knallrott-vralak

Så båda författarna lever ett behagligt liv tack vare invandrares fallenhet för brottsliga gärningar och kan fortsätta att bedra och locka läsare på villovägar.

Bild från bokus.se

En tanke kring ”Medias försåtliga värdegrunds-indoktrinering

 1. Mer ”Pellejöns” än den sittande regeringen får man leta efter. Hur kan man tro att Erdogan kommer att släppa in Sverige i NATO när NATO-allierade med inhemskt stöd försökte mörda Erdogan 2016!
  ”At around 04:00 two or three helicopters attacked Erdogan’s hotel. According to eyewitness accounts, ten to fifteen heavily armed men landed and started firing”.
  Putin varnade Erdogan som man han förflytta innan helikoptrar attackerade hotellet som han redan förflyttads ifrån.
  Erdogan leker med vår ”lille” statsminister tills han hamnar i ”lekis”. Har inte ”vår” korkade regering viktigare saker att göra?
  När ska man inse att det är ett omöjligt fall som ”doktorn sa”. Förresten det gäller även hela den s.k. oppositionen också. Nä, ut med ”buksvinen” från Riksdagen och in med folkets politiker.

  2016 Turkish coup d’état attempt – Wikipedia
  wikipedia.org
  https://en.wikipedia.org › wiki
  Översätt den här sidan
  At around 04:00 two or three helicopters attacked Erdogan’s hotel. According to eyewitness accounts, ten to fifteen heavily armed men landed and started firing.

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Erdogan+helicopter+attack+2016&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwjxuoOm2ub9AhXBl4sKHSUBC5kQBSgAegQIBxAB&biw=1280&bih=615&dpr=1

Kommentarer är stängda.