Soldatens sista vädjan: ”Vill inte försvinna”- stöd och delta i fredsrörelsen

Fredsrörelsen fortsätter att organisera och demonstrera i USA. I dag den 18 mars blir det en ny demonstration i Washington mot kriget i Ukraina och för fredsförhandlingar.  På Medborgarplatsen i huvudstaden protesteras det åter kl. 13.00 -14.00.

Vi som inte har möjlighet att delta kan protestera med våra namn www.fredsuppropet.se 

Det som ger hopp är att en mängd organisationer både från höger och vänster deltar. Kanske är en ny Vietnamrörelse på gång?

När Höger och vänster protesterar tillsammans i Washington: ”Inte ett öre till krig i Ukraina” 

Global Politics  publicerar affischen från Washington

Tyvärr verkar det som Nooshi Dadgostar (V) också har sålt sin själ till Nato med USA:s oligarki precis som Jimmie Åkesson (SD). SD:s partigrupp är nu riktigt i gasen och föreslår: Stycka upp Ryssland i flera stater! Socialdemokraterna själ har sålts så många gånger, så den har tappats bort och inte ens deras konsulter vet var den finns.

Det är smärtsamt att läsa hur både Putin och Zelenskyj med väst låter sina soldater mejas ner i den ryska offensiven mot Bacmut, som Ukrainska soldater är beordrade att försvara till siste man.

Från utsända SvD journalister kommer ett tungt reportage. De besöker en mobil sjukstuga vid fronten, där sjukvårdspersonal försöker rädda livet på sårade och döende ukrainska soldater. Det kunde lika gärna handla om ryska soldater, som får offra sina liv. Allt medan deras makthavare kommer allt längre bort från fredssamtal.
USA:s krigshökar drömmer ännu om ett totalt Putin nederlag, (med Ursula von der Leyen som Joe Bidens ständiga doa flicka) med ett upp styckat Ryssland för västs oligarker att lägga beslag på. Jag tror inte att den drömmen kommer att förverkligas, Rysslands kapacitet är för stor både i manskap och kärnvapen.

”– Finns Gud?
Det är en döende ung ukrainsk soldat med kodnamnet ”Räven” som ställer frågan.
– Klart att Gud finns, men var tyst, spara dina krafter, svarar Ruslan, en av de vårdande läkarna.
Soldatens halva vänstra sida upp till midjan är i stort sett bortsprängd. Brosk, benpipor, vävnader och köttslamsor återstår. Blodet som täcker marken runt britsen är nästan svart. Vid de andra britsarna försöker läkarna rädda livet på fyra andra lika sargade soldater….”
https://www.svd.se/a/Ll9Ozp/unika-vittnesmalet-fran-bachmut-i-ukraina-varre-an-alla-krig

Hatet, våldet, sårade och döende soldater är det enda som snart finns kvar i stadens ruiner, men Zelenskyj vägrar ännu förhandlingsbordet tack vare sina skådespelartalanger och med Biden som mecenat.

Kanske har USA gillrat sin egen snubbeltråd, när kriget inte går deras väg i Bachmut, genom att påstå att oidentifierade pro-ukrainska krafter låg bakom Nord Stream sabotaget under september i fjol?
Ihåligt så det förslår till skillnad från journalisten Seymour Hersh avslöjande att USA med Norges hjälp låg bakom sabotaget och blir nu stormrika på sin olja och gas.

Handlar det om förberedelse till reträtt med samma misslyckande som världspolisens bravader i Mellanöstern?

————————————————————————————————

På onsdag den 22 mars röstar riksdagen om Ja till medlemskap i krigsalliansen Nato.

Media har åter sviket folket med att bojkotta all debatt för och emot ett medlemskap. Narrativet att Putin hotade oss som var ett neutralt land kan bli verklighet efter medlemskap. Wallenberg koncernen (som i praktiken bestämmer över riksdagens politiker) kan besluta att skicka offensiva luftvapen med Jas 39, för att imponera på Biden med hans krigsindustri.

Profiten har värde, men inte människoliv.

MP har hedersamt deklarerat att de skall rösta Nej till regeringens förslag och lägger samtidigt fram ett eget, där inga kärnvapen skall stationeras i Sverige. Tänker de en kompromiss att släppa in Nato bakvägen, undrar jag?https://sverigesradio.se/artikel/mp-rostar-nej-till-regeringens-lagforslag-om-medlemskap-i-nato

Därför är det viktigt att vi med våra namnunderskrifter visar att vi önskar fredssamtal i stället för att skicka fler tunga vapen, som endast förlänger lidandet för unga soldater som inte vill försvinna från allt som är i detta meningslösa krig.

Krig är det största hotet mot allt som är mänskligt.

”PETITION UPDATE
Rolf Ekéus: Sverige har gett upp linjen att verka för en fredlig utveckling i omvärlden

Andreas Sidkvist

Sweden

MAR 16, 2023  

Sveriges maktfullkomliga makthavare har gett upp linjen om att verka för en fredlig utveckling i omvärlden. 

Men vi är många som inte har det vilket detta upprop är ett tecken på! 

Dela och sprid uppropet vitt och brett. Om vi har lika många fredsvänner i Sverige som i Tyskland så bör detta upprop kunna samla åtminstone 90 000 underskrifter. Nu är vi snart 2000 som skrivit under det svenska uppropet här: www.fredsuppropet.se 

�����
Fredliga hälsningar
Andreas Sidkvist, initiativtagare fredsuppropet.se

Läs Rolf Ekéus debattartikel om Sveriges svek mot sin tidigare linje i DN här.

———————————————————————————————–

K-O Arnstbergs artiklar om bakgrunden till Putins invasion i Ukraina är mycket läsvärda till skillnad från medias enögdhet och partiskhet för krigsalliansen Nato. Slutorden i artiklarna får mitt oreserverade medhåll.

https://morklaggning.wordpress.com/2023/02/26/sondagskronika-nato-usa-och-ukrainakriget/

”……..Historien visar att USA aldrig velat förhandla med ryssarna. De har sedan 90-talet konsekvent brutit sina löften. Merkels erkännande att Minsk-avtalet var en skenmanöver är särskilt drabbande. Ryssarna har lärt sig läxan, att de aldrig kan lita på förhandlingar med väst.
I den ryska motsvarigheten till Bidens state-of-the-union-tal sa Putin bland annat ”De håller på att bli tokiga i väst”. I all sin enkla saklighet är det ett konstaterande som jag helt och fullt delar, dock utan att för den skull falla i Putins famn.”

https://morklaggning.wordpress.com/2023/03/05/sondagskronika-slaget-om-bachmut/#more-22030

”….Ibland beskrivs Sverige som en ankdamm. För mig är det mer som ett dagis. Ytterst komplicerade frågor blir svartvita och alla svenskar tycker i stort sett likadant, obekymrade om hur verkligheten ser ut. Just nu är Erdogan Sveriges skyddsängel, när han ser till att svenskarnas totalt hjärndöda och djupt okunniga längtan efter medlemskap i Nato inte förverkligas.
Vill vi att ett Ryssland som håller på att gå under – vilket är vad Nato helst vill åstadkomma – tar till kärnvapen och då också passar på att skicka iväg en missil mot Stockholm? Det är en risk vi tar genom att sända vapen och pengar till Ukrainas krigskassa. Men framför allt genom att bli medlemmar i Nato.”

5 tankar kring ”Soldatens sista vädjan: ”Vill inte försvinna”- stöd och delta i fredsrörelsen

 1. Mer ”Pellejöns” än den sittande regeringen får man leta efter. Hur kan man tro att Erdogan kommer att släppa in Sverige i NATO när NATO-allierade med inhemskt stöd försökte mörda Erdogan 2016!
  ”At around 04:00 two or three helicopters attacked Erdogan’s hotel. According to eyewitness accounts, ten to fifteen heavily armed men landed and started firing”.
  Putin varnade Erdogan som man han förflytta innan helikoptrar attackerade hotellet som han redan förflyttads ifrån.
  Erdogan leker med vår ”lille” statsminister tills han hamnar i ”lekis”. Har inte ”vår” korkade regering viktigare saker att göra?
  När ska man inse att det är ett omöjligt fall som ”doktorn sa”. Förresten det gäller även hela den s.k. oppositionen också. Nä, ut med ”buksvinen” från Riksdagen och in med folkets politiker.

  2016 Turkish coup d’état attempt – Wikipedia
  wikipedia.org
  https://en.wikipedia.org › wiki
  Översätt den här sidan
  At around 04:00 two or three helicopters attacked Erdogan’s hotel. According to eyewitness accounts, ten to fifteen heavily armed men landed and started firing.

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Erdogan+helicopter+attack+2016&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwjxuoOm2ub9AhXBl4sKHSUBC5kQBSgAegQIBxAB&biw=1280&bih=615&dpr=1

 2. Lite off topic men om TRUMP lyckas ens hålla en liten del av det han lovar ligger hans liv lite illa till. Han påstår ju vore han president skulle kriget avsluts på kortare tid än en kafferast
  Men Putin att väst under en lång tid varit ute efter Ryssland. Och hur beter sig en ”stormakt” som anser att deras vitala intressen står på spel. Det vill vi nog inte ens tänka oss. Det kommer att bli helt förskräckande (tror jag)

  1. Kanske är det säkrast att han buras in för den gamla Stormy Daniels affären?

 3. ”Sveriges maktfullkomliga makthavare har gett upp linjen om att verka för en fredlig utveckling i omvärlden”.
  Det var ALLIANSEN från 2006 som såg till att vi gick från att ha varit freedsbevarande nation till att bli en KRIGSFÖRANDE nation. Det är väl huvudanledningen till man IDAG ”gett upp” linjen om att verka för en fredlig utveckling i omvärlden.

  1. Nu är det bara krig och gratis vapenexport till Ukraina som gäller.

   Trump lever nu farligt med orden ”Globalisterna vill slösa bort Amerikas styrka, blod och rikedom, genom att jaga monster och andra fantasifoster på andra sidan jorden – samtidigt som de håller oss distraherade från kaoset som de skapar på hemmaplan. De här krafterna gör mer skada för Amerika än vad Ryssland och Kina någonsin hade kunnat drömma om.”
   https://samnytt.se/trump-riktar-hard-kritik-mot-usas-ukrainapolitik-atervander-aven-till-facebook-och-youtube/

   Inte konstigt att gamla erotiska synder kommer lägligt upp som kan bura in honom i finkan.
   ”Kommer gripas på tisdag”. Kan åtalas för någon typ av brott i samband med Stormy Daniels-affären.
   https://www.friatider.se/atal-mot-trump-kan-leda-till-oroligheter-i-usa

Kommentarer är stängda.