Rättsväsendets förfall i sin omsorg om förortens vandaler

Om någon tvivlar på rättsväsendets vänstervridning, så borde HD:s förmildrande domar efter påsk upploppens stenkastande pöbel få dem att ändra åsikt.

Signaturen ”TT” angående HD:s sänkning av straff påföljden som blir vägledande.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/vice-riksaklagaren-om-straffsankningen-efter-paskupploppet-bra-med-vagledning

”Hej, Harriet.

Inkompetensen i sin fulla blom. Varför kan VI inte avpolletera dessa avarter istället för att tvingas vara underordnade och styras av ”SLÖDDER”.
Hur många ”lagböcker” finns det?
En del för ”vissa” och EN för oss övriga! 
Med tanke på ”jakten” på Peter Springare och hans uttalande som medförde uppsägning av honom med 2 årslöner.
Ska inte ALLA POLISER som NU uttalar sig likt det som Springare gjorde också bli uppsagda med årslön till 65 års dagen?
Gäller inte Konsekvent behandling av poliser i övrigt?
Var det bara Peter Springare som fick ”klä skott”!

———————————————————————————————-

Polisen kritisk till HD-domen – hade väntat sig längre straff

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/kommenderingschefen-kritisk-till-hd-domen

Under tisdagen sänkte Högsta domstolen straffen för två män efter påskupploppet i Örebro ifjol. Emelie Bodegrim, kommenderingschef polisregion Bergslagen, är kritisk till den mildrade domen.

– Vid första anblicken tänkte jag att straffen hade sänkts något mer än vad jag trodde att de skulle göra, säger hon.
Det handlar om brottet grovt sabotage mot blåljusverksamhet, som båda männen gjort sig skyldiga till efter upploppet under långfredagen i Sveaparken förra året.
I höstas dömdes männen till fem års fängelse vardera av hovrätten, men av Högsta domstolen får de en mildare dom.
Den en ena döms nu till tre år och tre månaders fängelse och den andra till tre års fängelse. Brottet grovt sabotage mot blåljusverksamhet kan ge så mycket som 18 års fängelse.

– Jag tycker att man har nyttjat en ganska liten del av den bredden av påföljd som det är för det här brottet, säger Emelie Bodegrim.

Trots ett digert filmmaterial från flera olika kameror, både från privatpersoner och polisens egna kameror, så gör alltså HD bedömningen att männen ska dömas till runt tre års fängelse. Polisen tolkar det som att det i framtiden kommer behövas ännu tydligare bevisning.

– Vi kommer få lägga mer fokus på att säkerställa aktiv handling från den gärningspersonen man bedriver en utredning mot, säger hon.

I Sveaparken skadades 71 poliser. Efter tisdagens dom (den 14 mars) med sänkta straff märks det en viss besvikelse från polisens håll.

– Vi kan inte annat än fråga oss vad vi poliser ska behöva utstå för att man ska tillämpa den högre delen av straffskalan, säger kommenderingschef Emelie Bodegrim på polisen i Örebro, till NA.

Bild; www.na.se

——————————————————————————————————–

Jag brukar ofta tänka tvärtom. Tänk om det endast varit poliser, brandmän med utomeuropisk bakgrund som blivit utsatta av stenkastande Svennar, då hade max straff på 18 år utdömts direkt. Väljarimporten måste skyddas oavsett vad de har i handen, stenar, tändvätska, knivar, sprängämnen eller en Glock. Därför visar HD den korrekta vägen med endast individuella ögon, att se islams följare som grupp är totalt tabu, för då kunde ju Svensson börja tvivla på mångkultur. Tyvärr börjar muslimers inställning att islam står över alla andra religioner och skall särbehandlas att få fäste. Grundlagen om yttrandefrihet får i praktiken inte följas visade Paludan med besked.

Nu nekas demonstrationstillstånd på löpande band av polisledning för allt som kan kränka muslimer. Tänk på Erdogan mumlar statsministern till sin justitieminister Gunnar Strömmer.

Men ett litet hopp om att lagen skall följas fastslog kammarrätten i ett domslut. Rätten ansåg att polisen i Norrköping gjorde fel som hindrade Rasmus Paludan från att bränna en koran i april förra året. https://www.friatider.se/kammarratten-fel-av-polisen-att-stoppa-koranbranning

2 tankar kring ”Rättsväsendets förfall i sin omsorg om förortens vandaler

 1. Ett tillägg: Straffet för sabotage mot blåljusverksamhet föreslås vara fängelse i högst fyra år och för grovt sabotage mot blåljusverksamhet fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid.

  Det verkar som det är en ”skönmålad” verkningslös LAG. Istället för att vara en avskräckande lag har man inte genom de löjliga straffen vänt det till att attacker mot poliser medför förmildrande omständigheter vid ÅTAL?
  LIVSTID finns på straffskalan. Finns det någon som tror att någon bland ”röstboskapen” kommer att dömas för det?

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/proposition/ett-starkt-straffrattsligt-skydd-for_H603155/html

  1. Nej, det tror jag inte.
   Men däremot döms pensionärer som är arga över orättvisor, de åker dit direkt av HMF jägaren, som nu jämrar sig över att han inte kan äta en pizza i fred.
   Nu skall den samhällskritiske journalisten Lamotte dömas av en vänsteraktivist och Jan Sjunnesson som skrev om romers traditioner i Bulletin och anmäls för hets mot folkgrupp.
   Men bastarders mobil filmer från gruppvåldtäkter och förnedringsrån går utmärkt att lägga ut på nätet.
   För då finns motiv från vänsterns och muslimers organisationer till nya meningslösa inkluderings projekt, för att dalta vidare med invandrare som inte vill integreras, förutom att vara mottagare eller lura/hota till sig av välfärdens alla bidrag.
   Jag förstår att den allmänna arvsfonden har skickliga advokater för de ogiltigförklarar testment på löpande band. Gamlas besparingar skall strösslas ut över valboskapen och dess aktivister. Till slut är det bara staten som är arvsberättigad.
   Allt djävulskap från minoriteter skall döljas varje dag, så inte flyktingindustrin avstannar, som många inklusive politiker har tjänat storkovan på bakom sin godhetsfasad.
   Kanske en rädsla finns för alternativen, när EXPO såg till att Swebbtv blev utan festlokal.

   https://www.friatider.se/javig-twitterprofessor-kan-fa-falla-lamotte

   https://www.friatider.se/jan-sjunnesson-domd-inlagg-om-romsk-specialitet

   https://expo.se/2023/03/swebbtv-avbokas-planerade-konferens-pa-skansen

Kommentarer är stängda.