Är islamism och islam samma sak?

En fråga som signaturen Norvanto belyste i sin kommentar den 11 februari, som jag besvarar med ett JA!

Trots att Westerholm på ledarsidorna.se och nu senast Sameh Egypten förnekar det i sin omstridda doktors avhandling.

Det är bara av feghet i skydd av låtsas kunskap man/jag påpekar skillnader.

Båda begreppen bygger på Koranen som islamister uttalar bokstavligt med död åt otrogna som har verkställts med att skära halsen av dessa syndare samt att spränga tusentals till döds bara i Europa.

Skillnaden för mig är att troende muslimer ger olika bilder av islam inne i moskén och utanför.
Mecka, den fredliga tolkningen av islam predikas utanför, så inte bidragen sinar, men inne i moskén förkunnas också den mer krigiska Medina tolkningen, med Gävle imamen Abo Raad i täten.
Islamister gör ingen skillnad, de praktiserar den teoretiska Medina tolkningen så ofta de får möjlighet både inne i moskén och utanför.

Ilskan mot Paludans koran eldning förenar muslimer i hela världen. I landets påsk upplopp deltog både vuxna och barn med hejar rop och med stöd från majoriteten av muslimer i hela landet. Att fällande domar nu följer är ändå en tröst.

Västs utvecklade teknologi går bra att använda, för att inte tala om alla bidrag och förturer för migranter, som generöst beviljades uppehållstillstånd av släktingar som i identitetens namn fick räkmacka in på migrationsverket.

Men att följa Svea Rikes Lag, där tar det stopp. Majoriteten av muslimer anser att deras religion står över alla andras och skall därför särbehandlas, precis som islamister med mord i blick.

Av detta skulle man tro att våra makthavare skulle reagera över islams totalitära syn på samhället med sin nedvärderande syn på kvinnor och homosexuella, förutom oss otrogna, men icke.

Att vifta på Prideflagga går bra, men helst inte i förorten så inte muslimer blir kränkta. Här har bröderna Mattias och Jonas Gardell mycket att göra.

Senast så visade korrekta mångfaldsvurmare med sina protester mot Sameh Egyptsons avhandling hur tom islamiska förbundet måste skyddas, trots deras täta band till Muslimska brödraskapet som har infiltrerat samhällsbärande myndigheter. Här har Gretas uppmaning att lyssna på forskningen ingen relevans.

https://word.harrietsblogg.se/2023/02/10/doktors-avhandling-som-bekraftar-det-som-lasare-av-denna-blogg-redan-vet-om-politikers-eftergivenhet-for-muslimska-brodra

Att skillnaden mellan islam och islamism är försumbar ser vi dagligen, nu med ljungande protester i hela dem muslimska världen, efter Paludans koranbränning utanför den turkiska ambassaden. Bibel eldning får däremot inte änglakören att sjunga protestsånger. När inte ens eldning av kristna med tortyr och mord gör det, så är det motbjudande förståeligt. Kyrkan öppnade i stället predikstolen för imamer, där vår förra ärkebiskops valspråk Allahu Akbar öppnade vägen.

Nu anser majoriteten av medborgare, med känslosamma och lättpåverkade kvinnor i täten att yttrandefriheten skall begränsas. Utan en tanke på att demokrati med yttrandefrihet då befinner sig på ett sluttande plan.

https://www.friatider.se/allt-starkare-politiskt-stod-begransning-av-yttrandefriheten

Den ständiga lovsången om demokrati och mänskliga rättigheter är bara snömos och USA:s alibi för att exploatera fattiga länders naturtillgångar, med EU: eliten i släptåg. Där Ursula von der Leyen kvittrar förtjust oavsett om hon träffar Biden, Schwab eller deras marionett, skådespelaren Zelenskyj. Leendet försvinner dock snabbt, när hon träffar de få ledare som vill sätta sin nations medborgare först.

Ett uttalande från Det fria Sverige – Det svenska folkets intresseförening får avsluta detta inlägg: Svensk polis får inte vika sig för islam.

När svensk polis nekar demonstrationstillstånd där en koran ska brännas viker man sig för hot och våld från utlänningar och främmande makt. Det är en bokstavligen livsfarlig väg att gå…..

Uttalandet finns också i podcastformat på vår hemsida

Artikeln avslutas med att Sverige måste välja väg

…..Det grundläggande problemet är det mångetniska, mångkulturella samhällsexperiment som i sig kräver extremt hög tolerans grupper emellan, men vars inneboende dynamik på sikt gör toleransen omöjlig. Det är nämligen enkelt att tala om tolerans när du har en väldigt tydlig majoritet och en eller flera små minoriteter. Men när minoriteterna växer sig större kommer också kraven på anpassning efter deras världssyn och livsstil, vilket vi nu ser utspelas framför ögonen på oss genom de muslimer som kräver lagar anpassade efter Sharia.

Sverige måste välja väg. Antingen anpassar vi oss efter islam och bereder oss på att gå ett liknande öde till mötes som Libanon och Kosovo. Eller så konstateras att Sverige är svenskarnas land, och då måste andra folk som lever inom våra gränser respektera vårt sätt att leva och respektera våra lagar, och aldrig någonsin kräva att vi anpassar oss efter dem.”

Bild; arbetaren.se

Hur skall muslimer kunna assimileras och integreras i vårt samhälle, när makthavarna ständigt beviljar undantag från vår lag och våra regelverk, förstår jag inte.

2 tankar kring Ӏr islamism och islam samma sak?

  1. ”Ett internt dokument som DN tagit del av framgår att polisen inte längre ska ge tillstånd till koranbränningar”! Likvideras annars först Poliserna och sedan Politikerna?
    Stoppa ”flyktingmottagandet” istället för att ”fylla på” det årliga våldet mot det svenska samhället och dess medborgare.
    Måste det till massutrensning av ”fysiska” politiker innan man insett att man förstört det svenska samhället för gott?
    De driver Sverige i uppsåt mot stupet.
    Sedan blir det väl EURON som ska rädda oss från den hänsynslösa politik man fört i avsikt att förslava oss, men DE själva har andra planer.
    Den stora gåtan är: Hur kan man bli POLIS där ens liv inte är värt någonting, dagligen. Det är bara att fylla på med ännu fler ”nyttiga” idioter som ska gå politikernas ärenden.

Kommentarer är stängda.