Oro för utnötningskrig i Ukraina och medias abdikering från objektivitet

Ofta blir jag så oerhört trött på medias ensidiga rapportering om kriget i Ukraina och besviken på journalister som tidigare visat på klarsynthet i olika samhällsfrågor.

Men när det handlar om Pfizers genvaccin och påfyllning av Putin hatet, då tappas all klarsynthet och de tävlar i att vara västnarrativet till lags.

Jenny Norberg i USA, krönikör för SvD, är det senaste exemplet i total blindhet för sin världspolis framryckningar världen över. Nu frågar hon sig hur många ryssar som behöver dö i Ukraina utan att det ryska folket protesterar. Hon fortsätter med ironiska påståenden om det ryska folkets patriotism.

”…..Det är alltid någon som förolämpat Ryssland, som förnedrat Ryssland, eller som hotar Ryssland, gav Misha sig på beskriva ett slags ryskt sinnestillstånd för mig. Att Ryssland alltid varit missförstått av omvärlden, vilket måste korrigeras. Det är alltid krig någonstans, och det är alltid helt nödvändigt. Afghanistan, Tjetjenien, Georgien, Krim, Syrien. https://www.svd.se/a/dwkWPB/jenny-nordberg-hur-manga-ryssar-far-da

Att ukrainska soldater också dör nämns bara som bisats. De tvingas dö av sin USA marionett Zelenskyj, som snart tömt västs vapenförråd och som snart skänkt bort Ukrainas alla naturtillgångar till västs oligarker som kliar varandra på ryggen i Davos. Denne skådespelares talanger har tystat all kritik och de som kräver fred lever mycket farligt och kan förlora sina liv.
För att inte tala om Norbergs totala amnesi beträffande världspolisens alla egna illgärningar världen över och förhistorien till Putins anfallskrig och Minsk avtalets kollaps, som iscensatts av väst, liksom sabotaget mot Nord Streams gasledningar, eftersom EU:s hysteriska sanktionspaket inte har hjälpt för att krossa Rysslands ekonomi.

Men kanske har hon fått order om dessa skygglappar till verkligheten av SvD för att få fortsätta med sina alster?

Oron är nu stor i USA för ett utnötningskrig, då vapenförråden i väst snart ekar tomma och vapen tillverkare har låg produktionskapacitet och långa leveranskedjor, medan Putin ökar takten med 500 000 man på slagfälten.

Ryska soldater på väg in till kriget mot Ukraina. Foto: TASS / SipaUSA Bild från artikeln i SvD

Den amerikanska tankesmedjan RAND corporation konstaterar i sin senaste rapport att kriget i Ukraina måste avslutas eftersom nuvarande agerande från NATO-länder genom sina vapenleveranser till Ukraina gör att NATO får slut på ammunition. Men Joe Biden med sina uppdragsgivare (Big bröderna med deras hunger efter nya naturtillgångar att exploatera) har enligt uppgift från nyhetsbyrån Reuter beslutat att skicka missiler med längre räckvidd till Ukraina, vilket skulle ge Kievs styrkor möjlighet att träffa mål längre bakom frontlinjerna, långt in i Ryssland. Medan Ryssland kontrar med mer ”kraftfulla vapen” mot länder som direkt och indirekt hotar ryskt territorium.

Bortsopat i västs media är också nazisters grymhet i Ukraina under andra världskriget, där stora rester finns kvar i dess armé idag. Här är en berättelse från en gammal veteran som bevittnat och minns.

”…Den gamle mannen kan berätta om rädslan för nazisterna i Ukraina, han säger att det är Banderas krigares barnbarn som nu är i de nazistiska förbanden ex. Svoboda, Azovbataljonen och Right Sector. Han kan berätta hur de slängde judar, kommunister, romer och andra motståndsmän i gruvschakt i Donetsk och hällde klor på för att kropparna skulle förtvina fortare. De slängde ned levande och skjutna människor ca 100 personer /dag så 75000 personer under den tid de härjade där.
750 dagar.
…./….
Min generation blev inte besegrade av nazisterna. Vi skall definitivt inte låta dessa besegra oss.
Vi skall gå till Ryssland, även om bomber och kulor viner runt omkring oss, för det är vårt moderland. Även Nato bomberna kommer inte att stoppa oss.
Vi skall alla gå och säga JA i folkomröstningen…” https://www.globalpolitics.se/en-veteran-minns-hur-den-idag-i-ukraina-hyllade-bandera-grymt-dodade-judar-under-andra-varldskriget/

Men sant som amen i kyrkan är detta fake news och desinformation av världspolisen med dess allierades journalistkår. I krig är sanningen det första som ryker från båda sidor, men det som gör mig förbittrad är västs höga svansföring i demokrati och mänskliga rättigheter, som de själva med sin media ständigt bryter mot genom sin ensidiga rapportering. Den används av västmakterna som alibi för krigsalliansen Natos ständiga framryckningar. Och för denna dårskap lägger sig vår statsministern platt.

En tanke kring ”Oro för utnötningskrig i Ukraina och medias abdikering från objektivitet

  1. Något som hävdas -lätt att starta krig men fn så svårt att avsluta.
    Alltså på lokal nivå .. lätt att skapa osämja i en diskussion och svårt att bli långvarigt sams

Kommentarer är stängda.