Kriget mot vår mat

När ICA nyligen gav ut ett recept på sallad med insekter blev det folkstorm. Mjölmaskar är proteinrika och miljövänliga enligt ICA, för vi (dvs folket, med undantag av eliten) måste tänka på klimatet och jordens begränsade resurser.

Bild från artikeln

https://www.ica.se/recept/insektssallad-med-chili-och-vitlok-och-rostade-gronsaker-722639/

Då är det välgörande att läsa vad Snapphanen anser, som en bloggföljare förmedlade.

Kriget mot vår mat

”Insekter är absolut inte mänsklig mat och konsumeras bara av människor i nöd”

Vår mat angrips från flera håll, ofta med klimatförändringar som argument; vare sig det gäller boskap eller jordbruk. Insekter finns nu på listan över nya livsmedel i Europa och Norge, eftersom de är framtidens proteinkälla, enligt World Economic Forum. Man kan våga använda både fantasi och förnuft när insekter introduceras som ny föda, samtidigt som konstgödsel och kor klassas som klimatförändringar. I kvällens Agenda funderar Christian Skaug och Rebecca Mistereggen på detta.

Document har också börjat utreda hur de olika insektsprodukterna ska märkas, samt vem som ska använda dem. Vi delar med oss ​​av vad vi har fått reda på hittills, och till vår stora förvåning har gräshoppor redan godkänts för användning i mat i ett par år.

Det här förstår nog de flesta, även om det är på norska.
Under den senaste veckan godkändes sex insektsarter av EU Kommissionen som livsmedel och fick gå igenom utan någon offentlig debatt alls.

Insekter innehåller kitin, vars fara är omtvistad. Max Igan och Michael Yeadon är mina källor till farligheten, samt två danska biologer jag pratat med, som spontant bekräftade att det ”inte var mänsklig mat”.

I framtiden kommer vi att kunna stöta på insekter i praktiskt taget alla livsmedel, ju fler desto mer bearbetade de är.Øl, mel, snacs, erstatningskød.. Det är meningen att de skal deklareres,men låt oss se. Ta med dig ett förstoringsglas till snabbköpet. Om du stöter på det hos din lokala, sluta handla där. Videon rekommenderas starkt, den berör också pyromaniska attacker mot amerikanska och europeiska livsmedelsfabriker, vilket Joe Biden kom att erkänna i ett senilt snedsteg. Du riskerar redan att köpa insektsmat utan att veta om det.”

—————————————————————————————————–

När tvivlet på Pfizers genvaccin ökar, då måste nya grepp till från WEF;s globala elit, insekter i vår mat blev nästa drag. Kött kommer endast att serveras denna elit, som likt en gräshoppssvärm dundrar jorden runt i sina privatjet.

När skall folket vakna och slänga ut denna Schwab med sina vänner undrar jag?

7 tankar kring ”Kriget mot vår mat

 1. Insekter har aldrig varit en del av mathållningen i Europa, men fakta är att insekter har länge, tusentals år, varit mänsklig mat i andra delar av världen och är det fortfarande. Australiens urbefolkning har länge använt insekter, och även så i stor utsträckning i Kina, och det gäller även idag. Jag har själv provat det så jag talar om egna erfarenheter. Jag har funnit det ganska gott, med rätt tillagning, rätt meny och omgivning. Exempel är vin gjort på myror, myr arten Polyrhachis vicina, en insekt som kallas Rogen, honungsbiet Apis cerana Fabr. och Apis mullifera, larverna av Bombycis, bambu viveln, och silkes larver. Torkade, frotterade eller malda och smaksatta med kryddor.

  Det finns en vetenskaplig forskningsrapport i ämnet som kan nedladdas och heter:

  Common edible insects and their utilization in China
  Xiaoming CHEN, Ying FENG, Zhiyong CHEN
  First published: 17 September 2009

  Sedan skall vi komma ihåg att detta åtföljs av en helt andra tillagnings metoder än de som finns i det europeiska köket, och en helt annan meny på bordet. Det är inte så enkelt som att bara koka några gräshoppor eller mjölmaskar och lägga på smörgåsen eller tallriken tillsammans med köttbullarna eller pannkakan. Sedan är smaklig mat till 80% psykologi. I Japan finns ett talerätt att först äter man med ögonen, sedan med munnen. Européns matkultur har inte alltid anpassats till något annat och nytt, men det har ju gott bra med en del japansk och kinesisk mat. Förr kunde ingen tänka sig att äta rå okokt fisk, men nu käkar man glatt sushi och sashimi.

  1. Vi är alla en del av vår kultur, inklusive vår mathållning. Själv är jag en sån där tråkig typ som inte ens gillar vitlök!

    1. Tack för Ditt medhåll, som jag sällan får. Jag betraktas mer som ett fornminne som gillar isterband med rödbetor och strömming med potatismos.

   1. Sant, och det finns viss mänskliga rättighet att kunna behålla den kulturen, där mat är en komponent. Därför Allemansrörelsen det viktigt att alla kan förstå vad olika mat innehåller. Vitlök är en vanlig krydda i kinesisk mat, men även kött används som en krydda. Var och en borde ha rätt att välja. Själv är jag motsatsen, en sådan där mat-vildsint typ som vill prova allt.

Kommentarer är stängda.