Euron nästa – efter Sveriges skräpvaluta?

Hej, Harriet, mejlar signaturen ”TT”

”Börjar man så sakteliga att propagera för att EURON måste införas för att vi ska överleva. Den svenska befolkningen har vuxit artificiellt med 33 %.

Bild; SR, ekot

Samhällsfunktionerna har definitivt inte hängt med. Allt är eftersatt och vi är satta i sådan skuld att vi måste låna för att betala lån.

EU:s medlemsländer bör enligt regelverket inte ha en statsskuld som överstiger 60 procent av bruttonationalprodukten, BNP. Detta kom EU-länderna överens om 1997 som ett sätt att garantera stabiliteten inom det som 1999 blev valutasamarbete EMU. Statsskuldregeln gäller även EU-länder med egen valuta.  2020 beslutade EU-ländernas finansministrar att 60-procentsregeln inte ska gälla för ekonomiska insatser under coronakrisen.

Under 2020 ökade den marknadsvärderade statsskulden med 216 miljarder kronor och uppgick i slutet av året till 2 217 miljarder kronor. Skulden steg framför allt på grund av ökad upplåning för att finansiera de stödåtgärder som staten dittills genomfört. 

Vad har man genomfört? Sannolikt stöd för ökade invandringskostnader!

Vi kommer tvingas in i EURON eller behålla den kommande svenska ”skräp” valutan.

Sverige sjunker samtidigt som politikerna spenderar mer än vad det svenska samhället klarar av. Välfärden går under p.g.a. att man skänker bort den. Man gör det t.o.m. i uppsåt för man vet att man alltid ”kommer undan” sitt ansvar, om så behövs.

https://www.europaportalen.se/teman/statsskulder

Coronakrisen är över och det är dags att återgå till EU:s gamla maxregler för budgetunderskott och statsskuld. Det menar Sverige, Danmark, Finland, Österrike, Nederländerna, Lettland, Tjeckien och Slovakien i ett gemensamt brev inför EU-ländernas informella finansministermöte i Slovenien under fredagen och lördagen, rapporterar Politico.www.europaportalen.se

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Hur+mycket+%C3%A4r+den+svenska+statsskulden%3F&sa=X&ved=2ahUKEwjR8qLcy8X8AhWFxIsKHUN3Dv0Qzmd6BAgXEAU&biw=1280&bih=615&dpr=1

—————————————————————————————————————————

När allt fokus är riktad mot Nato processen och Ukraina, så jobbar eurons lobbyister i bakgrunden. När folket röstar fel, så finns det andra vägar till euron.

En politik som skjuter landet i sank som tvingar fram nya lån för att finansiera den globala humaniteten är ett framgångsrikt koncept för att få ett land på knä. Enligt Svenskt Näringsliv så kan 1,3 miljoner svenskar inte försörja sig själva, där ingår invandrare med nästan 800 000! https://www.svensktnaringsliv.se/utanforskap/

Riksdagens politiker värn sina reträttplatser efter avslutad karriär, folkets väl finns aldrig med i deras tankevärld. Röd eller blå kulör gör ingen skillnad.

Nytt rekord för vår urholkade krona, att vara en humanitär stormakt är inte Gratis!
https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/svenska-kronan-pa-en-av-de-lagsta-nivaerna-nagonsin

2 tankar kring ”Euron nästa – efter Sveriges skräpvaluta?

  1. Tack Harriet för en klarsynt text . Det är alltid pengarna som räknas och det är nästan alltid våra pengar , är det inte konstigt så säg ? Kanske beror på att de pengarna är lättast att komma åt ? En stor grupp sittandes i soffan och marineras av bilder och tal som rutan framför dem sänder . Leta , läsa , lära och ta egen ställning på eget bevåg avtar , det är ju så besvärligt ? Och särskilt i dessa tider när ALLT bara är en knapptryckning bort .
    Mvh Sjöström

  2. ”Die dumme Schweden” är ett attraktivt byte, både vad gäller medlemskap i krigsalliansen Nato/USA och i EU, som vill få in oss i euron.
    Vi ser till att USA:s militära interventioner, som krigsindustrin behöver, ständigt hittar nya naturtillgångar att lägga beslag på, under skenet att försvara demokrati och mänskliga rättigheter.
    Överföring av folkets pengar till de superrika är mycket effektivt med krig.
    I EU betalar vi för sänkt arbetstid i Spanien och södra Europas korrupta ekonomi, självklart finns det mer att suga ut ur välfärden från Sveriges folk som jobbar och sliter, men om detta håller den EU och Natofjäskande statsministern tyst.

Kommentarer är stängda.