Går dollar hegemonin mot sitt slut? Men oron förträngs i Davos.

Att väst inte längre är universums center har Davos deltagare mycket svårt att ta in. Oförtrutet fortsätter de att kräva uppoffringar av folket, som de själva inte deltar i. Sanningen, att USA:s ledande ställning i världen håller på att erodera vägrar våra makthavare att acceptera, för det är alltför svårt.

Vad USA säger måste bli sanning för Europas folk, där vänstern enkelt har fångats in av Klaus Schwabs globala håv, som det står Agenda 2030 på, vilket tolkas som global socialism.

Ny ryktas det att Tony Blair har vaknat till och är ett namn som Schwabs efterträdare. Storbritanniens meriter med 83 militära interventioner sedan 1945 i världen, får Davos bröderna att applådera. Blairs bravader under hans premiärministertid går inte av för hackor, som tom slår ut Carl Bildts i Lundin Oil och mörkläggningen av Estonias vapen smuggling från det sönderfallande Sovjet.

Naturnal News återger via Bloomberg TV en intervju från Davos, att Saudiarabiens finansminister Mohamed AL-Jadan meddelar att saudierna nu accepterar alla valutor som betalning för sin olja, inte bara i dollar.

"....Grundpelaren för USA:s globala valutadominans och dess förmåga att exportera inflation till världen är baserad på den så kallade Petrodollar-statusen, där USA gick med på att skydda det saudiska kungariket i utbyte mot att saudierna kräver amerikanska dollar för alla oljetransaktionsuppgörelser https://www.naturalnews.com/2023-01-18-operation-sandman-now-activated-saudi-arabia-announces-end-dollar-dominance-oil.html

Detta arrangemang går nu mot sitt slut. Väldigt få människor har någon riktig uppfattning om vad som händer härnäst.

Men det kommer inte att vara vackert för dollarn eller någon som har kvar dollar..."
Bild från artikeln

Dollarns köpkraft kommer att minska, nya penningtryck kommer endast att resultera i hyperinflation. Att alla oljetransaktioner skulle betalas i dollar bestämdes på Bretton Woods-konferensen 1944 och har fört dollarn fram till idag, som världsvaluta, som nu går mot sitt slut.

”…..Dessutom är det väldigt få som inser att över 100 nationer är beredda att avsäga sig petrodollarn som den dominerande valutan för oljebosättningar. Istället kommer många nationer att byta till att använda Yuan (från Kina), eller den digitala Yuan, eller den nya BRICS+ råvarustödda reservvalutan som är på väg att lanseras av Kina, Ryssland, Indien och andra deltagande länder….” men detta faktum låtsas väst inte om.

Men Europa med EU i spetsen beter sig som de tre små aporna, de vill varken se, höra eller tala om att världspolisen saknar muskler under sin pråliga uniform och de vägrar inse att dess stormaktstid går mot sitt slut. Hetsen mot Ryssland och Kina börjar tappa sitt fäste, när medborgare till slut tvingas inse vad som ligger bakom tomma plånböcker och kalla hem.
USA/Natos militära interventioner med statskupper och krig orsakas av i dess jakt på andra nationers naturtillgångar, där världsbanken initialt lurar på fattiga länder lån. När de sedan inte kan betalas tillbaka, då kommer kronofogden, deras Big oligarker och beslagtar landets tillgångar. Ukraina har snart ingen egen jordbruksmark kvar, för även gåvor skall betalas,

Därför har klanen Rockefeller iscensatt sin klimatsmarta historia, med ett fossilfritt samhälle, när kontrollen över världens länder inte kan upprätthållas.

Unga luras med Greta i spetsen att katastrofen väntar runt hörnet.

Skam stämpeln viner mot medborgare, inte mot miljöförstörande stor företag.
Nu tävlar alla om hållbart, ett begrepp som skall lura oss att tro på deras bidrag till ett fossilfritt samhälle, korkat så det förslår.

Ett fossilfritt samhälle är fritt från fakta och verklighet, det bygger mer på känslor, där rädsla och skam döljer vetenskapen. Där endast lojala forskare får komma till tals.

Därför blir hatet mot Elsa Widding, SD:s klimatexpert så stor, när hon i sin bok återger IPCC:s egna slutsatser att domedagsprofeternas klimatkatastrof inte går att belägga.

”Man kan inte avgöra om det är värre nu jämfört med förr” översatt från IPPC ARG WGI kapitel 11 sid 1539.

”Det finns ingen klimatkris”. https://clintel.org/sweden-wcd/

”Ett globalt nätverk av 1400 forskare och professionella har skrivit detta meddelande. Klimatvetenskapen bör vara mindre politisk, medan klimatpolitiken borde vara mer vetenskaplig. Forskare bör öppet ta itu med osäkerheter och överdrifter i sina förutsägelser om global uppvärmning, medan politiker ska beräkna de verkliga kostnaderna och de tänkta fördelarna med sina politiska åtgärder.

Deras slutsatser;

  • Naturliga såväl som antropogena faktorer uppvärmning
  • Uppvärmningen är mycket långsammare än förutsagt
  • Klimatpolitiken bygger på otillräckliga modeller
  • CO2 är växtmat, basen för allt liv på jorden
  • Den globala uppvärmningen har inte ökat naturkatastrofer
  • Klimatpolitiken måste respektera vetenskapliga och ekonomiska realiteter

Det finns ingen klimatkris. Därför finns det ingen anledning till panik och alarm. Vi motsätter oss starkt den skadliga och orealistiska CO2-nollpolitiken som föreslagits för 2050. Om bättre tillvägagångssätt dyker upp, och de kommer säkert att göra, har vi gott om tid att reflektera och anpassa oss. Syftet med den globala politiken bör vara ”välstånd för alla” genom att tillhandahålla tillförlitlig och prisvärd energi hela tiden. I ett välmående samhälle är män och kvinnor välutbildade, födelsetalen är låga och människor bryr sig om sin miljö.”

Men detta blir ett hot mot WEF:s agendor om återställning och kan bli en snubbeltråd för NWO, nu när pandemi skräcken gav acceptans för lock down och övervakning.
Efter att Davos deltagare tävlat i samhällets hållbarhet och förlustats sig med fagra damer, så tar de sina privatjet och flyger hem.

Koldioxidutsläpp, vilket skämt, det gäller bara när pöbeln är på Mallis grisfest.

Kanske miljardärernas oro skulle omfatta att östblockets ledare inte kom till Davos och inte alla Europas ledare heller?

2 tankar kring ”Går dollar hegemonin mot sitt slut? Men oron förträngs i Davos.

  1. Åter en informativ text . Uppskattar verkligen den om GB s militära förehavanden . Mycket känner man igen från uppväxten med de gamla namnen på konflikterna . Sedan har det varit märkligt tyst om dessa . Kan ju bero på att fokus riktats på USA och deras härjningar . Ju förr dollarns dominans bryts ju bättre tror jag . BRICS+ tror jag på . Hoppas det får spridning och fler länder ansluter några är på gång har jag läst .Lätt att skriva nu med Hildegard av Bingen på P2 .
    Mvh Sjöström

    1. Tack för ny kunskap om Hildegard av Bingen. Mycket trevligare än rapporter från Davos.
      Jag var tvungen att googla fram henne.

      ”Hildegard av Bingen föddes 1098 som familjens tionde barn och hade syner redan som barn. Som vuxen skrev hon ner och samlade sina syner i boken ”Scivia”, men hon skrev också dikter och böcker om medicin vid sidan av musik och hon bedrev politisk lobbyverksamhet.
      Hildegard visste redan som barn att hon skulle bli bortlämnad till ett kloster och kontakten med mamman var troligtvis inte den närmaste i den nobla familj det handlade om. I det här programmet tolkas hennes syner bland annat ur ett anknytningsteoretiskt perspektiv, av psykologen Egil Linge och historikern Audur Magnusdottir.

      Uppläsare är Erika Libeck Lindahl.
      En P2 Dokumentär av Katarina A Karlsson. Tekniker Karin Blomqvist. https://sverigesradio.se/avsnitt/1202738

Kommentarer är stängda.