När socialister skymmer verkligheten för sina sympatisörer

När verkligheten skyms, skriver Jan Ivarson och gör en träffande beskrivning av vårt samhälle, där medborgares övertro på socialdemokraternas politik är alltför stor. Att solidariteten har lämnat landet för mer globala äventyr, döljs av humanitet som politikers behov av reträttplatser styr.

Det senaste är trängselavgifter för el – vilken fiffig idé! Att råna folket på nya miljarder som kan trilla in. Kanske det kan få folk att vakna till?
https://www.tn.se/naringsliv/25032/elkrisen-da-infors-trangselavgifter-for-el/

Tyskland befinner sig in härdsmälta, som utökar kolkraften och stänger samtidigt den sista kärnkraften. Miljöfanatikerna protesterar, men har inget svar på varifrån el skall komma. https://www.svd.se/a/O8EaRb/pressa-tyskland-om-karnkraften

Gemensam nämnare till denna dårskap är främst socialdemokrater och miljöpartister, som Ivarsons krönika handlar om.

——————————————————————————————————–

”Det förvånar att socialdemokraterna har några sympatisörer i rikspolitiken sedan partiet orsakat landet stora problem på flera områden. Massinvandring, utanförskapsområden, brottslighet och en svällande välfärdssektor är företeelser som följts åt.
Plötslig höjning av elpriset borde fått alla svenskar att få upp ögonen för orsaken.
Men inte. Många tror allt är Putins fel. De är okunniga om eller förtränger att den S-ledda regering lade ner flera kärnkraftverk med en rösts övervikt i riksdagen och att företrädare för elbranschen varnade för elbrist. Nu är den här. Det var som om de stora älvarna i Norrland skulle försvunnit med sina kraftverk.

Bild; finansportalen.se

För några år sedan kunde man binda elpriset på 45 öre/kWh och nu kan priset vara sex gånger högre. Vad hade LO sagt om det inträffat under en borgerlig regering? När socialdemokraterna styrde var LO tyst.
Höjda energipriser ökar priser på andra varor.

Politiken saluteras med nästan dagliga sprängningar och skjutningar, i går på Södermalm, som kanske kan få det lika värdet att svalna hos mångkulturella vänsterliberaler.
https://www.friatider.se/efter-bombdadet-hela-sodermalm-har-blivit-rasister-over-en-natt

Kronan tappar i värde. Vi får nu betala över tio kronor för en dollar och för en euro. https://www.svd.se/a/5BLQVW/svenska-kronan-har-rasat-mot-euron-forodande-for-sverige

Många svenskar sympatiserar med ett parti som i årtionden har orsakat dagens förfall och nu gör befolkningen fattigare.
Socialdemokraters sympatisörer hör hemma i en eller flera av fyra grupper
– de oberörda
– de oemottagliga
– de oinformerade
– de politiskt tillsatta

De oberörda är alla som helt eller i hög grad lever på försörjningsstöd. De drabbas bara en kort tid av höjda priser innan försörjningsstöden höjs för att motsvara levnadskostnaderna, till skillnad från pensionerna. Så länge staten betalar kan de strunta i prisutvecklingen.

De oemottagliga är sådana som har socialismen som religion.
De tror inte på fakta de inte gillar och vill inte ta del av information som strider mot deras övertygelser. Usch, sådant vill de inte veta!

De oinformerade är en stor grupp som har fullt upp med att arbeta, köra barnen, sköta hus och tomt, fundera över elavtal och banklån och om de har råd att tanka bilen. De försöker koppla av med att lyssna till TVs tillrättalagda nyhetsförmedlingar och se på en match och lite underhållning. De saknar tid för alternativa media och känner inte till vilka som finns.

De politiskt tillsatta lever gott på politiken. De finns i riks-, region och
kommunpolitiken. Eliten har uppdrag i EU med särskilda skatteregler. Andra har placerats av partiet i myndigheter och statliga bolag. Där försämrar de
verksamheten med genusflum och woke. I gruppen ingår den svällande
välfärdsindustrin. Några få gör sitt bästa för att minimera svinn och bedrägeri i en balansgång mellan samvete och politiskt korrekta chefer.
Jan Ivarson
Politiskt obunden

En liknande krönika har publicerats i  Bohusläningen Åsikt nu , nättidningen.

———————————————————————————————————-

Varenda medborgare borde inse att det är något fel, när ett land med gott om el, numera knappast har råd att duscha och laga mat i ugnen.

Vi sitter i mörker och fryser” mejlade min syster under julhelgen, hon med maken bor i ett el.uppvärmt hus, nu ryker besparingarna för pensionärer som måste, tillsammans med andra villaägare, betala ohemula el.räkningar. Småföretagare tvingas till konkurs, arbetslösheten ökar, men inte el skatten. Att ta bort den finns inte i en politikers tankevärld. Makt och skatt är som handen i handsken.

Hur kan man sätta elen på börsen innan man garanterat medborgarnas behov går över mitt förstånd?

Här trillar miljarderna in i vinst för staten och el bolagen, så de oberörda, de oemottagliga, de oinformerade och de politiskt tillsatta medborgarna kan bestå och den globala humaniteten likaså.

Skillnaden är ännu liten mellan Kristerssons och Anderssons politik, båda följer EU:s och WEF:s minsta vink och är själaglada att få frottera sig med höjdarna i Davos med 5000 tusen soldater/poliser som skydd runt omkring och prostituerade som underhållning efter sessionerna.

Invandringen slår ständiga rekord i uppehållstillstånd och på UD jobbar över 10 personer med biståndet till Ukraina, men bara en person från kulturdepartementet med återvandring, som med kulturfolkets värdegrund garanteras går i stå. Migrationsverket obstruerar så det förslår mot regeringens direktiv, till glädje för alla röda tjänstemän som fortsätter som förut, så biståndsminister Johan Forsell (M) har det inte lätt.

https://ledarsidorna.se/ud-resursatter-ansvarig-for-atervandring-med-inlanad-kulturarbetare/

”Svenska kraftnät tänker använda flaskhalsintäkter från inbetalade elräkningar till att betala företag att dra ned eller flytta elförbrukning från höglasttimmar. ”Jag förstår att man desperat måste sänka produktionen men det är ett så stort misslyckande att man saknar ord”, säger Henrik Péters, vd för Paxxo, till TN. https://www.tn.se/naringsliv/25000/elkrisen-staten-betalar-foretag-for-att-pausa-verksamhet-man-saknar-ord/

Förtvivlan stiger hos småföretagare, medan regeringen kvittrar med EU eliten och i Davos. Vanligt folk som bär upp samhället och småföretagare skiter man i, nu behövs ett kraftfullt el uppror mot denna nationsfientliga politik.
https://smaforetagarna.se/vi-traffar/sa-har-far-det-inte-lov-att-vara-det-har-ar-sjukt/