Handfallna politiker inför förortens gängvåld och poliser beskylls för att våldet ökar…

Det nya året började som det gamla slutade med mord, sprängningar och skjutningar på öppen gata.

https://www.svd.se/a/3Eqw39/explosion-vid-port-i-stockholm

Denna gång tycks det vara rappare som är i farten med hämndaktioner efter mordet på rapp artisten Einàr (Nils Grönberg) under hösten 2021, som nu skördar nya offer.

Bild; Expressen, Einár vann i kategorin ”Årets genombrott”

På det nya årets första dag exploderade en bomb i Grimsta i Vällingby, i ett hus där en rapp artist bor som spelat in låtar med Einár och är vän med Greta enligt Samnytt. Ytterligare en sprängning i skedde sedan i Bagarmossen efter den i Grimsta. Någon placerade eller kastade in en sprängladdning i en trappuppgång, enligt polisen.

Klimataktivist, rapp artist och kavla upp ärmen artist tycks hänga ihop. Fängelsestraff kan ge rapp inspiration som får Expressen att okritiskt lyfta fram dessa brottslingar till ungas idoler med sin kriminella livsstil.

Innan bombdådet i Vällingby, så sköts också en 27-årig rappare till döds på juldagens morgon, som befann sig på platsen där Einár fick avsluta sitt liv.

Heder, hämnd, rapp artister, avundsjuka och marknadsandelar för knark är utlösande faktorer, som politiker tror försvinner med lite straffskärpning, när media och SR eldar på med smickrande reportage och prisutdelning för Årets artist och på P3 Guld galan, där brottsdömda får applåder av en förstående och beundrande kulturelit. Länge höll musikförläggarna fast vid mantrat att man måste skilja på sak och person, en uppfattning som aldrig praktiseras om Du är SD medlem, då råder mest hat och hot.

Betydligt effektivare vore om regeringens straffskärpning tillämpades vid urvalet av nämndemän, som inte sköter sitt uppdrag. Vänsterliberala mångfalds vurmare och muslim kramare frikänner och mildrar straffen för förortens brottslingar på löpande band.

Sharia domen i Solna tycks vara vägvisare för dess tingsrätt i praktiken, när påsk upploppens stenkastare från Rinkeby frikändes, eftersom nämndemännen inte var säkra på om sten riktningen var mot polisen….

Eftersom stenkastning ingår i allt för många invandrares kulturarv, så kanske nämndemännen i sin mångkulturella gärning såg det som normalt och inte som sabotage mot blåljuspersonal enligt svensk lag. https://nyheteridag.se/elva-frias-fran-koranupplopp-i-rinkeby-siktade-inte-pa-polisen-med-stenar/

Däremot fick Richard Jomshof (SD), ordförande för riksdagens justitieutskott, rungande kritik för att han ifrågasatte rättsstatens principer, när dessa vandaler blev frikända av Solna tingsrätt. Detta kan nog bara ske i den humanitära stormakten, som har förvandlats till ett absurdistan i kvadrat.

Jag som lagstiftare har rätt att ha en uppfattning om det här, säger Richard Jomshof, men för döva öron som är igenproppade med mångkultur och SD hat.

Tjatet om för få fritidsgårdar, utanförskap, socio/ekonomiska faktorer har nu kompletterats med (håll i er nu) att polisens lyckas bura in allt fler gängledare, som gör att konkurrensen och våldet ökar bland ersättare i den brottsliga karriären. Nu skall forskare undersöka om denna framgång skapar mera våld!!

Kriminolog Manne Gerell söker nu finansiering, tillsammans med andra forskare i Malmö och London, för ett forskningsprojekt som bland annat ska undersöka vilka lärdomar man kan dra av polisens framgång med att ha fängslat gängkriminella de senaste åren.

En slutsats som ligger snubblande nära, efter att ha läst artikeln i SvD är att bura inte in buset utan släpp fångarna loss! https://www.svd.se/a/O863bb/2022-blir-det-blodigaste-aret-i-svensk-kriminalhistoria

Absurdistan tar aldrig paus utan laddar om under 2023, att nämna asylstopp, återvandring och utvisning är tabu och kan säkert leda till HMF böter, när yttrandefriheten inskränks alltmer och kompletteras med censurlag av politiker, som är de verkliga brottslingarna med sin huvudlösa invandrings-flyktingpolitik.

Importeras migranter med låg utbildningspotential från dysfunktionella länder, ofta med kognitiva skadar efter generationers ingiften, som är uppfostrade av Koranen och klaner från Mellanöstern och Afrika utan krav på assimilering, ja då får vi ett samhälle som sjunker allt längre ner i utbildningsnivå, skaparkraft och innovationer. Tilliten flyger sin kos, precis som välfärden för de som arbetat ihop den.

Nu riktas fokus mot polisen, när skall ljuset riktas mot ansvariga politiker och deras globala uppdragsgivare, undrar jag?

Bild; liu (Linköpings universitet)