Årets värsta skatteslöseri – alla bidragen

Att slösa med andras pengar är en framträdande egenskap hos politiker, där kommunpolitiker inte vilar på hanen. Alltför många lider av storhetsvansinne och vill sätta sig själva på kartan, gärna med skrytbyggen till eftervärlden. En talang som ökar, när handlingar saknar ansvar. Tar pengarna slut, så är det bara att höja skatten. Med solidaritet för de svaga kommer politiker långt, eftersom bidragstagare kan vara garant för fortsatt makt.

Här kommer de värsta slöserier under 2022 från skattebetalarnas förening.

  • Linnéuniversitetets projekt Trollsyn i hjärtemarkerna fick 4,5 miljoner kronor av Vetenskapsrådet. Tanken med konstprojektet är bland annat att skapa en relation till olika material genom att se på dem ur ett trolls perspektiv, så kallad trollsyn.
  • Trafikverkets reklamfilm kostade 375 000 kronor per minut. I filmen trycker myndigheten på hur bra den planerar, bygger och underhåller vägar och järnvägar.
  • Regioner, bland annat Västra Götaland, anställer cirkuskonsulenter som ska stärka cirkusens roll i samhället. Tanken är att konsulenterna ska inspirera och ge råd om hur cirkus kan integreras i skolan eller regionevenemang.
  • Naturvårdsverket fokuserar på att utbilda 25 journaliststudenter under tre månader till en kostnad av 900 000 kronor plus resor och andra omkostnader för utbildningskonsulten. Tanken är att stärka det palestinska miljöhandlingsprogrammet.
  • Region Gävleborg sålde två vindkraftverk som de köpte in 2012 för 85 miljoner kronor. Det som skulle ge regionen en vinst blev istället en mångmiljonförlust för skattebetalarna.
  • Arbetsförmedlingen betalade under 2021 ut över 30 miljoner för utbildningsplatser som inte nyttjades. Under 2022 fortsatte slöseriet och uppgick till omkring tio miljoner.
  • ”Vi vill ha ett hus som sticker ut lite grann”, sa kommunalrådet. Uddevalla anlitade stjärnarkitekt för att rita ett ”medborgarhus” som ska rädda dem från centrumdöden. Kostnaden beräknas kosta runt en miljard.
  • Malmö Museer hade i dryga halvåret utställningen ”Tillväxt – vad är det?” för att utmana begreppet tillväxt. Kostnaden 800 000 kronor.
  • Kommunernas pengar dansas bort. ”Genom att utforska mötet mellan danskonstnär och kommun har KOKO kommunkoreograf öppnat upp för nya sätt att uppleva, samarbeta och utvecklas både som kommun och danskonstnär”, beskriver Region Stockholm modellen.
  • 700 miljoner för EU-reklam. EU:s kommunikationskampanjer får kritik, nu senast kampanjen för fonden NextGenerationEU.

Läs mer om bidragen på Skattebetalarnas hemsida

———————————————————————————————–

Hur villig Kristerssons regering är att stoppa detta skatteslöseri verkar avta jämfört med tiden i opposition. Skatt betyder mer makt över medborgarna som inte får förfaras, vid protester så kan lite bidrag av stöldgodset motvilligt och senfärdigt återbetalas. När el stödet kommer till företag som knäar och villaägare som funderar på om de kan bo kvar är ovisst och viljan för att återinföra tjänstemannaansvaret verkar ha dalat.

Om politiker vill värna sitt folk, varför såg de då inte till att först garantera medborgarnas el behov, innan resten sattes bör börsen? Men det ville de inte. Behovet av denna kassako var för den humanitära stormakten alltför stor.

Tyvärr hamnar jag åter till samma ursprungs avsändare av el bristens orsaker. Nämligen till männen bakom agendors återställning, där vi skall bli lyckliga utan att äga någonting. Då måste småföretag och vanligt folk tryckas ner, ofta av krig som är det perfekta medlet för konfiskering av våra pengar. Denna gång insvept i solidaritet för Ukrainas folk, en solidaritet som endast förlänger kriget.
I el bristens spår så ryker besparingar och alla marginaler, för att fortsätta med konkurser och att tvingas sälja sitt hem. Allt sker sakta enligt de uppvärmda grodornas logik. När är kokpunkten nåtts så är det försent och folket undrar vad som hänt?

Vägen från skatteslöseri till korruption är inte lång, läs gärna hur Sverige ligger väl framme i vänskapskorruption och nepotism, där röda som blå politiker är lika framgångsrika i att skaffa sig själva med sina nära stora förmåner. Problemet är att folk i allmänhet har svårt att ta in det, samma gäller för vår omhuldade värdegrund, som numera är värdelös utanför landets gränser. Sveriges stolta fana, dalar mer och mer för varje dag och tyvärr har jag svårt att se någon ljusning under 2023, som inleds med att Kristersson med sina ministrar får kråma sig för EU eliten under ett halvår varje dag.

https://ledarsidorna.se/darfor-ar-svensk-korruption-institutionaliserad/

https://www.expressen.se/debatt/lofving-och-kristersson-har-gynnat-sina-vanner/

4 tankar kring ”Årets värsta skatteslöseri – alla bidragen

  1. Ja du Harriet, man har lust att kräkas… helst på någon av idioterna som skapar detta. Eller helst på alla som är medlöpare i detta. Vi får önska att det ligger sanning i en medial persons förutsägelse att i anslutning till en viss händelse så får svenskarna nog och reser sig… den som lever får se… och för att gå till mig själv – så visst kokar det inombords då och då.

    1. Ja, kokpunkten har vi nått för länge sedan, man får stänga av, men det dröjer inte länge förrän det börjar koka igen. Vilket fönster jag än ser ut igenom, så finns samma berättelse om solidaritet oavsett om det handlar om Putin, vaccin eller klimathysteri. Hucklen, förälskade gay par och rädda planeten dravel möts man av i SVT och Ikea reklamen.
      Majoriteten av väljarna vill inte se att det är några få som skapar vår uppfattning om världens händelser.
      Tyvärr springer flertalet i samma flock efter statsmedias publikationer. Inga samtal, ingen kommunikation ryms i deras svart-vita beskrivningar om världen. Deras Goliat ofta är min David i medias reportage, där fakta från båda parter i komplicerade företeelser ofta saknas, för att läsare inte skall ta ställning själva.

Kommentarer är stängda.