El anpassad hälleflundra

I denna något ironiska krönika ger Jan Ivarson tips på el anpassad matlagning och energisnåla tips. Han konstaterar att den humanitära stormakten jämnar ut välståndet och med sin el politik som kan bidra till förbrödring mellan nysvenskar och gammel svenskar. Problem som dock kvarstår är att det är så förbaskat kallt vintertid i Norden jämfört med Libanon och Afrika.


”När vi tidigare haft hälleflundra har vi ugnsbakat tjocka bitar i ugnen med svag värme under lång tid. Nu ville vi tillmötesgå överhetens påbud att spara el, så vi valde tunna bitar i stekpanna som vi tror är mer energisnålt.
Hustrun var orolig för hon hade inte stekt så tidigare. Jag lagar inte mat utan
optimerar varmhållningen med en blandning av vedeldning och värmepump, skriver små krönikor och drar ner temperaturen till frysskyddsnivå i rum vi inte använder. Det underlättas av isolerade mellanväggar. De rummen är mest till för att höja taxeringsgvärdet och solidariskt bidra med skatt.
Det blev den godaste fiskmiddag jag ätit. Lätt marinerade tunna bitar hälleflundra serverades med knäckbrynt smör, pepparrot och kokt potatis. Katten fick en smakbit och det lilla renset och några bitar kokt potatis blir måsmat i morgon till ett måspar som tar en sväng över vårt hus varje morgon.
Jag brukar inte skriva om vad vi äter, men jag stimulerades av signaturen Jo Da och andra som lagt ut sydländska rätter på Facebook. Tyckte det sydländska kan behöva balanseras av mat från ett kallt Bohuslän. I natt skall det bli -8 C. För någon vecka sedan plockade jag den sista frusna persiljan ur min odlingskrage.
Nu uppmanas vi i varje nyhetssändning att spara el. Svenskar skall se det som att den humana stormakten är på god väg från ord till handling i att jämna ut välståndet. Lika för alla är svenskt motto. Med brist på el riskerar delar av landet att få elen avstängd. Som tur är drabbas troligen södra Sverige där stora delar av befolkningen är nysvenskar med erfarenhet av nedstängda elnät, så att vi infödingar kan få råd av dem. En skillnad mellan Sverige och Libanon och centrala Afrika är att det är kallt här. Det kan bidra till förbrödring genom att vi tipsar om hur man hindrar vattenledningar att frysa och hur man skapar varma bäddar under köksbordet som täckts av filtar ner till golvet.
Jan Ivarson Politiskt obunden”

Bygg en inomhus koja Word press com

– Åtal mot politiker i stället för mazariner på konferens i näringslivet, som borde lägga skulden för el kaoset där den hör hemma, hos inkompetenta politiker. https://detgodasamhallet.com/2022/12/14/patrik-engellau-mazariner/#more-65300

-Spara el – hur mycket mer kräver politiker? https://www.svd.se/a/eJzRqa/elkrisen-tvinga-ha-10-grader-inomhus

– Ännu högre el priser väntar https://www.tn.se/naringsliv/24327/larmet-rakna-med-skyhoga-elpriser-lange-till-vattenmagasinen-sinar/

4 tankar kring ”El anpassad hälleflundra

  1. En sammanfattning från Torben Johansson i Danmark. En lång kommentar från din första länk

   ”….För att sammanfatta: CIA använde det påhittade hotet om ett globalt kommunistiskt maktövertagande under kalla krigets period för att underminera och förstöra otaliga demokratiska nationer i utvecklingsländerna, vilket hindrade dem från att någonsin frigöra sig från USA:s kontroll. Under samma period använde CIA i ledband med EU:s katolska grundare och diplomater som senare bildade den hemlighetsfulla Bilderberggruppen (Joseph Rettinger) samma falska, påhittade kalla krigets konflikt för att övertyga de europeiska nationerna om att ett enat Europa var vägen att gå för att förhindra dem från framtida krig och kommunistisk infiltration och maktövertagande. Allt var lögner och manipulationer från den ena änden till den andra! Och detta pågår ÄNDÅ idag. Ingen skillnad…”

   Enda skillnaden i dag är att den globala finaseliten med Bilderbergarna har kommit på att global socialism, är vägen till världsregering, med solidaritet och mänskliga rättigheter som lockbete för medborgare.
   Pandemier, klimatalarm och upptrissat Rysslandskräck är bara hjälp på vägen, till att roffa åt sig ännu mer av våra pengar. Skattebasen skall ner i oligarkernas fickor eftersom folket skall bli egendomslösa. Nu är det militärindustrin som har glada dagar, efter Big Pharmas vaccin hysteri.

   Ps. Glöm inte att det var CIA som låg bakom Kennedy mordet 1963 eftersom han ville förstaliga bankerna och splittra CIA ”i atomer” med sin exekutiva order 11110, som återkallades direkt av Lyndon Johnson efter mordet, han var väl rädd om sitt liv.
   Källa: Tucker Carlsson Fox News, återgavs av Swebbtv den 16 dec 2022. Ds.

 1. Varför uppmanas vi i varje nyhetssändning att spara el?
  Är det VI som ska få lida på bekostnad av de etablerade ”utländska” subventionerade elslukande företagen Amazon, google och Apple?
  Det värsta är att fler elslukande företag ska få etableras här!
  Den Europeiska energinotan ökade med 10 400 MILARDER, i spåren av Rysslands speciella operation i Ukraina! Tankesmedjan Bruegels uppskattning är att hälften av EU:s medlemsländer har en skuld som ÖVERSTIGER 60 % av BNP! Vi måste gå ur det genomruttna maffia korrumperade EU.
  Tydligen har aldrig ”folkets makt” haft någon betydelse, eftersom ”Folkomröstningar” får inte utifrån den svenska befolkningens önskan. Vi kan inte ens rösta bort avarterna till politiker p.g.a. propagandaapparatens påverkan, samt att man även har möjlighet till att manipulera valresultaten beroende på hur man ”räknar/hanterar valsedlarna. Då föregående vals röstsedlar bränns efter kommande val, är det för att man ”enhälligt” måste dölja ”de verkliga valsiffrorna?

  1. Världens utförsbacke orsakas av politiker och medborgare som röstar på dem.
   EU är endast den globala elitens förlängda arm och lägger under sig allt mer av nationers makt. Majoriteten medborgare är ännu övertygade om boostersprutor, fossilfritt samhälle och Putins ondska, allt enligt planen för NWO och Agendors upphovsmakare, för att alla Big bröder skall roffa åt sig mer av våra skattepengar. Solidaritet och mänskliga rättigheter ligger som en blöt filt över logik och fakta.

Kommentarer är stängda.