Staaf, Löving och Bydén cirkusen fortsätter

Tyvärr dröjer det innan ridån går ner över över detta kärleksdrama mellan Stockholms regionpolischef Mats Löfving och fd älskarinnan Linda Staaf och till råga på allt så lurar ÖB Mikael Bydén i kulissen.

Bild från artikel i SVD

Linda Staaf och Mats Löfving

Kanske var det för sina talanger mer i än utanför sängkammaren, som hon belönades under under 2014 med en topptjänst inom polisen, som underrättelsechef vid NOA, trots att hon saknade flertalet av krävda meriter? Vid den tidpunkten var Mats Löfving chef för NOA (Nationella operativa avdelningen) och han sköt upp utannonserad tjänst för att rikligt belöna sin privata relation med Linda Staaf.

Därefter falnade tydligen kärlekslågan hos Linda, men då blev Mats förbannad och gick till aktion och är nu anklagad för grov fridskränkning, olaga förföljelse och misshandel, som nu föremålet endast kallar för ”respektlöst beteende.” Det är klart att han kände sig kränkt efter hennes belöning, när hon då hade sina blickar mot ÖB Bydén.

”Privat men ytlig” är nu hennes definition av deras relation vilket jag tolkar som att samlag inte resulterade i någon djupare bekantskap. Därutöver drar hon feministernas vanliga slogan, att män inte klarar en kvinna med makt, när de misslyckas med sin arbetsuppgifter.

Under september förkunnade denna dam stolt att hon skulle fortsätta sin karriär på justitiedepartementet, där Gunnar Strömmer (M) blev utnämnd till justitieminister. Kanske blev han rädd för denna fagra dams talanger, för nu är hon inte längre välkommen.

Om Linda Staaf fortsatte sin kärlekskarriär med försvarets ÖB Mikael Bydén under eller efter tiden med sin privata, men ytliga relation med Mats Löfving blir jag inte klok på, men nu är ÖB i alla fall skild från sin fru efter 23 års äktenskap. Kanske blev han inspirerad under alla Pride tåg att kärnfamiljen är passé?

Men nu är han riktigt i gasen och lovar Nato att få komma hit med kärnvapen, så att regeringen inte hinner med.

Kanske Linda Staaf nu har Jens Stoltenberg som nästa mål i karriären?

Bild från Nyheter 24

Linda Staaf och Mikael Bydén

Sedan är det statsministern uttalande som jag heller inte blir klok på. Han har fortfarande förtroende för polisledningen, men säger samtidigt att han är djupt bekymrad över det förtroendeskadliga läget som uppstått.

Vad rikspolischef Anders Thornberg hoppas på är nog att stormen bedarrat till den 28 april nästa år då den externa utredningen om alla misstänkta oegentligheter skall presenteras, om han nu inte ryker själv innan dess.

Relaterade källor

9 tankar kring ”Staaf, Löving och Bydén cirkusen fortsätter

 1. En klar majoritet i justitieutskottet har beslutat att inte kalla upp rikspolischef Anders Thornberg efter skandalerna inom polisledningen!
  Vad är anledningen till det?
  Har den dåvarande SÄPO chefen ”hållhakar på MODERATERNA” efter ”Skottet i det Sagerska Palatset” i november 2012? Med tanke på att han efter det blev Rikspolischef!
  Förmodligen politiskt utsedd och därmed politiskt kontrollerad.
  Är det för att MODERATERNA beskyddar honom och därför vill man inte låta honom bli kallad?
  Aftonbladet: Säpo skjutsade hem Fredrik Reinfeldt yngste son och släppte av honom innanför första ytterdörren vid Sagerska palatset.
  Där hälsade sonen och skyddsvakten på varandra – bara några minuter senare small ett skott.
  – Skyddsvakten sköt sig själv inne på toaletten, uppger en källa med insyn i ärendet.

  Anders Thornberg: Var sköt sig vakten? I nacken eller var?
  Tänk vad bra det är för ”vissa”, när de får lagligt stöd genom att åberopa på att det råder SEKRETESS!

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rikspolischefen-kallas-inte-till-utskottet
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21qvGy/vakten-tog-sitt-liv-pa-toaletten

  1. ”En klar majoritet i justitieutskottet har beslutat att inte kalla upp rikspolischef Anders Thornberg efter skandalerna inom polisledningen!
   Vad är anledningen till det?”
   Hållhakar? Själva genomkorrupta, efter ett långt ’yrkesliv’ inom politiken som utmärker sig genom opportunt nätverkande och självbefrämjande maktmissbruk? Kan det vara så? Det kan du ge dig f*n på.

 2. Instämmer med Harriet och övriga kommentarer. Sveriges ledare är nu definitivt nere på ”patrask”-nivå!

 3. Hej o hå så det kan gå när haspen inte är på . En soppa är det och den är inte kokad på en spik kan vi vara övertygade om . Att sedan Kristersson är utan ledarhund finner jag betänkligt då han verkar blind på mer än ett öga . Detta ledarskap är vad vi får för pengarna ! Återigen ett tack till sidan och dess skribenter , lugna och sakliga .
  Mvh Sjöström

  1. ”En soppa är det och den är inte kokad på en spik kan vi vara övertygade om .”

   Spik, jodå: s k skinnspik.

 4. På ren svenska en ”jävla soppa”, man undrar verkligen vad som sker bakom kulisserna både i Polishuset och privat hos dem, det verkar som man byter partner som en annan byter kalsonger. Vad deras chef men även statsministern visar för ledarskap, kan man säga är under all kritik, fruktansvärt låg ledning/chefskap men det är kanske så att ska man bli chef inom staten så är detta beteende som krävs, känner en del poliser som är riktigt förbannade över det som har hänt och menar att detta är fruktansvärt pinsamt och att alla tre borde få sparken på en gång.

  1. Håller definitivt med Dig om avsked direkt, utan fallskärm för att landa vasst.
   Jag läste nyss i Nya Tider(v.50-51 2022) att statsminister Kristersson har anställt en barndomsvän, som får 110 000 kr i månadslön för oklara arbetsuppgifter. Hans titel var ”nationell säkerhetsrådgivare” kanske innebär det ökad säkerhet för riksdagsmännens löner och förmåner?

   1. De ljuger oss rakt upp i ansiktet, de förnekar att det de ljuger och de tar sjukt bra betalt för lögnen. Kortfattat vad politiker arbetar för.

Kommentarer är stängda.