Härliga tider för klimatalarmister – kallt inne och bilen står still ute!

Av Jan Ivarson

Bild; aftonbladet

”Påverka el förbrukningen – bo kallt!

TV berättar att elräkningen för januari kan bli tre ggr så dyr som vi varit vana vid. En villa som förbrukar 20.000 kWh per år kan få 12.000 kr i el räkning för en vintermånad. Därför bör man redan nu påverka förbrukningen, vilket innebär att minska den.

Det betyder lägre temperaturer inomhus och att använda TV och belysning minimalt och undvika långa, varma duschar. Fast de som värmer med enbart el, vattenburen eller direkt el, kan leva vidare med TV och belysning på för den förbrukningen blir värme.
Svenskar har under några årtionden levt behagligt liv i tron att varma bostäder och biltransporter till stormarknader och idrottsanläggningar är självklara rättigheter, inte bara för oss själva, utan för fler från världens mest avlägsna delar.

På några årtionden har befolkningen ökat med en fjärdedel samtidigt som elproduktionen drastiskt har minskat och bensinpriset mer än fördubblats.
Svenskar uppmanas att köpa elbilar och staten uppmuntrar tillverkning av elkrävande grönt stål.

Detta kommer kräva lika mycket el som hälften av landets nuvarande!

Som lök på laxen kommer det nya gröna stålet att bli dyrare. Risken är stor att det inte kan säljas och Sverige blir konkursmässigt.

Många lever fortfarande i tron att vi kan köpa billiga högteknologiska varor från andra länder samtidigt som skolresultaten försämras och arbetslösheten bland lågutbildade har bitit sig fast. De arbetslösa består i hög grad av dem som tidigare makthavare beskrivit vara högutbildade pensions räddare.

Varför blev det så här?

Svenskar har bytt vetenskap och teknik mot humanistiska drömmar och industrijobb har bytts mot skattefinansierade välfärdsjobb.

De flesta svenskar baserar sin världsbild på statsstödda media. Därför straffar de nuvarande regering för att den inte tillräckligt och tidigt nog har delat ut bidrag till höjda elräkningar.

Istället gav väljarna fler röster till förra regeringspartiet S som orsakat elbristen och de höga elkostnaderna, så att det med miljöpartiets hjälp kunde sitta kvar vid makten. Klart att ett land med sådana väljare är på väg utför.
Jan Ivarson Politiskt obunden”

Bild; privat. Rimfrost både ute och inne.

”Elpriserna rusar i Sverige nästa vecka. Och i Frankrike befaras strömavbrott. Situationen kan hålla i sig fram till jul. Svenska villaägare riskerar att få en decemberräkning på uppåt 12 000 kronor…Samtidigt sätts det oljeeldade Karlshamnsverket i stabsläge, när kärnkraften går på sparlåga…”
https://www.svd.se/a/BWrrvE/elpriserna-rusar-i-sverige-nasta-vecka

Nya el bilar produceras med högsta fart, medan etablering av ladd stolpar går trögt, eftersom elen inte räcker till för denna fossilfria masshysteri. https://www.tn.se/naringsliv/24116/nu-stoppas-laddstationer-for-elbilar-i-hela-landet-orovackande/

Härliga tider, kallt inne och el bilen står still ute!

Att snuva medborgarna på landets el genom att sätta elen på Nordpools börs, var en briljant idé för den humanitära stormakten. Då forsar pengarna in, så den globala solidariteten kan fortsätta. Nyligen slantade biståndsminister Johan Forsell (M) upp 600 miljoner till Ukraina i utökat stöd, utöver de 3,7 miljarder som redan Zelenskyj redan fått. Det gäller att visa framfötterna, på EU:s givarkonferens, när ordförandeskapet inför EU halvåret närmar sig.

Till sist en mycket positiv nyhet från ett bekymrat konjunkturinstitut och förtvivlade miljöpartister, där Stenevi och Bolund tvår sina händer i oro för den internationella karriären.
Sverige tappar sin ställning som klimatledare” och sin status som föregångsland i EU.

https://www.svd.se/a/3E1LqP/ki-rapport-sverige-haller-pa-att-tappa-stallning-som-klimatledare

4 tankar kring ”Härliga tider för klimatalarmister – kallt inne och bilen står still ute!

  1. Varför alla dessa bidrag fort det blir problem som våra Kakistokrater ställt till med . De köper sig fria med dessa och kan på så viss fortsätta med fatala felgrepp . Och folk låter sig köpas och är nöjda med det ! Det är vi själva som betalar våra bidrag . Dumheten har inga gränser .
    Mvh Sjöström

    1. Håller helt med Dig om den gränslösa dumheten, som frodas i Bonniers och Schibsteds mediekoncerner. Deras nyheter formas av Big Tech oligarker med sina bröder, som serverar läsare lögner som sanningar.

  2. Stats stödda, läs statskontrollerade media. Det pågår en allt intensivare amerikansk kampanj att stänga ner och tysta allt och alla media som stör USA och CIA propagandan. I framtiden skall ingen få veta varför energin är så dyr.

    CIA har uppenbart skapat världens någonsin största troll armé på internet. Det gäller inte bara media, utan även oberoende appar som TikTok. Vi märker detta tydligt och alltmer på den intensiva propaganda levererad genom svenska media som DN, Expressen och DI. Den amerikanska propagandamaskinen har verkligen ökat till ett skrikande inferno. USA måste verkligen vara otroligt desperata. Detta är verkligen otäckt eftersom det är en direkt kopia och spegling av hur nazisterna i det forna Tyskland en gång arbetade. Varför deltar svenska media i detta.

Kommentarer är stängda.