Arbetslinjen blev bidragslinjen och utlovad sänkning av drivmedel försvann

Kristerssons regering sviker sina vallöften på löpande band och SD håller tyst i kulissen, till skillnad från den bruna sörjan till liberaler, som nu fått storhetsvansinne med sina futtiga 3% i Ipsos väljarundersökning under november.

Försörjningsstöd och pensioner

Från årsskiftet höjs försörjningsstödet med 8,6 % eftersom det följer prisutvecklingen. Bidragstagare skall inflations skyddas precis som tärande EU parlamentariker och kommissionärer. Båda grupperna är stor belastning för oss skattebetalare, nyttan av deras värv kan diskuteras.

Enligt pensionsmyndigheten blir det allt mindre lönsamt att jobba med tro på högre pension. Garantipensionen höjs med 8,7 % också från årsskiftet medan inkomstpensionen endast med 3 % (SVT Nyheter).

”40 års arbete räcker inte för en undersköterska att få mer i pensionskuvertet jämför med vad man får utan att ha jobbat allas. Fullt grundskydd i form av garantipension och bostadstillägg ger 1400 kr mer i månaden än den med 32 000 kr i slutlön” visar nya siffror från SPF Seniorerna

Respektavståndet minskar således för varje år och nu skiljer det bara några hundralappar mellan de som slitit hela sitt liv jämfört med de som inte lyft ett finger till egen försörjning. Om full bidragstäckning finns så kan de som kämpat i ett tungt och lågavlönad jobb få betydligt mindre i pension än de som latat sig i hängmattan. Skulle Du dessutom ha en sparad slant på banken, så har Du rätt att vara avundsjuk på Din Slösa till bidragsgranne som haft glada dagar, medan Du själv trott på sparbanken.

Bild; Pixabay

Flest hängmattor finns bland utomeuropiska invandrare, där många aldrig nått fram till egen försörjning, för bidragen kommer ju ändå. Kreativiteten kan däremot vara stor till extra inkomster, utöver falska adresser, assistansfusk och skenskilsmässor, där klanen visar den lukrativa vägen för att muddra välfärden.

När deras söner gjort livet svårt för Svensson, så beror det på rasism och för få poliser, aldrig, aldrig är det Amir, Ali och Muhammeds fel att skotten viner i deras kamp för knarkets marknadsandelar. Kalmar, Eskilstuna och Örebro ligger nu i täten med antal gäng mord utanför storstäderna.

Att sälja knark verkar i praktiken vara helt OK, precis som att sälja sex, det är köparna som skall åka dit i vår upp och nervända värld.

PRO som står det röda gardet nära har alltid protesterat lite klädsamt om orättvisa i pensionssystemet utan att något händer, för inget av blocken vill stöta sig med en sådan viktig väljargrupp, som bidragstagare. Deras utanförskap kräver medlidande och solidaritet. Perfekt alibi för skattehöjning som ger härligt uppåt tjack för en statsminister.

Och nu till nästa svek, disel- och bensinprisets utlovade sänkning på mellan 5-10 kr vid pumpen, smälte bort som smör i solsken.

Många väljare är nog besvikna på sitt partival, när utlovad sänkning av bensin/disel priset knappt blev en tumme på en vante.

Orsaken var att Fredrik Reinfeldt ryckte ut för att försvara sina uppdragsgivare, drivmedelsbolagen.

”Tidöpartierna lovade chocksänkta bränslepriser. Men mitt i förhandlingarna ringde Fredrik Reinfeldts lobbyorganisation, Drivkraft Sverige som han är styrelseordförande för. Drivmedelsbolagens kontrakt stod i vägen. ”Jag är extremt frustrerad”, säger Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.…”

Bild; Aftonbladet

Orsaken var oljebolagens kontrakt på biobränsle löpte under hela nästa år och om reduktionsplikten skulle sänkas till EU:s mininivå, då skulle profiten bli mindre stor. Så alla bolagen hojtade om klimatet, i nivå med de mest fanatiska miljöaktivister.

HVO och FAME är biodrivmedel som blandas in i disel, för att reducera utsläppen.

”…..För en del drivmedelsbolag är det här mycket lukrativt. De är nämligen själva producenter. Störst är finländska Neste som exporterar till Sverige. Men både Preem och St1 har svenska anläggningar och planer på fler. Alla tre är medlemmar i Drivkraft Sverige…..”

I regeringsförklaringen berättade Ulf Kristersson att reduktionsplikten inte sänks tidigare än 2024 och finansminister Elisabeth Svantesson lade till att det måste göras på ett realistiskt sätt.

Realistiskt för vilka? Kan man fråga sig?

”…..Budgetbeskedet gör Peder Blohm Bokenhielm rasande. Han känner sig grundlurad, inte bara av Moderaterna utan av alla partier i det nya regeringssamarbetet.
– Att de kände att det snabbaste de kunde leverera var 2024, det gjorde mig skitförbannad rent ut sagt….”

Och det är han nog inte ensam om.

Citaten är från artikel i SvD https://www.svd.se/a/kE00dv/sa-avgjordes-striden-om-reduktionsplikten

5 tankar kring ”Arbetslinjen blev bidragslinjen och utlovad sänkning av drivmedel försvann

  1. Och skatten på el skall höjas nästa år p g a inflationen men sådan korrigering gäller inte pensionen.

  2. Varenda gång jag läser sådant här är jag innerligt glad att jag aldrig betalat ett korvöre till svenska statens så kalla pensionsprogram. Jag får naturligtvis inte ut av dom heller, men jag har investerat mina besparingar i konservativa besparingar på flera ställen, en del i så kallade skatteparadis. Därför lever jag idag gott som pensionär, inget saknas mig. Jag har även haft tur. När Bitcoin kom 2009 satte jag igång ett mining program på min PC, det räckte på den tiden. Massor av Bitcoin trillade in, utan kostnad, och jag sålde i tid. Kraschen var tydlig. Envar som är ung idag måste tänka sig för. Allt ändras hela tiden, kanske med undantag av att staten är mycket opålitlig. Nu skall jag gå och öppna en flaska gott franskt vin och avsluta dagen.

    1. Det gäller att hoppa av i tid, vilket inte alla gör. Det är svårt att veta när brytpunkten äger rum.
      ”En botten nåddes sent i tisdags, (= i början av nov 2022) under 17 200 dollar per bitcoin. Det är den lägsta noteringen hittills i år. Därefter stabiliserades kursen kring 18 500 dollar.
      Kursnivån kan jämföras med den årshögsta noteringen i slutet av mars, då en bitcoin kostade nästan 48 000 dollar, och den historiska toppen på drygt 67 700 dollar per bitcoin hösten 2021.” https://www.nyteknik.se/digitalisering/kryptoborser-skakar-bitcoin-rasar-7040347

      Med krympande pension så kommer snart vinvalet att återgå till sorter från ungdomens rödvins vänster och franska goda viner blir ett minne blott.

  3. Redan 1972 sjöng Hoola Bandoola Band: ”Vem kan man lita på”? Hur många kan det vara som idag ”litar på” politiker, jämfört genom åren? Vad anser medborgare när partier allierar sig med det ”andra motsatta blocket”, efter politiska val!

Kommentarer är stängda.