Listiga PK-partier i symbios med media, maktens megafon

Hej Harriet! mejlar en följare.

Efter att riksdagen röstade sönder vår yttrandefrihet i går.

Så listiga de är, PK-partierna i samarbete med medierna. Genom att inte tala så mycket om den nya grundlagen, som kan behaga EU och Nato, så nästan smyger de på oss denna vidrighet.

Men några journalister vaknade nyss och  larmade. Fast frågan är, huruvida PK-journalister har något emot att dölja (för Väst) besvärande nyheter.
De tycker kanske att deras yrke påkallar att de åtminstone låtsas agera. De vet dock, att det bara blir symboliskt, eftersom PK-partierna kommer rösta för denna lag.

Även SD, trots att de här hade en unik chans att framstå som väktare av det fria ordet, slår följe med de andra. Heder åt Vänsterpartiet som avviker här.

Hur kommer lagen att slå?

Vi föreställer oss, att svenska mediegrävare skulle finna sabotaget mot gasledningen som ett verk av Nato-sidan. Det skulle väl vara tabu att skriva om det, då Västmakterna i så fall kunde bli sura på Sverige.

Men om grävarna istället funnit, att sabotaget vore ett verk av Ryssland, hur blir de dömda då?
Gissningsvis friade, eftersom det kunde gynna Väst. Eller vad tror du, Harriet?

——————————————————————————————–

Jag tror att Du har helt rätt!

För demokratin i dag är inte vår utan makthavarnas!

Lyfter vi blicken internationellt, så är det bara att följa pengarna.

I dag styrs världen av ägarna till fyra monetära industriella komplex enligt Lasse Malmgren, debattör, lärare. Newsvoice den 7 nov 2022.

 • Det militärindustriella komplexet
 • Det bio medicinska med Big Pharma
 • Livsmedelsindustriella komplexet med Big Food
 • Det medieindustriella komplexet

Alla dessa bröder håller varandra om ryggen och deras vaktbolag består av WEF, EU och FN, som har våra politiker helt i sin hand. Folket skall bara betala och sanningssägare tystas, bötfälls och kan tom hamna i fängelse. Försvarsminister Pål Jonsson(M) mumlade något i går i Rapport om att det hade kommit önskemål utifrån, (Nato/USA) om behov av denna spionlag, där det blir förbjudet att till exempel granska Natos framfart.

Heder åt vänster- och miljöpartiet som hade vett att rösta Nej och skam åt SD som allierat sig med deras Nato vurmande statsminister. Av deras forna partiprogram finns inte mycket kvar, ja till EU, ja till Nato, ja till förlängd abort gräns och ja till public service. Att nationalisera bankerna, hu så hemskt, betraktas nu som ett minne från partiets ungdomssynder.

20 tankar kring ”Listiga PK-partier i symbios med media, maktens megafon

 1. SD som skulle återinföra TJÄNSTEMANNAANSVARET! Har det redan hamnat i ”papperskorgen”`? NU, efter valet!

 2. Den nya LAGEN, gäller den även för ”POLITIKER”? Eller finns det INGA lagar för politikerna?

 3. SD:are säger att de var tvungna pausa en del käpphästar för att kunna få det viktigaste genomfört, dvs politik mot migrationens följder. Skulle de ha hållit fast vid de skippade punkterna, så hade det inte blivit någon regeringspåverkan alls.

  Men alla såna argument är bara antaganden. Det är i varje så en del SD:are resonerar.

 4. Den 9/11 hade en del författare ett upprop mot en föreslagen kanon . Vart fanns dessa författare samt kollegor som värnar så om demokratin innan yttrandefriheten inskränktes 16/11 .
  Mvh Sjöström

  1. Kultureliten är skickliga på att välja sina strider. När de engagerar sig så måste solen främst lysa på denna självcentrerade samling.
   Nu är Jonas Gardell i farten igen och tycker att SD (underförstått med sina väljare) är som mullorna i Iran, efter kritik mot biblioteks sagoläsande transor. Jag tycker Gardell med andra överspända Hbtq aktivister mer påminner om Ali Khamenei själv.

 5. Ja, det var ju hela två partier, V och MP, som röstade emot grundlagsändringen.
  De har inte bara dåliga sidor, dessa båda.

  På radio och i teve har vi hört upprörda kulturarbetare klaga över detta tilltag. Men varför låg alla dessa kritiker så lågt innan? De hade ju kunnat påbörja ett motstånd värt namnet redan efter riksdagens första omröstning i våras. Genom att vänta ända till dagen innan det andra beslutet, hjälpte de riksdagen genomföra ändringen.

  1. Nu har också Medborgerlig Samling (MED) vaknat; https://medbloggen.se/2022/11/16/med-sager-nej-till-grundlagsandringen/

   Citat; ”….Ändringarna har drivits igenom utan tillstymmelsen till bred samhällsdebatt. Sveriges grundlagar inom tryck- och yttrandefrihet har en lång tradition och ger ett starkt skydd för publikationer med utgivningsbevis. Detta är någonting som vi ska värna om. Ändringar får inte hastas igenom.
   Tyvärr har det blivit vanligt att ändringar görs i stillhet och i stort samförstånd i riksdagen, utan att massmedia har gett sådana ändringar tillräcklig uppmärksamhet…..”

   1. .. Ungefär som när Reinfeldt införde lagen om EU och multikulturen i Sverige 2010 ..

    ”Ny grundlag – historiskt beslut utan debatt”

    ”Nästan helt utan offentlig debatt ändras den svenska grundlagen på viktiga punkter. Riksdagen fattade idag det slutliga beslutet som bland annat innebär att EU-medlemskapet nu skrivs in i grundlagen.”

    1. Nyttigt med dessa påminnelser, som tyvärr verkar vara glömda.
     Världen har förändrats och vad värre är, våra politiker också, som övergivet folket för internationell karriär. Då måste de vara globalister följsamma under sin politiska karriär.
     Och inte nog med det, denne landsförrädare tog 115 000 kr i arvode för en timmas föreläsning + resa, kost, logi.
     Göteborgs kommun betalar, dvs vi skattebetalare, för det finns säkert några kommunalpampar som vill ligga bra till hos fd statsminister Reinfeldt som skjutit Sverige i sank.

 6. Ska det inte vara ett val emellan två beslut om grundlags ändring? Eller har man ändrat på det med…
  Annars kan ingen grundlag ändras förens efter valet 2026 samt därefter fattat beslut…
  Rätta mig om jag har fel.

  1. ”…..Eftersom förslaget gäller ändringar i grundlagar krävs att riksdagen röstar lika två gånger om förslaget och att det hålls ett riksdagsval mellan omröstningarna. Det första beslutet om förslaget togs den 11 maj 2022 och då röstade riksdagen ja. Därefter har det varit ett riksdagsval. Konstitutionsutskottet föreslår att riksdagen säger ja till det vilande förslaget. Lagändringen föreslås börja gälla 1 januari 2023….”
   https://riksdagen.se/sv/aktuellt/2022/nov/11/ku-sager-ja-till-grundlagsandringar-pa-tryck–och-yttrandefrihetsomradet/
   Det första beslutet gick helt under radarn, få protester hördes då, sedan var det val den 11 september 2022 och i går togs det andra beslutet. Först nu kommer lie klädsamma protester från media och kulturfolk, precis som signaturen ”Nisse” skriver.

   1. Jag för min del trodde att denna grundlagsändring hade fallit i och med den borgerliga valsegern. Men till min överraskning fortsatte den borgerliga majoriteten plus SD att driva socialdemokraternas elaka spel.
    Det tycks inte längre finnas några man kan lita på?

    1. På många områden går Kristersson i Magdalenas fotspår och SD jamsar med. Av deras forna partiprogram finns inte mycket kvar.

  2. Det har ju varit ett riksdagsval mellan.

   Beslutet fattades av den förra regeringen och röstades igenom av riksdagen med Löfvén i spetsen, och den här regeringen biföll det.

   Med andra ord springer den här regeringen den förra regeringens beslut..

   Det är ingen skillnad på den här och den regeringen som var innan, det är samma politik, fast med andra ord.

   ”Rummet är detsamma, det är bara tapeterna som växlar”

    1. Socialdemokraterna formade Sverige under nästan ett helt sekel. De satte normerna. De åtta partier vi har i riksdagen idag ter sig i stort sett bara som varianter av socialdemokraterna.

     1. Ja, den långa värdegrunds marschen genom statliga verk och myndigheter har varit mycket lyckosam, sedan hjälpte Reinfeldt till med sina öppna hjärtan och då fanns bara SD kvar, som övergav sina hjärtefrågor, EU, Nato, public service, förlängd abort tid osv.
      Tidö avtalet urholkas allt mer, när L och KD ständigt måste godhetspositionera sig.

Kommentarer är stängda.