Tidöavtalet – en besvikelse och Erdogan kräver större framgång vid nästa Nato möte

Att SD bara fogar sig, för att Kristerssons regering inte direkt skall braka ihop förvånar väl ingen, som under det sista åren följt deras dörrmattepolitik.

Liberaler och Kristdemokrater är däremot mycket nöjda med att avtalets punkter bryts på löpande band. Gratis tolk hela livet ger säker vård för invandrare enligt sjukvårdsminister Aco Ankarberg (KD), att det bidrar till otrygg vård med ständiga neddragningar och besparingar är en tanke som inte finns. Att tolkkostnaden på 4 miljarder varje år skulle räcka till fler sängplatser och bättre arbetsmiljö är oväsentligt. Att betala själv efter några år, hu så hemskt låter det från de korrekta som älskar att vara goda och snälla för andras pengar, så deras gloria sitter på plats.

Disel- och bensin pris ligger kvar på nästan samma nivåer, trots SD:s utlovade sänkning på flera kronor och biståndet får bara naggas med knappa 10 %, när mellan 30-50 % utlovades under valrörelsen. Mottagarländers despoter kan ju bli sura om deras bankkonton i Panama skulle sina.

Hur skulle FN reagera om dess jultomte inte levererade gåvor till konferenser, lyx middagar, internatskolor till höga tjänstemäns ungar och oanständiga löner, då kunde ju den internationella karriären gå i stå.

Folkbildningsrådet får fortsätta att ösa ut skattepengar utan kontroll till studieförbund och religiösa organisationer, där Tro och Solidaritet tackar både Allah och vår Herre. De får fortsätta med sina njutningsfyllda excesser, trots att Riksrevisionen tvår sina händer.

Bidrags- och flyktingindustrin får inte ens naggas i kanten för då skulle arbetslösheten öka bland värdegrundsmarinerade tjänstemän och mottagarna kan då ge skjuts framåt åt det muslimska partiet Nyans, som kräver total underkastelse av skattebetalarna som tvingas försörja dem.

Dessa avtals brott skakar statsminister Kristersson lätt av sig under sina internationella sejourer. Visserligen är Erdogans ståndaktiga Nej till att släppa in Sverige i Nato en svår nöt att knäcka, men konstruktiva samtal råder enligt statsministern (dvs att det åter skitit sig) och han tröstar sig med att några ägg måste knäckas för en omelett.

https://www.svd.se/a/KnMJgG/turkiet-sverige-har-manga-steg-kvar

Den fd politiska vilden Amina Kakabawe har tappat all makt efter att ha förlorat sin riksdagsplats. Nu kan hon bara ropa att Sverige knäböjer för Erdogan och att hon skäms, utan något större bifall. Denna gång uteblir mångmiljoner för hennes vänner i den kurdiska befrielsekampen, som när hon förut tryckte på rätt knapp så Magdalena Andersson fick bli statsminister till feministers jubel.

Regeringen förberedde statsministerns resa till Turkiet i går med att kraftigt ta avstånd från PYD och YPG, som är en i huvudsak kurdisk milis som utgör den beväpnade grenen av Demokratiska unionspartiet (PYD) i Rojava, men utan resultat.

Erdogans krav står kvar att utlämningar måste ske från hans terror klassade lista. Medborgarskap det är ovidkommande för en despot, men i den humanitära stormakten har det hitintills suttit hårt, men ideologi kan bytas fort, när världspolisen kallar.

Bild från tidningensyre.se

Alla som röstade på oppositionen inklusive SD sitter nu fast med skägget i brevlådan och vi andra som röstade på Alternativ för Sverige får hoppas att Gustav Kasselstrand har kraft kvar att vara ståndaktig med Nej till Nato, Swexit, återvandring och asylstopp. När invandringskriminaliteten har resulterat i 57 mord hitintills i år borde det få folk att vakna upp.

En bra krönika finns att läsa på Med bloggen, Lennart Göranson
Marknadspolitisk talesperson skriver att ”…..Sverige har grundläggande problem på en rad områden. De problemen är ofta av ett slag som handlar om annat än pengar, och många gånger kräver lösningen en förändring av förhärskande tankemönster.Med andra ord ett paradigmskifte”

Men politiker satsar hellre pengar och ändrar regler som ger illusion av handlingskraft för deras tankemönster styrs av globalister med deras media oavsett om det är rött eller blått som styr.

https://medbloggen.se/2022/11/05/its-not-the-economy-stupid/

4 tankar kring ”Tidöavtalet – en besvikelse och Erdogan kräver större framgång vid nästa Nato möte

 1. En bra krönika i ett dystert ämne
  Vi levde på hoppet. Storvulet tal om paradigmskifte.
  Redan första veckan bryter regering och ministrar mot ingånget avtal och det hörs inte ett pip
  Vi minns Reinfeldts eran, vad blev det annat än S politik med undantag av jobbskatteavdraget.

  Historian verkar upprepar sig och vad annat var att vänta med den lille mannen som härförare med Reinfeldt sittande på sin axel.
  Denna gång har vi Natointrädet som extra krydda man mår illa av att skåda svansviftandet för Nato Eu och Erdogan.
  Och ÖB som lovar USA fritt tillträde att placera sina kärnvapen på svensk mark.
  Vem har gett honom den rätten?
  När och av vilka beslutades det?
  Hårresande att utsätta befolkningen för denna uppenbara fara utan förankring i folkleden.
  Tväre får rättänkande partier bara enstaka procent av väljarkåren.

  1. Elegant beskrivning med ”….Historian verkar upprepar sig och vad annat var att vänta med den lille mannen som härförare med Reinfeldt sittande på sin axel….”

 2. Tack Harriet för en informativ och klar redogörelse om den politik som serveras . Det är nog inte den förväntade politiken för de som röstat på kakistokraterna . Men är annat att förvänta , knappast . Marineringen från media är så uppenbar men ändå så tuggar folk i sig den eller sväljer den hel . Ingen analys där inte ! Skall folk välja egen marinad till helgens grillning då är analysen grundlig . Man blir mer och mer desillusionerad för var vecka . Är man själv den ende ”idioten” som inget fattar ? Nej absolut inte vi är ett stort antal trots allt som tycks förstå . Tack för ordet .
  Mvh Sjöström

Kommentarer är stängda.