Kan republikaner stoppa tokerier från akademi och demokraters wokeism?

Mellanårsvalet i USA kan sammanfattas med att demokraterna pratade om värderingar, när väljare ville prata om pengar. När man mycket pengar har, så blir det bara värderingar kvar, det har politiker svårt att inse.

Många demokratiska väljare valde för första gången på guvernörer från republikanerna. Där storsegern för Ron DeSantis i Florida borde bli en väckarklocka. Han kan bli en konkurrent till Trump om han ställer upp i valet 2024.

”Tack vare det överväldigande stödet från folket i Florida har vi inte bara vunnit val, vi har ritat om den politiska kartan”, sa guvernören Ron DeSantis vid sitt segerfirande i valnatten….” https://samtiden.nu/2022/11/storseger-for-republikanen-ron-desantis/

Representanthuset har republikaner nu i sin hand, i senaten räknas med spänning rösterna alltjämt. Enligt CNN stod det 48-48 jämt i går. Allt medan SVT i sina nyhetssändningar lyfter fram att demokraterna gjorde ett bra val, med långa inslag från delstater där deras guvernörer vann.

Natural News däremot sparar inte på krutet;

I dag den 8 november går amerikaner till valurnorna för att avvisa auktoritärismen och galenskapen i vad demokraterna nu har blivit: En tyrannisk kabal av pedofiler, barnskötare, förtryckare på statlig nivå, talcensorer och ekonomiska sabotagekonstnärer. Även många demokrater har fått nog av det demokratiska partiet, och om val tillåts ske på ett rättvist sätt kommer republikanerna att svepa nationen med valsegrar.

I vår media är oron nu stor att Joe Biden förlorar sin handlingskraft (dvs. den djupa statens) när republikanerna går framåt i mellanårsvalet. Repris på samma oro som när Donald Trump valdes till president och vad värre är att han alltjämt har en stor del av folket bakom sig och önskar sannolikt en come back, men inser att att det kan bli svårt att få partiet att rata Ron DeSantis kandidatur. Trump lovar dock att sätta stopp demokraternas förvandling av USA till en diktatur, där enbart kommunistiska globalister styr. https://nyheter.swebbtv.se/trump-dags-att-krossa-kommunisterna-innan-de-forvandlar-usa-till-en-diktatur/

Oron är också stor från den globala finansmaffian och deras allierade i väst, att Zelenskyjs ständiga krav på mer vapen och miljarder kan öka Ukraina- tröttheten med republikansk dominans i kongressen.

Demonstrationer avlöser varandra i Europa, som EU helst vill sätta stopp för, eftersom budskapet denna gång är fel. Krav på fredsförhandlingar i stället för vapenexport och miljardrullningar, som bara förlänger kriget.

USA:s president Joe Biden och Ukrainas dito Volodymyr Zelenskyj. Foto: TT Bild från artikeln i SvD.

Hur den åldersdemente Biden skall kunna klara ett reptrick genom att få ut budskap om att fredsförhandling också måste finnas i arsenalen för lösning på konflikten, när militär industrin bakom samtidigt kräver det motsatta, begriper jag inte.

Tyvärr vill han och med sina globalister inte inse, att det nu är det Brics som expanderar, med flera länder i kö för att komma in i denna östliga globala förening med Kina och Ryssland vid rodret.

Risk finns att USA:s marionett i Ukraina fortsätter att hålla igång kriget som orsakar negativa effekter på mat- och bränslepriser, som berör amerikaner mer än demokraternas fina värderingar.

Den vanlige amerikanen är nu innerligt trött på wokeismen som har sitt ursprung från universitet och starka organisationer i demokraternas civilsamhälle, precis som PK-ismen har i Sverige.

Black Lives Matter rörelsen gav administratörer förkastlig wokemakt, som smittade av sig till näringslivet och Black Lives Matters frontfigurer blev mångmiljonärer, när de lade beslag på insamlade pengar för egen vinning från näringsliv och lätt manipulerade medborgare.

Tyvärr finns samma utveckling hos oss, med PK-ismen från vänsterhåll med rötter i den röda staten, som infiltrerat universitet och högskolors styrelser så endast korrekta personer utnämns till rektorer.
Södertörns högskola är mycket uppskattat av vänstern och ligger i täten med all relativism och identitetsdynga från sumpmarken, som aningslösa studenter anammar och ser den vite mannens förtryck i allt, som gatunamn, statyer och rumsbenämningar. Hans förtjänster i samhällets utveckling får ringa plats i undervisningen. Glödlampan, Aga fyren och Nobels krut är skit samma.

Folkbildningsrådet får nu fortsätta att gynna islamistiska organisationer, eftersom SD tystnat, medan liberaler och kristdemokrater firar i smyg över fortsatt humanitär S-politik.

Åter till USA.

Livet var bättre med en republikansk president”, konstaterar Kiara Age en ensamstående småbarnsmamma i Nevada, som tvingats sälja bilen för att ha råd med mat och nu måste ha två jobb för att få livet att gå runt.

Många demokrater är innerligt trötta på vad wokeismen fört med sig. Ett exempel är ”soft on crime politik” där förståelse och bortförklaringar nått vägs ände med kraftig bumerang effekt. Våldet ökar med mord, rån och missbruk i dess spår, precis som hos oss. Där pizza, fika och trevlig samvaro med polis har resulterat i mordrekord.

”San Franciscos väljare tvivlar på politiken de röstat fram. I juni avsattes distriktsåklagaren Chesa Boudin efter hans misslyckade ”soft on crime”-politik. SvD besöker staden där karteller kontrollerar droghandeln och straffrihet vid flera brott blivit praxis….” https://www.svd.se/a/VPPG9d/usa-s-vastkust-smastolder-blev-lagliga-i-san-francisco-sjuder-av-droger

Samtidigt som miljarder flödar ut i detta militärindustrins proxy krig där Nato är förtrupp i sin utvidgningsiver för mänskliga rättigheter…dvs. få Putin på fall och komma över naturtillgångar med värdefull åkerbruksmark i världens kornbod, inte konstigt att Big Food bröderna hejar på.

https://www.svd.se/a/kEw3na/historiska-prishojningar-spas-fa-stor-paverkan-i-det-amerikanska-mellanarsvalet

Demokraterna är nu livrädda att republikanska delstatsguvernörer skall rensa upp i misstänkt valfusk. Ogiltiga valkuvert skall förbjudas, poströster och sammanräkning av valkuvert skall säkras. Samma röster protesterar nu mot kvalitetssäkring mot hela röstförfarandet som de gjorde mot Trumps väljarbas, när de hävdade ett stulet val.

”…….I Arizona har en skandal uppstått kring rösträkningsmaskiner som inte fungerat. I Maricopa County har omkring 20 procent av de 223 vallokalerna haft problem med maskinerna.
Den tidigare presidenten Donald Trump är en av dem som antyder att det hela handlar om valfusk.
”Ett nytt stort räkningsproblem i Arizona. Låter det bekant???” skriver Trump på sin sociala medieplattform Truth Social.
https://www.friatider.se/mycket-jamnt-i-usa-val

Dominansen från demokrater och rödgrön vänster i hela västvärlden börjar vackla. Deras dårskap har fått vanligt folk att vakna, för konspirationer har många bottnar. En botten som bara består av demokratiska floskler med mänskliga rättigheter saknar bärkraft och reaktionen blir att folket mobiliserar motkraft.

Bild från gp.se