Kommer dollarns hegemoni att brytas?

Hegemoni är den ledande ställning som en person, en organisation eller ett land kan ha, utan att ha fullständig makt. Wikipedia

Svaret är ja, från Natural News, som den 3 november skrev Dollar dominance scheduled for termination as Saudi Arabia embraces China

Petrodollarn är nu på sina sista ben när Saudiarabien har förklarat Kina att vara dess "pålitliga partner" för energi och handel. USA, under den falska presidenten Joe Bidens katastrofala ledning, har förlorat all trovärdighet i världsledarnas ögon.

När petrodollarn förkastas av nationer runt om i världen, kommer dollarn att kollapsa i värde när nationer dumpar den, vilket skickar en flod av dollar tillbaka till USA där de kommer att mätta den inhemska ekonomin. Resultatet kommer att bli en chockerande prisinflation på konsumtionsvaror (inklusive mat) följt av en självmordsspiral av sista dolda penningtryck medan Fed köper upp aktier, obligationer, hus och utgående statsskulder, vilket effektivt leder till självbränning av dollarvalutan .

Bild från Wikipedia

Är denna utveckling bara ett led i den stora återställningen? Att vi skall bli lyckliga utan att äga något.

Eller beror det på världspolisen USA:s enorma självöverskattning om dominansen i världen?

Där Kina är för stark för att CIA:s alla tentakler skall nå framgång med Kinas alla Bricländer som stöd bakom. Utan militära interventioner i andra länder kommer USA:s utrikespolitik med dess ekonomi att krympa och dollarn riskera att tappa sin status som världsvaluta.

Därför är det så oerhört viktigt för den djupa statens nickedocka Joe Biden att få Putin ner på knä och låtsas att demokratiexporten till Ukraina skall fortsätta till Taiwan och Honkong. Om så skulle ske blir det ett brutalt stopp med insikt om att världspolisen är utan muskler.

I morgon avgörs mellanårs valet och valundersökningar visar att republikanerna kan få majoritet i representanthuset och utslagsröst i senaten. Då blir Joe Biden en lame duck och den stora frågan är om Donald Trump åter skall bli republikanernas presidentkandidat 2024. Han har nu en stor del av folket i sin hand.

https://www.svd.se/a/BW04rw/en-folkomrostning-om-donald-trump

Om Taiwans och Hongkongs brokiga historia

https://en.wikipedia.org/wiki/Taiwan_under_Japanese_rule
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hongkong

Bild från Natural News

2 tankar kring ”Kommer dollarns hegemoni att brytas?

 1. Jag hoppas Trump kommer tillbaka. Den demente Joe Biden och hans dekadente son Hunter Biden är en katastrof för USA. Trump är kontroversiell på olika sätt men han vill åtminstone väl vad gäller USA och omvärlden. Jag hoppas att han inte sitter i klorna på WEF men det gör i så fall också att han lever farligt – må han ha starkt beskydd…
  Har läst någonstans att det finns en förutsägelser från ”mediala” personer att han kommer tillbaka – därefter blir det bättre i världen. Den som lever får se…

  1. Så skönt med din kommentar, tycker precis som Du.
   Trots Trumps yviga personlighet är han räddningen för USA, men jag är rädd att han lever farligt.
   Jag tror att Trump hade kunnat ge Putin fler val än anfallskrig, båda gillar starka ledare.
   Kanske en pressad Biden måste göra den krävande Zelenskyj besviken för att demokraterna inte skall tappa makten. Spännande mellanårsval i morgon. Om republikanerna får majoritet i hela kongressen, då blir Biden en lame duck.
   Allt medan vår Natovurmande regering plötsligt ser fd omhuldade kurder som terrorister, för att blidka Erdogan. Nu får vi se om utlämning sker, trots medborgarskap, kanske repris av Anna Linds eftergifter för USA, när hon gav klartecken till USA:s hämtning av egyptier under 2004.
   https://www.svd.se/a/4oB8QV/expert-kan-bli-forodande-for-ukraina-med-mer-republikansk-makt

Kommentarer är stängda.