Antje Jackeléns hat mot mångfaldstvivlare har vänstervridit hela kyrkan

Under Allahelgonhelgen lånade jag en bok ”En präst bakom galler” av Birgitta Winberg för att få lite andlig spis.

Bild från https://www.adlibris.com/se/bok/prast-bakom-galler-9789189559967

Under 20 år har hon arbetat som präst på Kronobergshäktet i Stockholm. Under 5 år var hon som första kvinna president för världens häktes- och fängelsepräster.

Hon har mött människor som mördat, rånat, pedofiler, våldtäkts män , bedragare och flera av de intagnas brott har uppmärksammats av media. Dessa erfarenheter har påverkat hennes syn på brott och straff. Men det är inte brottet i sig som intresserar henne utan människan bakom.

”Den som sitter i häkte eller fängelse har många sidor precis som vi alla. De är inte bara onda, det är något jag verkligen lärt mig. Människor är inte bara onda eller goda, utan både och. Händer som slår, som kanske stryper, kan också smeka och klappa och vara snälla.”

Men denna lärdom omfattar inte Donald Trump, Sverigedemokrater och Bill Gates. De förstnämnda är onda och filantropen Gates, är så god, så god.

”….Den som fötts privilegierad måste hjälpa andra. Det förpliktar att ha makt och pengar. Det finns ju också filantroper som har den moralen, som Bill Gates och Gerd Rausing….”

De som saknar makt kan bli farliga och rösta på Donald Trump, som arbetslösa och ”möjligen att de inte har så mycket kunskap” och de som röstade för Brexit kan ha varit rädda för att invandrarna skulle ta deras jobb.

Vi får också reda på att folk som inte är kriminella också kan göra konstiga saker, när de blir svårt stressade, vid skilsmässor till exempel. Då kan man skära sönder däck på partnerns bil eller bli Sverigedemokrat!

Orsaker till invandrares rekord i brottslighet förklaras med att unga män (givetvis alla) i grupp måste få utlopp för sina hormoner, sin aggressivitet, sin frustration och som om inte det räckte, så saknar de ett ordentligt språk, dålig svenska bidrar till deras brottsliga gärningar.

”…Jag har blivit väldigt kritisk mot rättssystemet. Den som tillhör en etnisk minoritet blir oftare gripen och dömd. Den som är svart eller rom, till exempel, får ofta strängare straff….”

Att dessa grupper faktiskt med all vetenskapligt baserat fakta begår fler brott, vill inte prästen inse. Eget ansvar lyser här med sin frånvaro, brist på ansvar finns i stället hos nationalister/högerextremister, dvs vi som värnar fosterlandet och ser med klara ögon på att migranter från dysfunktionella länder med en förtryckande vi och dom religion inte blir snälla, när gränsen passerats.

Hon konstaterar således att kriminalitet inte handlar om etnicitet utan är en klassfråga.

Varför arbetsklassens barn inte har samma brottsliga kapacitet?
Det får vi inget svar på, för den kopplingen finns inte i alltför många av kyrkans själasörjare.

Den korrekta ramen runt alla berättelser, gör att de tappar sitt värde, trots prästens människokunskap om våra tillkortakommanden under livets mörka och ljusa sidor.

Min andliga spis av boken tillföll de vackra och enkla blyertsteckningarna av Ingse Ellesson som mycket effektfullt speglade kapitlens innehåll.

Det är synd att fd ärkebiskopens vurm för islam och mångkultur har dragit ner den svenska kyrkan i vänsterns mörka, farliga och kunskapsfattiga ideologi. Vilket gör att de som i dag är troende lämnar kyrkan till skillnad från igår, då troende gick in i den.

ISLAM. Kristendomen är snart utrotad på sin födelseplats i Mellanöstern, miljoner kristna har drivits iväg från det som varit deras hem i 2000 år. Hundratusentals mördas och våldtas, medan Sveriges ärkebiskop och den svenska kyrkans högste ämbetsman Antje Jackelen försvarar islam och profeten Muhammeds grymheter. Det är ofattbart….”
Petterssons blogg den 8 mars 2016.

Ärkebiskopen har med med sitt valspråk Allahu Akbar ”Gud är större” provocerat kyrkans troende, , eftersom det är samma rop som IS krigarna skriker innan de skär halsen av otrogna.

Bild från se.dreamstime.com

Att rensa ut dessa kyrkans avarter av Kristerssons regering tror jag inte på, för det vimlar nu av godhets positionerande kristdemokrater som tycks ha fått ny luft under sina änglavingar.

6 tankar kring ”Antje Jackeléns hat mot mångfaldstvivlare har vänstervridit hela kyrkan

 1. Inditex suspended Russian operations on March 5, and the deal with Daher would mean the company would exit the country completely. However, the company hinted that its brands might still return to Russia via a “potential collaboration through a franchise agreement” with Daher.
  https://omgomgmarket.omg-ssylka-onion.com
  Tally of major brands which quit Russia revealedREAD MORE: Tally of major brands which quit Russia revealed
  Earlier, Forbes reported, citing company sources, that four Inditex brands, Zara, Pull&Bear, Bershka, and Stradivarius, would return to Russia next spring under new names.

  Inditex closed its stores in Russia shortly after the start of Russia’s military operation in Ukraine. Prior to that, more than 500 stores of different brands of the Spanish holding were operating in the country, bringing it about 8.5% of global profits. Inditex’s losses in the event of a complete withdrawal from the Russian market were estimated at $300 million.
  [url=Омг зеркало]Омг магазин[/url]

  Google översättning;
  Inditex avbröt den ryska verksamheten den 5 mars, och affären med Daher skulle innebära att företaget skulle lämna landet helt. Företaget antydde dock att dess varumärken fortfarande kan återvända till Ryssland via ett ”potentiellt samarbete genom ett franchiseavtal” med Daher.
  https://omgomgmarket.omg-ssylka-onion.com
  Siffran över stora varumärken som lämnade Ryssland avslöjade
  LÄS MER: Siffror över stora varumärken som lämnade Ryssland avslöjade
  Tidigare rapporterade Forbes, med hänvisning till företagskällor, att fyra Inditex-märken, Zara, Pull&Bear, Bershka och Stradivarius, skulle återvända till Ryssland nästa vår under nya namn.

  Inditex stängde sina butiker i Ryssland kort efter starten av Rysslands militära operation i Ukraina. Dessförinnan var mer än 500 butiker av olika märken av det spanska innehavet verksamma i landet, vilket gav det cirka 8,5 % av den globala vinsten. Inditex förluster i händelse av ett fullständigt tillbakadragande från den ryska marknaden uppskattades till 300 miljoner dollar.

 2. Jag har utvandrat från Svenska Kyrkan under Antje´s tid. Jag hoppas på att kunna återvandra under min livstid – den som lever får se…

 3. Hört från vänster: ”Skjutningarna beror inte på migrationspolitiken. Utan på att föräldrarna inte kan hålla ordning på sina ungdomar.”

  1. Motsägelsefullt, men med migrationen kommer föräldrar som inte kan hålla ordning på sina ungdomar. Konstigt att i hemlandet kunde de det. Då måste förvandlingen till menlösa föräldrar bero på landets kravlösa rasism. Men enligt vänstern kan rasism bara äga rum mot minoriteter. Rasism mot värdlandets medborgare finns inte, för allt jävulskap är den vite mannens fel i vänsterns woke ideologi.

 4. (S)venska kyrkan är en socialistisk ockupant; djävulen har byggt bo i Guds hus eftersom de troende försvann eller lät sig förledas. Det behövs mer exorcism.

Kommentarer är stängda.