Jens Ganmans analys av valet och Kristerssons regering

Vänsterns uppbrunna proppskåp.

”Det blev en bred mittenregering till slut. Utan Annie. Med Åkesson som slav på Kristerssons paradvagn. Socialdemokraternas enda väg framåt nu – ett samarbete med SD” skriver Jens Ganman i sitt brev från den svenska dårkolonin, som en bloggföljare skickade.

En nöjd Kristersson, en avvaktande Pehrson

”Kom ihåg att du är dödlig.”

Så lär slaven på paradvagnen ha viskat i den romerske segerherrens öra. Memento mori. Jag vet inte om Åkesson kommer att behöva göra så, det räcker nog med en blick tvärs över rummet för att Kristersson ska komma ihåg på vems mandat han och de andra i regeringen sitter. I längden antagligen inte så bra för deras självbild. Ingen vill vara någon annans bitch, annat än i BDSM-sammanhang. Och föralldel, den kommande svenska regeringen är BDSM. Politiskt BDSM.

Vad gjorde då denna valförlust med vänsterns självbild? Svårt att säga på lång sikt men på kort brann proppskåpet. Rejält. Henriks Arnstads infantila twittrande når nya nivåer medan Jonas Gardell författar storvulna texter i Expressen. Glödande bannbullor där han jämför sig själv med den beryktade kanariefågeln i kolgruvan – den som varnar för den osynliga, giftiga gasen. J’accuse! Eller rättare sagt: den fågel som dör av gasen och därmed räddar gruvarbetarna. Det vill säga svenska folket. Och den västerländska demokratin. Gasen det är SD. Inte gängen, inte mordbrännarna, inte dynamitarderna, inte IS-”hemvändarna”, inte knarkbaronerna. Utan SD.

Må så vara.

Alltså att man anser att detta svenska medelklassparti, till stor del bestående av missnöjda sosseväljare, är det största hotet mot mänskligheten i modern tid. Men det är anmärkningsvärt att det är först idag vi ”vaknar upp till ett nytt samhällsklimat.”

Jag tror att många tycker att det klimatet uppstod för ganska många år sedan och att detta nya samhälle, med skottlossningar på lekplatser och inne i köpcenter, balkongflickor, barnrån, förnedringsrån, könsstympade flickor, judehat en masse och annat smått och gott är det stora problemet – inte att Gardell fått en homofobisk kommentar på krogen. Han berättar i och för sig också om den gången när hans partner Mark fick stryk p.g.a sin homosexuella läggning. Fruktansvärt. Förkastligt. Men är det värre än det som hände på Solna kyrkogård för två år sedan?

Jag vet, man ska inte gradera sånt. Å andra sidan är det precis det Gardell gör. Jag antar att han menar att det homofoba hatet är värre än hatet mot exempelvis svennar. Och det kanske det är. Från en filosofisk ståndpunkt. Är Björns Söders uttalanden om judar och samer (ständigt förvrängt) värre än muslimernas trakasserier av judar i Malmö? I Gardells och vänsterns värld är det nog det. Intellektuell hederlighet och konsekvens är inte deras starka sida och det är delvis därför som SD nu är uppe på 20%. För att såna som Gardell så länge förfuskat debatten; förnekat verkligheten, vulgariserat argumenten. Till slut fick folk nog.

Nu är Jimmie Åkesson är konsultativt statsråd, minister utan portfölj som det hette förr. Polisen ska få visitera kända kriminella på allmän plats, utlandsbiståndet ska effektiviseras, den strängare asylpolitik Andes Ygeman kallade till presskonferens om sista juni år ska implementeras – av andra än socialdemokraterna.

Armageddon.

”Kan man vara 100% svensk och 100% kurd?”, pladdrade Cecilia Gralde i panik i ovanstående intervju. Det är den låga nivån svenska journalister håller. Inta alla, men alltför många. Och det är också en förklaring både till att SD vuxit sig stora och till att Annie Lööf fick hålla på med sitt orimliga trams under så många år. Tredje statsmakten var inte stark nog att klä av dem, inte hungrig nog för att fälla obegåvade och intellektuellt svaga politiker. Min gissning är att framför allt Gralde och hennes välnärda kollegor på SR och SVT kommer att börja jaga mer målmedvetet från och med nu. Deras egna jobb, höga löner och karriärer inom media ligger i potten. SD och borgarna påstås vilja avskaffa demokratin, och ”fri” media. Det vill säga statsfinansierad media med direkta kopplingar till politiken. ”Raka rör” som Jan Scherman skrev om härförleden i Aftonbladet.

Vad ska socialdemokraterna ta sig till?

Kommande veckor får de väl gråta och skrika lite till offentligt. När baksmällan gått över kommer de att inse att enda vägen tillbaka till makten går via någon form av samarbete med SD. När Centern väl återvänder till borgerligheten efter LSD-trippen med Annie Lööf blir de ”rödgröna” aldrig att bli stora nog att… hm… gripa makten igen. Och makten vill S ha tillbaka. Till varje pris.

Även om det priset innebär att de måste bita i det sura SD-äpplet och skriva om beydelsen för ”fascism” – så att de själva kan regera med såna som Björn Söders stöd, utan att Jonas Gardell spränger topplocket i Expressen.”

—————————————————————————————————

Om centern nyktrar till från Annie Lööfs tokerier, då kan socialdemokraternas proppskåp förbli trasigt. Att det muslimska partiet Nyans skulle komma till undsättning kan de glömma, därför är baksmällan så stor, när makten håller på att glida dem ur händerna och bara tomma ord återstår. Vreden är stor i Rosenbad, Arvfurstens palats och på Sveavägen 68, när inget biter på det uppstudsiga folket och deras floskler singlar i väg som höstlöv och dalar sakta till marken.

Bild; wikipedia

5 tankar kring ”Jens Ganmans analys av valet och Kristerssons regering

  1. Taipei has warned Beijing against carrying out any military flights into Taiwanese airspace, vowing to treat any such intrusions as a “first strike,” according to Taiwan Defense Minister Chiu Kuo-cheng.

    Addressing lawmakers at a meeting of the Legislature’s Foreign and National Defense Committee on Wednesday, Chiu said that any Chinese fighter jets or drones that cross into Taiwan’s territorial airspace will prompt a reaction from Taipei.
    mega dm

    1. Should the Western powers, led by the United States, send arms and billions to Tawain as well?
      Why is Yemen with other hotbeds of war without support?
      It is only natural resources that attract human rights from a world policeman on the rope.

  2. Pinsamt för de rödgröna att muslimer bidrog till valförlusten. Förlorarna i avsaknad av självkritik. Önskar de blågula all framgång.

    1. Instämmer. Det är ett steg i rätt riktning och nu gäller det för Johan Pehrson (L) att hålla pli på sina godhetspositionerande liberaler, vars godhet är stöld från folket.

  3. PANG PÅ RÖDBETAN – Harriet! Härligt summerat! Ja, det uppstudsiga folket har talat – äntligen! …men den som lever får se…

Kommentarer är stängda.