Ett litet lamm ligger bundet i en bagagelucka och väntar på plågsam halalslakt

”Jaha du, undrar vilka det är som stjäl får och lamm…väl värt att uppmärksammas i din blogg.” mejlar min gamla väninna.

Bild; dreamstime

”…….Ett av få tillfällen där tjuvarna upptäcktes var i Örebro i maj förra året, där boende i närheten såg några personer som tog en lammunge från en hage. Polisen tillkallades och fann den bundna och levande lammungen i bagageluckan. De straffades i tingsrätten för brottet, men annars är det i princip omöjligt att hitta tjuvarna – de måste tas på bar gärning….”

Fårstölderna ökar i hela landet, Allt fler får och lamm försvinner spårlöst från gårdar runt om i landet – men statistik saknas om hur vanligt det är.

– Man måste lyfta upp att det här pågår och att det är fel, säger Gudrun Haglund-Eriksson, ordförande i Svenska Fåravelsförbundet, som önskar en speciell brottskod för just stöld av får och lamm.

Men BRÅ är som förväntat inte intresserade, utan stöld får räcka. Djur likställs då med vilket föremål som helst. Förmodligen är man rädd att folk skall misstänka deras skyddslingar med utomeuropisk etnicitet och det kan ju gynna SD, som nu äntligen fått lite makt med ordförandeskapet i flera viktiga utskott, som justitie-, utrikes-, arbetsmarknads- och näringslivsutskottet.

I Magdalena Anderssons övergångsregering är upprördheten lika gränslös som deras politik har varit över att det näst största partiet i ett demokratiskt val får inflytande i en ny regering. Den gränslösa vänsterliberala anpassningen och toleransen för djurplågande halalslakt och kvinnoplågande hedersförtryck har blivit en del av det svenska samhället.

Fårstölder är ett betydligt större hot är vargen anser många får farmare, men det är inget som allmänheten bör få veta. Polisen prioriterar inte djurstölder och att någon lagförs för brottet är ovanligt. Det är med andra ord ett brott som förövaren inte löper någon större risk att straffas för.

I en livsmedelsaffär påträffades ett lager fårskallar, men ägaren verkar ha skyddsstatus, till skillnad från oss pensionärer med fel hemvist som protesterar mot de enorma orättvisorna under landets folkutbyte.

Relaterade källor:

2 tankar kring ”Ett litet lamm ligger bundet i en bagagelucka och väntar på plågsam halalslakt

  1. Stöld av får, lamm och andra husdjur måste man ju vara emot och det blir ju småföretagare som får ta den störste ekonomiska smällen I längden kommer stölderna att innebära högre försäkringspremier och ytterligare belastning på småföretagare.

Kommentarer är stängda.