Gökungen i de rödgrönas bo, som ingen vill ha nära inpå

Förmodligen snuvade vänsters gökunge, partiet Nyans, fortsatt maktinnehav för Magdalena Anderssons regering. Inte konstigt att hon är bitter och sur. Hennes ministrar med röda och karriärlystna tjänstemän fortsätter att anklaga SD för att folket röstat fel och i statsmedia jämrar sig skribenter i högan sky.

Enligt professor Svante Linusson på KTH fick Nyans 28.352 röster i riksdagsvalet – mer än väl för att säkra en rödgrön majoritet i Sveriges riksdag. Sannolikt – beroende på mandatfördelningen – så snuvade alltså det nybildade invandrar­ partiet Socialdemokraterna på regeringsmakten.

Således inget ont som inte har något gott med sig.

Bild från nyheter 24.se

Stämningen måste vara dyster både i Rosenbad och på Sveavägen 68, när väljarimporten sviker och vänder sina välgörare ryggen. Och ovanpå denna besvikelse, så visar det sig att skolans rödgröna värdegrund inte har fäst på de unga, där majoriteten röstade blått.

Hur skall de nu navigera i den nya verkligheten, undrar jag.

Dystert är det också för USA:s demokrater, vars omsorg om flyktingar snabbt erodrerades, när Floridas guvernör Ron Desantis flög 50 flyktingar från Venezuela i veckan tii Martha´s Vineyard, Keenedyklanes gamla hemvist, där Obama och Clinton frotterar sig med överklassen.

För Floridas guvenör symboliserar ön demokraternas hyckleri. ”Varmhjärtade och välkomnande utåt, men oförmögna att leva upp till sina löften och ideal i praktiken.
I Edgartown på Martha’s Vineyard väntade femtio trötta mammor, barn och unga med sina tillhörigheter i plastpåsar. Volontärer försåg dem med mat och vinkade adjö.
En författare på ön uppmanade familjen Obama att öppna sin 120-miljonerkronorsvilla.Efter ett dygn skickades flyktingarna till en militärbas på fastlandet under uppsikt av 150 man ur nationalgardet…… SvD”

Bild; Daily Squib Flyktingar utanför familjen Obamas sommarhem

Samma hyckleri råder på båda sidor av Atlanten, bland demokrater och deras rödgröna vänner som har monopol på uttrycket not in my backyard.

Kanske kan det inspirera Jimmie Åkesson att förverkliga Anders Ygemans förslag om att landets alla bostadsområden skall bestå av både etniska svenskar och utomeuropeiska invandrare. Här tycker jag att liberalernas högröstade EU parlamentariker kan få förtur till nya grannar.

Källor;

https://www.svd.se/a/RG9a9x/flyktingar-flygs-till-marthas-vinyard-avslojard-demokraterna

https://www.nyatider.nu/kriget-mellan-guvernorerna-och-borgmastarna/

9 tankar kring ”Gökungen i de rödgrönas bo, som ingen vill ha nära inpå

 1. Extra val borde vara det naturliga, den här gången. Troligen inte! Risken att Nyans skulle få en markant ökning av antalet valröster är kanske för stor. Det vill man nog inte riskera att det kan inträffa.
  I varje fall inte NU!
  Det blir en massa ”fruktstunder” istället för fika ett bra tag framöver.
  Kan en eller två Riksdagsledamöter ”ställa till det” vid t.ex. röstningen i Riksdagen?
  Med tanke på de små marginalerna mellan blocken. Det hela verkar luta åt att det blir som sist när det begav sig. Ett 4:a årigt ”olösligt” politiskt pussel.

 2. Med tanke på att:
  ”Kristersson hade på söndagen ett samtal med avgående statsminister Magdalena Anderssons (S) statssekreterare Oscar Stenström och bad då Stenström att stanna kvar i rollen som svensk chefsförhandlare i Natofrågan – även om Sverige får en ny regering. Stenström har enligt Kristersson tackat ja till erbjudandet.

  – Jag har mycket stort förtroende för hans kompetens och hans förmåga att leda de här förhandlingarna, säger Kristersson om varför han vill behålla Stenström”.

  Menar Kristersson att han i M (och de övriga) saknar kompetensen att leda en regering? Nå, blir det en kriminell Statsminister eller inte?

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson-om-natofragan-varlden-star-inte-stilla-for-att-vi-haft-ett-val

 3. O.T.
  EU med de gröna i Tyskland i spetsen har helt tappat fotfästet.
  Är västs storhet förbi? Vi verkar inte längre vara förmögna att fatta logiska beslut. Rysshatet ex som leder till att många kommer att gå i personlig konkurs.
  Rysslands ekonomi har väl aldrig varit bättre sedan restriktionerna infördes.
  Tala om att skjuta sig i foten
  https://www.nyatider.nu/ungern-forlorar-sin-demokratiska-status-i-eu-parlamentet/

  EU-parlamentet har enats om att Ungern inte är en demokrati. Ett ”hybridsystem av valautokrati” råder i landet, enligt en icke-bindande resolution som röstades igenom av en majoritet av parlamentsledamöterna på torsdagen, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Resolutionen hade drivits fram av flera fraktioner, däribland De gröna och Socialdemokraterna.

  EU är den största förloraren
  Den ungerska nationalförsamlingens talman László Kövér har förklarat att EU har lidit allvarlig politisk och ekonomisk skada till följd av sin hantering av Ukrainakonflikten och kan redan tydligt förklaras som en förlorare.
  Kövér, som är medlem i premiärminister Viktor Orbáns parti Fidesz, anklagade också Bryssel för att inte använda politiska medel för att förhindra konflikten. EU är oförmöget att ”återställa freden genom diplomatiska kanaler”.
  Anklagelsen att EU-länderna lät sig mobbas utifrån och därmed svek sina egna intressen svider särskilt mycket. Kövér noterade: ”Under yttre påtryckningar agerar EU mot sina grundläggande ekonomiska intressen och bör redan ses som en förlorare, oavsett vilken av de parter som är direkt inblandade i striderna som kommer att förklara sig som vinnare.”
  Makter utanför Europa försöker driva medlemmarna i den europeiska statsgemenskapen till ”militär sårbarhet, politisk underkastelse, ekonomisk och energipolitisk oförmåga att agera, finansiell skuld och social upplösning”, tillade Kövér – och Bryssel hjälper dessa makter att uppnå detta mål.
  Ungern självt har varit i stort sett neutralt sedan striderna utbröt i slutet av februari. Till skillnad från resten av Europa fortsätter Ungern att förlita sig på rysk olja. Man kunde få ett undantag från EU:s förbud mot rysk import och förhandlade för några veckor sedan fram gynnsamma leveransvillkor för ytterligare gasimport från Ryssland.
  Tyskland riskerar att isoleras i utrikespolitiken
  Det råder ingen tvekan om att klyftorna inom EU blir allt djupare. Den så omtalade europeiska enigheten håller på att nå sina gränser. EU:s solidaritet med Ukraina kommer sannolikt också att ta slut senast när striderna om distributionen av gas och el tar fart.
  I synnerhet Tysklands fullständiga utträde ur kärnkraften och den aviserade stängningen av de tre sista tyska kärnkraftverken mitt i en allvarlig försörjningskris möts av en brist på förståelse från ett ökande antal europeiska partner.

  1. Varmt Tack för denna sammanfattning!
   Från Ungern kommer sanningen, som EU måste kväsa.
   ”….Makter utanför Europa försöker driva medlemmarna i den europeiska statsgemenskapen till ”militär sårbarhet, politisk underkastelse, ekonomisk och energipolitisk oförmåga att agera, finansiell skuld och social upplösning”, tillade Kövér – och Bryssel hjälper dessa makter att uppnå detta mål”

   Jag undrar om detta enbart beror på dumhet hos de gröna fascisterna eller om Ursula van der Leyen är i maskopi med sin frände Klaus Schwab, som båda skjuter Tyskland i sank för att underlätta för hans återställning och agendor?
   Eller vågar inte EU eliten nu backa, när sanktionerna gått överstyr och bara prestigen styr?
   EU:s lokomotiv har stannat, till Putins, XI Jinpings och med sina allierade Bric länders förnöjelse. Risken är stor att det blir en ny världsordning, men denna gång från öst, när luften pyser ut från USA:s kredit och luftekonomi.

   Greklands fd premiärminister Alexis Tsipras är inne på samma spår som sin kollega från Ungern, att Europa med EU skjuter sig själva i foten.

   1. Från en bloggläsare:

    https://anthropocene.live/2022/09/19/den-vasterlandska-civilisationen-ar-inne-pa-sina-sista-ar/

    ”Den västerländska civilisationen är inne på sina sista år

    Fritt översatt krönika av Paul Craig Roberts

    Likgiltighet har en kostnad, och kostnaden drabbar nu den västerländska civilisationen.

    Kanske har andra civilisationer förstört sig själva, men det är säkert att västvärlden har förstört sig själv. Andra civilisationer kan ha underskattat ett hot, eller gjort en militär blunder, eller som Kartago motarbetat en mäktigare fiende. Men västvärlden är den första i historien som trots sin dominerande ekonomiska och militära makt demonterat sig själv.

    …Kort sagt är det en säker slutsats att Socialdemokraterna har förstört Sverige. Trots den massiva brottsvåg socialdemokraterna släppte lös mot Sverige var marginalen för deras nederlag bara tre röster. Woke-medierna och universiteten kommer inte att nöja sig förrän de har invandrarinvandrarnas parti tillbaka på kontoret som tjänar mångfald och mångkultur. Nästa stora flyktingvåg blir vita människor på flykt från Sverige….”

    Läs gärna hela artikeln!

 4. De politiska Blocken i %.
  S+V+MP+C = 30,33+6,75+5,08+6,71 = 48,87 %
  SD+M+KD+L= 20,54 +19,1+5,34+4,61 = 49,59 %

  49,59 – 48,87 = 0,72 % skiljde det sig åt mellan “blocken”.
  De röda saknade 0,37 % för gå om de blå/bruna med 0,01 %!
  Kan man ha använt sig av ”kvantdator”, när siffrorna är så passande nära? Tänk så nära man var, åt båda håll!

  Differensen 0,72 % är inte den för liten? Misstänkt liten! Är det NU som valrösterna vänt och kommer gå från de röda till sitt ”eget Parti”, Nyans?
  Man kan gott säga att ”våra” politiker genom sin migrationspolitik på sikt kommer att decimeras betydligt. Om vi ändå ska få ”mångfalden” över oss, då är det väl inget konstigt om Nyans blir vårt nya kommande Riksdagsparti. Har man inte haft scenariot där migrationen kan komma medföra att man bildar egna politiska partier?
  De inkommande ”migranterna” på 100 000 årligen medför väl i slutänden när migranterna blivit Miljoner i Sverige, tar DE över oss då?
  ALLIANSEN skulle ha livstid för LANDSFÖRRÄDERI. De övriga ska ha minst 10 år.
  Du som röstade, oavsett parti, la du din röst för fortsatt korruption eller ett stopp för den tillåtna pågående korruptionen hos ”våra” politiker, sedan 1976?
  Tydligen vill INGEN stoppa den.
  Man tackar, sa politikerna, med fickorna fulla både nu och för all framtid. De flesta av Riksdagspolitikerna ses som PACK, av befolkningen.
  Hur kommer det sig att det är så, Riksdagspolitiker?
  https://www.val.se/

  1. Därför att våra politiker företräder den globala finansmaffian oavsett röd eller blå färg. Unga, gamla och el på börsen vars skatt och moms är en fin fin affär för regeringen, för att inte tala om ägarnas vinster. Javisst, var det Reinfeldt (M) som öppnade porten till Afrika och Mena länder med hans kuttrasju med miljöfascisterna och inget parti har orkat stänga den. Frågan är om Nyans kan göra det? Nu borde SD:s uttjatade rötter ersättas av Nyans där svarta rötter bär upp hela dess träd.

   1. Vi får hoppas att SD har is i magen, vem tror på att BilderbergarenKristersson har viljan eller hårda nypor nog att råda på misshälligheterna i landet.
    Dessutom L och syltryggen Pehrson som barlast
    IQ i Sverige sjunker skriver fria tider idag. Varför behöver man inte vara professor för att förstå.
    Det påstås att när IQ är under 90 i ett land går det inte att upprätthålla en demokrati

    Att sätta sig i eller stödja en spretig och svag regering är i dagens situation minst sagt våghalsigt för SD och kommer bara att dra ned alla dem som medverkar i denna.
    Som Snaphanen skriver: ”Att bli Sveriges statsminister nu är som att bli kapten på Titanic efter att den träffat isberget”.

    1. IQ skillnader är otroligt känsligt att redovisa från vetenskapliga studier.
     Jag gjorde misstaget att redovisa studier för flera år sedan i en artikel i NewsVoice och det blev ett jävla liv. Redaktör Törbjörn Sassersson var tvungen att gå in och gjuta olja på vågorna och ända hade en del strukits i artikeln.
     Om verdegrundsentusiasterna skulle erkänna IQ skillnader, då är det lika värdet i gungning.
     Somalier ligger på ca 70, som i Sverige klassas som under särskolenivå, vilket gör att alltför många ej klarar SFI studier.

     ”Somaliskan i Somalia fick inte ett officiellt alfabet förrän 1972, i ett försök att öka läs- och skrivkunnigheten. Wikipedia.”

Kommentarer är stängda.