Annie Lööf och Greta entusiasterna gör sorti och fd. statsministern är full av adrenalin

Greta generationen finns bara på medias kultursidor skriver Adam Cwejman ledarskribent i Göteborgsposten.

Men först Paolo Robertos tweet, som sätter huvud på spiken.

Paolo Roberto@paolorobertocom
Det här kom tydligen som en chock för den svensk journalistkåren… Dagens ungdomar är varken woke eller klimataktivister. Så sluta intervjua dina barns kompisar på Skånegatan på Södermalm i Stockholm så kommer du förstå Sverige bättre

Kanske centerpartiet nu kommer att förstå Sverige bättre, när nu Annie Lööf lämnar partiledarskapet. Förståelsen för unga våldtäktsmän och pedofiler kan få applåder på Stureplan , men inte av landsbygdens folk. Där bondepartiets gamla väljare sliter för att hålla näsan över vattnet, medan subventionerna regnar över stadsbornas el. cyklar, el.bilar med låg bonus malus skatt.

Nu gottar Annie Lööf ner sig i hatet med stora offerkoftan på och meddelar pressen att hon är glad över att hon inte kommit mer till skada. Hon får eldunderstöd av Märta Stenevi, som skriver i en Tweet att Annie Lööfs arv är stort och ljust….

Tyvärr kan inte alla flickor/kvinnor och pojkar/män som våldtagits och förnedringsrånats, säga detsamma på grund av hennes politik med ömhet för unga, testosteronstinna afghaner utan skäl att vara här.

Dessa damer tar inte in att väljare är innerligt trötta på deras verklighetsförvanskningar och handhjärtan. Nu är det de unga som får visa vägen utan Gretas tårar och domedagsutbrott.

Både SVT:s vallokalsundersökning och skolvalet visar på en tydlig högervind bland unga – stick i stäv med den officiella bilden av var ungdomens sympatier ligger. https://www.gp.se/ledare/generation-greta-finns-bara-p%C3%A5-kultursidorna-1.80901697

Många har den gråtande Greta imitationen i TV 4 partiledarduell mellan Magdalena Andersson och Ulf Kristersson i minne. För Greta frälsta TV4 vilar inte på hanen, när det handlar om klimataktivism. https://www.friatider.se/greta-klon-skallde-ut-magdalena-andersson-och-borjade-grata

Nu är unga trötta på den rödgröna vänsterns skampolitik och röstar höger till kulturfolkets förvåning. Bumerangeffekten är slående.

https://www.friatider.se/unga-langt-till-hoger

Under hela 2010-talet har vänstersidan i politiken förlitat sig på unga väljare.
Förhoppningen har varit att ungdomen tänker mer på miljön, i största allmänhet är mer progressiva (med vänstermått mätt) och tycker illa om högern….” Men verkligheten är en annan konstatera Adam Cwejman.

Både i skolvalet och i den stora vallokalsundersökningen återfinns de unga inte i Greta generationen. De röstar höger och bryr sig inte längre om globala klimatalarmister, vilket är ett stort bekymmer för politiker, som ständigt viftar med agendans 17 mål. Glädjande tänker de unga själva trots skolans ständiga värdegrunds marinering eller just därför.

De har fått nog!

Bild, Skolverket

”Förskolans och skolans värdegrund ska genomsyra hela utbildningen. Här får du som arbetar i förskolan och skolan veta mer om det sammanhållna uppdraget om kunskaper och värden, som även kallas värdegrundsuppdraget….” Skolverket

Kunskap och bildning är det inte så noga med, de inlindas i floskler om allas lika värde, så att dess eget värde försvinner.

Medias över exploaterade bilder av Greta entusiasterna är bara ett led i Rockefellers klimatsmarta historia tillsammans med hans Davosbröders lönsamma klimatlarm, där räddningen är ett fossilfritt samhälle.

Vad majoriteten av unga tycker är ointressant för Big bröderna, som endast vill sponsra nyttiga idioter, där barn/barnbarn till studentrevoltens -68 ofta återfinns på kulturredaktionerna.

Nu får den fd statsministern allt svårare att navigera. Om centerns nya partiledare åter vill till de blå och Nyans snor förortens väljare, då förstår jag att hon bara är fylld av hat mot SD och dess ”förledda” väljare. Men snart trillar nog mer erbjudanden in om internationella toppjobb som tack för henne nationsförstörande politik.

Bild; enewsng.com En arg, frustrerad och besviken statsminister.

Kanske det ändå finns hopp om framtiden?

Läs gärna ledarsidornas analys av förändrad spelplan i riksdagen efter Annie Lööfs avgång.

https://ledarsidorna.se/2022/09/annie-loofs-avgang-oppnar-for-nya-spelvandningar/

9 tankar kring ”Annie Lööf och Greta entusiasterna gör sorti och fd. statsministern är full av adrenalin

 1. M ska visst få ”ordning” på Sverige! M skall alltså själva stävja den ”oordning” som man själva var med och skapade 2006, som pågår än idag! M har haft MÅNGA år på sig att stoppa ”inflödet”. Hur kommer det sig att M vill det NU, eller ska de få fortgå?

 2. En ny Folkomröstning borde ske då EU innan vårt val försäkrade om att EU inte skulle vara en ”överstatlig” myndighet och att det inte skulle bli en gemensam militärallians. EU tar 1 000 tals Miljarder men vi får inte veta var de hamnar! Man hänvisar till sekretess! Bara där borde väl varningsklockorna ringa. EU omges av sekretess och Sverige bistod 2021 och 2022 med 52 045 672 000 kronor respektive 53 463 777 kronor! Samtidigt som NATO kostnader står på tröskeln förutom de årliga inkommande 100 000 migranterna som ska ha bosättning och försörjning. Man undrar efter all nu framkommen verifierad ”Valmanipulation” om inte även EU valet var ”riggat”? Det är väl därför som man bränner valsedlarna, i varje fall i Sverige.

  1. EU + SIDA + Nato + > 700 000 bidragstagare + alla övriga kostnader för rättsväsende, flyktingindustrin, mm konstigt att landet inte ännu gått i konkurs.

   1. Säga vad man vill men M tar priset. Vem vill ta i Sverige överhuvudtaget? Vilka vill stå i de eventuella kommande ”skottgluggarna”? M jublar men de ser inte de gigantiska problemen som de satt sig i och kan förmodligen inte heller lösa dem.

 3. Att våra unga kunnat stå emot hjärntvätten de utsatts är imponerande.
  Förklaringen är troligen att de är de som är mestdrabade av den öppna dörrens politik
  O.T.
  Enligt EU regler måste Sverige utnyttja minst 70% av exportkablarnas kapacitet.
  även andra EU regler bakbinderSveriges regering
  Ytterligare en kabel till Tyskland är prospekterad

  Sverige har förhandlat bort alla rättigheter om sin egen elproduktion, även om vi måste släcka ner så har exporten till EU företräde..
  Märkligt detta att Sverige alltid drar det kortaste strået när våra regeringar förhandlar.
  Omsorgen om den egna befolkningen lyser som vanligt med sin frånvaro.

  1. Dessa EU:s bästa springpojkar älskar att vara bäst klassen. De springer allt fortare, för att vara den globala eliten till lags. I detta avseende är det ingen skillnad på rött eller blått.
   Självklart begrep fd. regeringen att här finns det stålar att håva in med moms och energiskatter, när priset slår i ett obefintligt tak.
   Sverige var mest aktiv i Norden till denna EU solidariska energipolitik som startade 1996 med Nord Pool, den nordiska el.börsen, som sedan utvidgades till nästan alla medlemsländer i EU. Sverige skulle minst kunna halvera sina priser om vi stängde dörren till denna korruptionskoloss, men det förstår bara Kasselstrand med AfS.
   Nu får folket gå runt med en el.pris app dygnet om, för att se om de har råd att duscha varmt eller kallt och koka frukostäggen.
   https://www.vattenfall.se/elavtal/elpriser/timpris-pa-elborsen/

 4. Kanske det ändå finns hopp om framtiden? Om några år finns det inte någon framtid värd namnet. Idag måste vi låna för att betala skuldräntor som i sin tur medför ökade framtida kostnader.
  Hur stora ränteskulder klarar Sverige av innan hela samhällsystemet kollapsar?
  Är det i uppsåt som man ska haverera den svenska kronans värde, eftersom man skuldsätter Sverige OAVBRUTET!

  1. Räddningen för banksystemen är kollaps eller krig, där folk som bara vill leva i fred och värna sitt liv slås till marken. Sedan börjar allt om igen med den djupa statens välsignelser, som alltid skyddar de sina.
   Att försörja >700 000 icke integreringsbara invandrare med dess brottsliga klan strukturer bidrar starkt till högre räntor till bankmaffians glädje inkl. hela flyktingindustrin. Att ändra på gårdagens asyl och konventioner kommer inte på fråga för då undermineras den globala eliten med sin hyperkapitalism, som bara tar ansvar för sin egen profit. Tyvärr är rödgröna partier i hela EU dess nyttiga idioter som trånar efter global socialism under ledning av västs oligarker/Davosbröderna, där WEF med Klaus Schwab håller i ratten med FN och EU i första klass och våra makthavare (röda som blå) är deras tjänare, eftersom deras egen karriär kommer före folkets väl.

Kommentarer är stängda.