Är en global Force Majeure på gång?

Force majeure är en juridisk term som används för att beskriva under vilka onormala eller oförutsedda händelser som en avtalspart inte är bunden av sina förpliktelser enligt avtalet. Naturkatastrofer, statliga ingripanden, krig, arbetskonflikt och liknande benämns ofta force majeure.

När nu el.bolagen hävdar Force Majeure, då de vill bryta kunders bundna el.avtal eftersom de är för billiga under dagens skenande priser pga av Putins krig, så är det på sin plats med en reflexion från Natural News den 12 september. Att Putins krig, som Nato/USA provocerat fram i Ukraina, bara är en liten del av el.krisen, nämns inte, han är inte ansvarig för vindsnurreuforin, nedlagda reaktorer och politikers marknadsvurm.

Bild; insikt24.se
En serie händelser har satts igång som vi tror kommer att sluta i en "global Force Majeure" (Guds handling) bland västerländska nationer. Om denna analys är korrekt, betyder det att många finansiella förpliktelser - potentiellt inklusive socialförsäkring, amerikanska statsskulder, pensioner, derivat, råvarupapperskontrakt, industriella leveranser, försäkringsutbetalningsförpliktelser, etc. - skulle omintetgöras.

För att uppnå detta måste västerländska nationer först åberopa globalt krig med antingen Ryssland eller Kina.

Detta skulle ge dem skydd för att förklara en "Force Majeure" upphävande av många finansiella skyldigheter, inklusive rättigheter, statsskulder, försäkringsutbetalningar, företagsobligationer och mycket mer. Det är allt en del av "Great Reset" som är utformad för att torka rent för pengaskrivarna och samtidigt utarma massorna.

Den nuvarande banan i Ukraina/Ryssland kan försätta oss i ett världskrig inom några veckor, om inte någon ändrar kursen.

Massiva protester exploderar över hela Europa när medborgare avvisar WEF-program och bränner sina energiräkningar

https://www.brighteon.com/b986cd7d-20fc-428a-900f-b00c27fad979

———————————————————————————————–

Statsministern erkände sig besegrad i går kväll med sina 173 mandat mot Kristerssons 176, egentligen borde det heta Åkessons mandat. Att höra hennes tirader om rädsla för SD, men inte ett knyst om hennes omhuldade barbarer som skjuter, spränger, rånar, våldtar, mördar och har sänkt landet till oigenkännlighet, det är att spotta på alla SD:s väljare, som fått nog av hennes politik.

https://www.svd.se/a/JQJEnj/statsministern-haller-presstraff

Till en följd av regeringsskiftet så byter opolitiska tjänstemän nu snabbt position.

https://ledarsidorna.se/2022/09/37550/

7 tankar kring ”Är en global Force Majeure på gång?

 1. USA en mästerlig spelare som har våra WEF utbildade politiker i sitt nät
  https://www.globalpolitics.se/hemlighetsstamplad-rapport-fran-rand-tyskland-ska-forsvagas-usa-starkas-sensation/

  En annan oundviklig konsekvens av en långvarig ekonomisk recession kommer att bli en kraftig sänkning av levnadsstandarden och en stigande arbetslöshet (upp till 200 000-400 000 bara i Tyskland), vilket kommer att leda till att kvalificerad arbetskraft och välutbildade ungdomar lämnar landet. Det finns i dag bokstavligen inga andra destinationer för sådan invandring än USA. Ett något mindre, men också ganska betydande flöde av invandrare, kan förväntas från andra EU-länder.

  Det aktuella scenariot kommer således att bidra till att stärka de nationella ekonomiska förutsättningarna både indirekt och mest direkt. På kort sikt kommer det att vända trenden för den hotande ekonomiska recessionen och dessutom konsolidera det amerikanska samhället genom att avleda det från omedelbara ekonomiska bekymmer. Detta kommer i sin tur att minska valriskerna.

 2. ”Att höra hennes tirader om rädsla för SD, men inte ett knyst om hennes omhuldade barbarer som skjuter, spränger, rånar, våldtar, mördar och har sänkt landet till oigenkännlighet, det är att spotta på alla SD:s väljare, som fått nog av hennes politik.”

  Magda visade sitt sanna jag i nederlagets stund.
  Vilket hat, vilken hätskhet.
  Man blir mörkrädd vem tror att en sådan människa värnar om sitt folk

 3. Hur skall M hantera de skriande ”sociala behoven” som växt folket över öronen. En borgerlig regering har aldrig haft något intresse av sociala frågor, utan det är ”snabba cash” som gäller. Vi kan inte ha en Statsminister som skulle fängslas nästa gång han sätter sin fot i Kina t.ex. TÄNK på hur det kan/ska bli med Åkesson som Statsminister! Ha, ha.

  1. Marknadskrafter dominerar både de röda och blå. Socialdemokraterna har inte gjort ett vitten för att stoppa profiten. Att de tillåter gamla och skolungar att vara lockbete på börsen för riskkapitalister utan risk, är för mig obegripligt och samtidigt låtsas att de värnar de svaga i samhället. De blå är dock ärliga i sin vurm för marknaden, därför är min ilska så stor mot de röda gänget.
   Jag föredrar Jimmie Åkesson framför Magdalena Andersson, som statsminister. Hon är van att få som hon vill. När något går henne emot då rusar adrenalinet till.

 4. Vad är det TYP av STATSMINISTER som vi ska få?
  Blir det Kristersson, då har han en hel del att förklara inför det svenska folket. Han har gjort politisk karriär genom att köra över och sko sig på sjuka, hemlösa, bidragstagare och till och med oskyldiga utsatta barn.
  Hur kan en sådan Moderat korrupt Partiledare överhuvudtaget få 19,1 %?
  Tydligen tillåter den svenska befolkningen att Sverige ska ledas av en korrupt Partiledare. Vad är det för land vi lever i? Röstmanipulationerna kan fortgå i evigheter då politikerna har själva befriat sig från att ta Tjänstemannaansvar. Vilket Kristerssons egen karriärlista, talar för sig själv. Grattis, ni som röstade på M. Ha,ha .. han blir inte långlivad.
  Blir det en ”kriminell” Statsminister eller inte?
  Nedan, ”lite” om Kristerssons politiska karriärväg, utan att behöva ta ANSVAR!

  1. Under sin tid som socialborgarråd i Stockholm sålde Kristersson ut förskolor och assistansbolag till ett värde av 81 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. På bara tre år gjordes vinster på 65 miljoner i dessa verksamheter. Till exempel såldes Kulturkrabatens förskolor i Årsta för 635.000 kronor och redan året efter hade den nya förskolechefen tagit ut 9 miljoner i vinst och köpt en gård för bolagets pengar för 2 miljoner. Vantörs Hemtjänst såldes för 69.500 kronor och redan efter nio månader gjorde man vinst på 5,4 miljoner. Utförsäljningarna har i flera instanser, bland annat av regeringens egna utredare, dömts ut som olagliga men Kristersson och Moderaterna har avfärdat och stridit för att allt har gått rätt till.

  2. Som socialborgarråd så bodde Kristersson i en fin lägenhet i central Stockholm. Enda problemet är att lägenheten tillhörde föreningen Ersta Diakonisällskap och var avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Stockholm stad köpte tjänster av föreningen för flera miljoner och en förundersökning om mutbrott inleddes men lades snabbt ner.

  3. 2005 uppdagades en stor barnhandelshärva där barn i Kina kidnappades och såldes för adoption till USA och Europa. Kristersson var vid tiden ordförande för Adoptionscentrum och valde att mörka skandalen, trots att flera av de adoptioner som gått genom Adoptionscentrum skett genom aktuella skandalbarnhem i Kina.

  4. Under sin tid som socialförsäkringsminister bosatte sig Kristersson med sin fru i en attraktiv lägenhet i Stockholm. Lägenheten införskaffades utanför bostadskön, genom kontakter med bostadskapitalisten Stefan Ränk, VD för bolaget Einar Mattsson. Kristersson hade lämpligt nog tidigare sålt ut 1200 allmännyttiga lägenheter till bolaget för 6.600 kronor kvadratmetern. Kristersson fick dock bo kvar trots att han och hustrun bodde på andra adresser – ett regelbrott som hyresgäster i vanliga fall blir vräkta för.

  5. Under större delen av 2001 anlitade Kristersson svart städhjälp och betalade en lön på 70-80 kronor i timmen.

  6. Under 2015-2016 åkte Kristersson 668 taxiresor för skattebetalarnas pengar. Notan blev 113.000 kronor. Detta trots att alla riksdagsledamöter tilldelas ett gratis SL-kort och ska enligt lag åka kollektivt. När TV4 konfronterade Kristersson sa han att det var jobbigt att åka kollektivt eftersom han ofta har bagage med sig.

  7. Under 2007, när Kristersson var socialborgarråd så åkte han och hans fru till Kina var trejde månad för 128.000 kronor. Självklart skattefinansierat. Kristersson påpekade att han var där för att föra samtal om mänskliga rättigheter och demokrati medan kritiker menar att i själva verket följde han med sin fru som för Swedish China Tradecouncils räkning sålde marknadsinformation.

  8. När Kristersson valdes in i riksdagen i början av 90-talet sa han att hans mål var att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten.” I boken ”Non-working generation” 1994 jämför han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med apartheidsystemet i Sydafrika.

  9. 2013, under sin tid som socialförsäkringsminister, sa Kristersson att den som är anställd ska själv ansvara för att vara i form och kunna jobba längre. 2001 så uttalade han sig om att psykiskt sjuka borde gå till jobbet istället för att ligga sysslolösa hemma. I boken ”non-working generation” skriver han även att 40-talister är lata och skor sig själva och lämnar notan till de som kommer efter.

  10. När den borgerliga regeringen föreslog att pensionsåldern skulle höjas så motiverade Kristersson detta med att ”man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?”

  11. Han togs med ett illegalt vapen! (Förut fanns det på webben men NU borta)! Illegala vapen, kommer inte sådana från KRIMINELLA KRETSAR, Ulf Kristersson???

  1. Men vad värre är, är att Carl Bildt hans gamle vän nu finns i korridoren.
   Kanske blir han utrikesminister med Estonia och Lundin Oil i bagaget?
   Trots alla lik i garderoberna, så föredrar jag detta framför det rödgröna gardet. Bara att slippa se twittrande Strandhäll och Morgan i rutan, för att inte tala om Stenevi, Bylund och den numera stukade Annie Lööf, som snubblade på sitt SD hat, gör mig gott.
   Utan verklighetsförankring eroderar självgodheten, vilket är ett stort bryderi på Sveavägen 68. En ny mer borgerlig sinnad partiledare från centern gör att S + V + MP får svårt att återta regeringsmakten, dessutom med Nyans i farstun.

   1. Harriet jag delar din åsikt.

    Men det var en diger lista om lilluffes skurkstreck som TT radade upp
    Hur har allt detta kunna gå under radarn?
    SD nagelfars ju in i sömmarna.
    Då fungerar den tredje statsmakten.

    ”Demokratiutredningen undersökte, visade det sig att endast 15 procent av svenskarna ansåg att de kunde påverka politiska beslut mellan valen.”… ”Sverige torde också vara den demokrati där människor mest sällan går till val — eftersom vi har lokala och nationella val på samma dag.” Olle Wästberg: Demokratin behöver mer av folkvilja”

Kommentarer är stängda.