”Ett el system av idioter för idioter”

Är en träffande beskrivning av el.krisen av Magnus Stenlund i Swebbtv.

Eftersom brottslighet och el.krisen nu är väljarnas viktigaste frågor, så kommer Jan Ivarson åter med ett inlägg där han konstaterar att Vi skall lära oss leva obekvämt.

———————————————————————————————————

”TV förkunnar att det är fel att ge bidrag till dem som fått höga elräkningar för det minskar intresset att effektivisera elanvändningen. Vi skall liksom lära oss leva med tagelskjortor, genom höjda priser på bomullsskjortor.
Effektivisera är politikers förskönande ord för att leva obekvämt med lite belysning, begränsad tillgång på varmvatten och en dygnsomvänd livsstil med att dammsuga, tvätta och diska på natten. Allt detta för att minimera konsekvenserna av kärnkraftverks avstängning i södra delen av landet. Med kommande investeringar i norr kommer hela landet få känna av stollepolitiken.
Först då kärnkraftverk lagts ner blev vår inkompetenta regering varse att elnätet inte förmår flytta tillräckligt med el från Norrland till Götaland. Förargligt inför ett val, men långt ifrån alla svenskar kommer inse sambanden.
De röstar på okunnigheten igen för att få det än sämre, lockade av nya bidrag som tas till baka genom nya skatter och inflation.
Kronan sjunker i värde varje år.
Debattören Magnus Stenlund har i en ledare på nättidningen Swebbtv.se målande beskrivit ”Ett elsystem av idioter för idioter”. Nu kan el i söder kosta 10 gånger mer i än i norr.

Tänk om gruvarbetare i Norrland skulle få betala tio gånger med för livsmedel och andra varor från Götaland?

Journalister förklarar i TV att högt elpris beror på kriget i Ukraina, men inte konststycket hur det gick till då kriget innan det inträffade, avvecklade
svensk kärnkraft. Påståendet är en blandning av enastående okunnighet och
vilseledande skitprat.
Debatten i media bör handla om hur vi skall återfå billig el så vi fortsatt kan vara ett välutvecklat land. Vindkraft subventioneras och förstör landet med vindsnurror som tar död på liv i lufthavet. Vindkraftverk har kort livslängd, betalar inte ledningarna till stamnätet och inte kostnader för andra kraftverk som ger el då det inte blåser. De är därför tre gånger dyrare än som sägs. Vindkraftverk och solpaneler måste betalas två gånger, en gång för sig själva och en gång till för en ersättningsproducent, men inte på samma räkning så det blir tydligt. Många vindverk ägs av ett kinesiskt kärnkraftsbolag
som tar hem vinsterna. När det blåser får andra producenter dra ner och det minskar deras lönsamhet. Det förklarar inte statsmedia. Fast det är inte konstigare än att vi förmås köpa bilar med två motorer, en för bensin och en för el, för att tekniken inte är färdigutvecklad. Ingen har redovisat hur mycket mer koldioxid som orsakas av två motorer i varje bil.
Brist på el förnekas med att Sverige exporterar el, främst när det blåser. Ett annat synsätt är att vi har investerat för att försörja utlandet med el från vår vindkraft som förstör landskapet. Överskott ibland hjälper inte då det är underskott.
Sverige skulle idag liksom på 1900-talet kunna vara självförsörjande på el och därmed oberoende av pris och tillgång på rysk gas och el i Tyskland. Den fördelen har spelats bort av våra politiker genom att de dolt att de har flyttat investeringar från elförsörjning till migration och u-hjälp. Migrationen lär kosta 135 miljarder kr. per år. Därför får du vänja dig vid kalla rum och att tvätta och bada på natten.

Henrik Jönssons video är bra komplement till min insändare GRÖNA VÄGVAL – Symbolpolitikens alternativkostnad

Där han redogör för vad regeringens symbolpolitik för ett fossilfritt samhälle egentligen innebär; det motsatta! Han belyser huvudlösa investeringar i

  • vindkraft
  • el.cykler
  • plastpåseskatt

Så går det när emotionella beslut ersätter rationella som grundar sig på ekonomiska och rationella principer, dvs stollepolitik för stollar.

Hälsningar
Jan Ivarson politiskt obunden”

”Så mörkar Damberg och Farmanbar regeringens ansvar för energikrisen

Regeringen pressas alltmer i valrörelsen av de skenande elpriserna och den tilltagande effektbrist som nu ser ut att kosta inte bara enorma belopp utan även riskera arbetstillfällen i södra Sverige. Regeringens motdrag blir att presentera en handlingsplan som omfattar åtgärder för att skyla över alla de beslut som de själva fattat som försatt Sverige i …. https://ledarsidorna.se/2022/08/sa-morkar-damberg-och-farmanbar-regeringens-ansvar-for-energikrisen/ plusartikel, men ingressen räcker

Kanske beror framgången för SD i Sentios senaste valundersökning på skenande el priser och brottslighet, som äntligen fått väljare att vakna. Om det håller fram till valdagen återstår att se.

Resultatet i Sentio

https://samtiden.nu/2022/08/chang-frick-nagot-drastiskt-har-hant-i-opinionen-de-senaste-dagarna/

Mätningen är utförd mellan 25 och 29 augusti 2022 och jämförs med förra mätningen i början av augusti.

Sverigedemokraterna 24,4 (+5,7)*
Socialdemokraterna 24,1 (−3,8)*
Moderaterna 18,7 (−2,6)
Vänsterpartiet 9,6 (+0,4)
Kristdemokraterna 6,9 (+0,2)
Centerpartiet 5,8 (+1,2)
Miljöpartiet 4,4 (−0,3)
Liberalerna 4,0 (−0,3)

*statistiskt signifikant förändring.


4 tankar kring ””Ett el system av idioter för idioter”

    1. Men denna fråga ställer aldrig statsmedias journalister, för då får de väl sparken. Det är bara SD som får tuffa, men dumma frågor. Övriga partiledare stryks medhårs och får leenden i samförstånd av utfrågarna i SVT. Åkesson får citera forskaren Joakim Ruist när han intervjuades inför valet 2018 i SVT; ”Det var inte bara en – utan åtta dumma frågor i rad,” när han redogjorde för invandringens kostnader.
      https://www.expressen.se/nyheter/forskaren-om-aktuellt-intervjun-inte-en-dum-fraga-det-var-atta/
      Kanske Gunnar Sandelin har rätt när han i DGS skriver att hatet mot SD kan bli en bumerang effekt.
      https://detgodasamhallet.com/2022/09/01/gunnar-sandelin-bumerangeffekt-nar-media-trappar-upp-sitt-sd-hat-infor-valet/
      Nu har SD publicerat en rapport från flera studier att invandringen kostar minst 130 miljarder varje år i direkta kostnader och då är inte rättsväsende, polis, skadegörelse, tolkar, sjukvård, omsorg, utbildningsinsatser, arbetsbortfall efter våldsutsatta oftast svenskar inräknat med otrygghet mm
      Att invandringen är en enda stor förlustaffär förstod jag redan under 80-talet, när de första kom till rehabiliteringsåtgärder. Men då fick vi med öppna ögon stämpeln rasist i pannan.

  1. ”Den som ingen kärnkraft har, han får gå med Farmanbar.”

    Knyckt kommentar från annat forum.

    1. Ja, den lögnhalsen påstår att vindkraften kan byggas ut på 1-2 år, totalt omöjligt enligt experter (ej regeringens).

Kommentarer är stängda.