Stress och rädslor skiftar över tid, beroende på vilka världen styr

Kungar, kejsare i går och i dag den globala finansmaffian med sina Big bröder och politiska undersåtar.

”Begreppet undersåte används numera oftast i relation till en regent som inte är demokratiskt vald som beteckning på medborgarna i det land regenten regerar…” Wikipedia.

Från DN den 21 december 1969

Men då fanns inte Rockefeller med sin klimatsmarta historia

Från signaturen ”TT”, som ställer mycket adekvata frågor.

Hopp om 1 000-tals nya jobb!

Hur mycket ström kommer dessa företag sluka, om man jämför vad de 3 andra gör?
Google, Amazon och Apple. Om den tilltänkta nyetableringen blir verklighet, kan den då leda till en svensk strömförsörjningskatastrof?
Svenska företag låter man gå under på bekostnad av utländska etablerade företag på svenska mark!
Hushållens behov lär få stå tillbaka. Det blir väl ransonering.

DET MÄRKLIGASTE AV ALLT ÄR ATT ALLA DE SVENSKA FÖRETAGEN INTE PROTESTERAR GEMENSAMT!

VARFÖR KRÄVER INTE DE INHEMSKA FÖRETAGEN SAMMA TARIFFER SOM STATEN GYNNAR ANDRA UTLANDSÄGDA FÖRETAG MED?

PÅ VILKET SÄTT PÅVERKAR DE SNEDFÖRDELADE TARIFFERNA DE SVENSKA FÖRETAGENS ÖVERLEVNAD?  

Förstår inte de svenska företagarna vilka konsekvenser det kan få om ”elpriset” ökar på bekostnad av utländskt ägande företag?

10 tankar kring ”Stress och rädslor skiftar över tid, beroende på vilka världen styr

 1. En intressant artikel . ”Tyskland riskerar att industrialiseras.” Bloomberg

  Det blir alltså så dyrt att driva tillverkningsföretag att dom tvingas flytta någon annanstans. Detta gäller även Sverige.

  Det är mycket vad som redan hänt i Sverige, men där är det hittills mest fas-cist skatterna på arbetskraft som har drivit bort företagen. På många håll i Sverige går det helt enkelt inte att etablera nya företag för kostnaderna är för stora och det finns helt enkelt inte elektricitet även om företaget är villigt att betala.

  Istället skapar regimen låtsasjobb som ingenting producerar av värde.

  Istället flyttar jobben och tillverkningen till Asien och Afrika, och det så kallade ”väst”, alltså USA och EU hamnar alltmer i beroendeställning.

  1. Tyvärr hamnar ibland givande kommentarer i skräpposten, men jag kollar alltid av innan jag tömmer den. Jag återställer riktiga kommentarer, därför kan det dröja lite innan den synliggörs.
   Bloggen är utsatt för mycket spam och ”Akismet Anti-Spam” sorterar bort mängder, men missar ibland riktiga, som då återfinns i skräpposten.

 2. Google, Amazon och Apple ja här kan man ju fråga sig om inte en hund ligger begravd. Här kommer utländska företag, får lov att bygga, lovar att anställa mängder med människor vilket helt uteblev, de slipper betala samma energipris som svenska företag har även för mig att de betalar en lägre skatt också.

  Då har vi inte ens nämnt den industrin som kommer sluka all energi norr om Stockholm nämligen det ”Gröna Stålet” som byggs i Norrland, (https://weinz.me)
  De som blir glada är antagligen Finland som snart har byggt färdigt sina tre kärnkraftverk och som säkert är villiga att sälja el till ett pris som ligger precis under det svenska priset.

  Allt ska gå på el alla behöver el, alla förstår detta förutom politikerna som tror att man kan bromsa sig över en kulle, det som behövs är mer säker el och den får vi bland annat från kärnkraftverk.

 3. Jag tror orsaken är rädsla för att storebror staten skall bli sur efter pandemistöd och subventioner, därför håller majoriteten ännu tyst. Enstaka Skåne protester hörs från näringslivet, men storfinansen har ju alltid haft socialdemokraterna i sitt knä eller om det är tvärtom. Nu är det globala företag som sitter i Magdalenas knä.
  Men protester börjar höras;
  ”Rottneros bruk tvingas avveckla produktionen av slipmassa och varsla 40 personer, en dryg tredjedel av alla medarbetare. ”Det är en konsekvens av den energipolitik som har förts”, säger vd Lennart Eberleh…” https://www.tn.se/arbetsmarknad/anrika-foretagets-elkostnader-blev-for-hoga-nu-varslas-40-personer/

  ”Sedan en vecka tillbaka är Karlshamnsverket igång och 70 000 liter olja bränns varje timme, skriver Aftonbladet.
  På onsdag noteras ett nytt alla tiders prisrekord på el i Sydsverige. Enligt elbörsen Nordpool kommer en kilowattimme kosta 5:70 kronor. Ovanpå det tillkommer elbolagens påslag och skatter……
  https://www.tn.se/naringsliv/oljekraftverket-i-karlshamn-har-varit-igang-i-en-vecka/
  https://samnytt.se/horribla-elpriser-tvingar-olandsbageri-att-stanga/
  Medan Magdalena är ute och mässar om att vi kan bättre…….så ännu högre el priser är att vänta

  1. Sverige går mot en vinter som kan bli utan dess like – med brist på el och skyhöga elpriser samt en krissituation för både vanliga svenskar och vår industri. När ett oljekraftverk körs igång mitt i sommaren när vår elkonsumtion är som lägst är det inte bara en varningssignal, det är en varningsflagga som viftar våldsamt framför våra ansikten.

   I handlingar som beskriver problemen har Svenska kraftnät raderat väsentlig information om hur allvarligt läget är.
   Ledningen hindrar information om riskerna. Det är en mörkläggning, säger en källa med insyn.

   Som du säger hissnande 5,70 i söder.
   Samtidigt som elområde 1 kostar elen fem öre per kilowattimma

   Allt skapat av Mp S V och Cvilka aktivt arbetat i decennier för att ersätta planerbar el med vindkraft, samtidigt som man förbundit sig att underkasta sig den europeiska elmarknadens skyhöga priser.Ännu en påminnelse att våra folkvalda sedan länge slutat att värna sitt folk

   Samtidigt ylar Stenevi i högan sky för att Karlshamnsverket bränner olja mitt i sommaren……..

   1. Tack för informationen. Det är inte bara beträffande invandringen som mörkläggningen pågår, nu får samhällets institutioner jobba hårt med regeringens mörkläggningsgardiner…

    1. Om det passar ..
     https://schillerinstitutet.se/ukrainas-lista-pa-informationsterrorister-maste-fordomas/

     För Sveriges del borde det vara oacceptabelt med hotelser från både Ukrainas och Natoländers sida mot en svensk medborgare som jag själv, som är en aktiv motståndare till Sveriges Natoansökan.

     Som demokrati borde Sverige slå vakt om en fri debatt om Nato, vars politik att upprätthålla världshegemoni med militära medel måste få diskuteras.

     1. Notera, Sverige är varken ”demokrati” eller har ”fri debatt”. Försök debattera ett ämne som att skicka tillbaka alla illegala invandrare från Mellanöstern. De som redan har försökt att göra det i klartext har både bötfällts och fängslats. Debatterna på media som DN censureras mycket hårt. Allt som inte överensstämmer med tidningens politiska målsättningar och agendasättande journalistik raderas snabbt.

     2. Minns att jag blev glad när jag fick in ett par insändare på DN debatt&insändare, men den glädjen blev kortvarig. När jag tog del av invektiven i kommentatorsfältet förstod jag publiceringens syfte var att ha en högerextrem syndabock att visa sin godhet emot. Några höll dock med, men de var få.

Kommentarer är stängda.