Förenta Staternas finanselit rånar nu sitt eget folk

Det räcker tydligen inte att att råna andra länder, för att komma åt deras naturtillgångar. Landets makthavare mutas till att ta stora lån och följa Big brödernas direktiv som har den djupa staten i sitt ledband i de flesta västländer och sätter makthavare sig på tvären, då lever de farligt. Antingen störtas de eller mördas. Efter lånen så höjs räntan, så offentliga besparingar måste till för att klara avbetalningarna.

Samma process pågår mot vanligt folk, som mot makthavare främst i utvecklingsländer. Vi minns vad som skedde under bankkrisen 2008 och som snart upprepas. Billiga lån med låg ränta som slutade med bankkonkurser. Däremellan snurrade ompaketerings maskinerna för högtryck på Wall Street, skuldsedlarna blev värdepapper som bytte ägare snabbare än hastigheten på en formel 1 bil. Till slut så räddade staten, dvs vi skattebetalare bankerna med deras höjdare och folket fick ta förlusterna. En fin fin affärsidé, som åter fått vind i seglen.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-gick-det-till-fran-billiga-bolan-till-bankkonkurser

Förenta staternas ekonomi har kapats av finanseliten, som ser till att skuldsätta befolkningen så att de bara betalar mer och mer av sin inkomst i räntor och avbetalningar på olika typer av lån. Det menar veckans debattör Paul Craig Roberts, som bland annat varit biträdande finansminister under president Ronald Reagans ämbetsperiod, vice chefredaktör för Wall Street Journal och kolumnist i Business Week.……”

Välfärd och sysselsättning skärs ned för att frigöra resurser för att betala räntorna och offentliga tillgångar säljs ut för att återbetala lånen. Levnadsstandarden faller och amerikanska företag tar över landets ekonomi.

För detta rövargäng fjäskar Magdalena Andersson med sina ministrar, som fick sina ämbeten ju dummare och mer kunskapslösa de var. Statsministern var här både slug och skärpt för då fick hon rörelsen att blixtsnabbt ändra färg i Natofrågan.

Håll med mig, eller håll käften med protester annars åker Du ut, var ordern från Rosenbad. Lite mummel hördes först som snabbt dog ut i Rysslandshat. Nu är det fritt fram för rovekonomi. Beredskapsskatt mumlar Hultqvist om. Volymen måste vara låg inför valet.

Tvivlare kan bara läsa Andreas Cervenkas senaste bok ”Girig Sverige” ett paradis för miljardärer. I valrörelsen står kärringen och hojtar om att vi kan bättre….utan skam i kroppen, trots att hon troligen med med makens hjälp sitter skönt i Wallenbergs knä.

Oppositionen håller tyst och det kan inte tolkas på annat sätt än att det finns en politisk uppslutning kring att ojämlikhet är bra? Konstaterar Cervenka i ICA Kuriren nr 24/2022 i reportaget ”Aldrig har så många blivit rika på att göra så lite ”

3 tankar kring ”Förenta Staternas finanselit rånar nu sitt eget folk

 1. Nazister och nationalister eller inte, det är människor vi talar om, ofta unga, och de är en bricka i ett spel och kommer nu, om det inte ger upp, att dö. Många ryssar mister också sina liv helt i onödan på grund av att Ukraina helt styrs av USA, precis som övriga Europa. Det finns en ond kraft i världen som ständigt verkar för kaos, krig och som bryter ned allt gott och långsiktigt hållbart. Vi ser den idag kontrollera både USA, Europa och Ukraina med udden riktad mot Ryssland. Samma kraft styr också krigsalliansen NATO.”

  ”För detta rövargäng fjäskar Magdalena Andersson med sina ministrar, som fick sina ämbeten ju dummare och mer kunskapslösa de var. Statsministern var här både slug och skärpt för då fick hon rörelsen att blixtsnabbt ändra färg i Natofrågan.”

  Ja vi var väl många som hoppades på och trodde på att vi bytt upp oss när Magda trädde till.
  När hon utsåg sina ministrar startade tvivlet.
  Och det har förstärkts.
  Om man ska uttala sig milt.

  1. Milda ord försvinner när twittrande ministrar som Strandhäll & Morgan är i farten med Anders Ygeman bakom. Jeanette Gustafsdotter kulturministern ser till att mångfalden blomstrar och försvarar regeringens röda aktivister inom SVT/SR och att bidragen hamnar rätt/rött.

 2. Man kan undra om ”svenska politiker” överhuvudtaget tänkt på att deras misskötsel av både det svenska folket som samhället i övrigt, kan leda till en politisk utrensning.
  Den svenska ”blåögdheten” bland ”våra” politiker är ju total!
  Eller snarare brist på kompetens.
  Svenska politiker, har NI tagit GLOBALISTERNA i samma då skall NI även ta konsekvenserna genom att följa med dem ned i dess djupa avgrund. Hasta la vista, till er politiker som berörs och som ännu inte har förståndet till att förstå vad som komma skall. Den medborgerliga domen mot er politiker, den kommer nog de flesta av er önska att den inte drabbar er.
  Har ni ens tänkt vilka framtida konsekvenser ni står inför?
  Ni havererar ju det svenska samhället!

Kommentarer är stängda.