Livsfarlig vård – Gävle sjukhus åter i blåsväder

Det är inte bara Olle Ljungbecks familj som fått uppleva Gävle sjukhus brister, efter att Olles fru Anna-Grethas tragiska död efter ett fall ur sjukhussängen.
Tyvärr har ansvarig verksamhetschef hitintills vägrat att göra en Lex Maria anmälan om vårdskada som orsakade hennes död. Nu handlar det om en ung pojke som dog efter att ha skickats hem med svåra buksmärtor, trots att hans mor påpekade att det kunde vara tarmvred, vilket är en livsfarlig åkomma.

En politisk strid har blossat upp i region Gävleborg efter att sjuårige Leon skickats hem från akuten på Gävle sjukhus två gånger och sedan dött. Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S) säger nu nej till SD-kravet på en oberoende utredning…
Vi måste titta vad som ligger bakom. Är det slarv, en arbetssituation som är för pressad eller något annat? säger Richard Carlsson, regionråd för SD i Gävleborg, till Gefle Dagblad.

https://www.friatider.se/s-stoppar-oberoende-utredning-av-sjuarings-dod-i-gavle

Angående fallet med Anna Gretha Ljungbeck.

En notering finns i hennes journal från den 13 maj av läkaren Seifi Aryatape Nima att vid inläggning kunde patienten gå själv och bedömdes vara full rehabiliteringsbar och att Anna Gretha Ljungbergs tragiska död måste ha orsakats av fallet ur sängen.

Familjen Ljungbeck är mycket tacksam om fler kunde mejla till verksamhetschefen och kräva att han gör en Lex Maria anmälan, så händelsen kan utredas ordentligt.

Skicka ett mejl till Stefan.soneberg@regiongavleborg.se

Till exempel:

”Undertecknad har fått kännedom om Olle Ljungbecks kamp för utredning om hans frus tragiska död, som med största sannolikhet orsakades av brister i omvårdnad efter ett fall ur sängen, när hon vistades på Er strokeavdelning. Du har som verksamhetschef skyldighet att anmäla vårdskada till IVO, enligt Lex Maria,
Anna Gretha Ljungbecks person nummer; 1937-10-8904.

Underteckna med namn.

Vården har pga av migrationens enorma kostnader utsatts för neddragningar/besparingar under flera årtionden, som alltmer synliggörs av livsfarliga brister både vid patientbesök och under vårdtid. Antal vårdplatser minskar hela tiden, förutom neddragning av vårdplatser så väljer personal att sluta, främst för att de upplever etisk stress, när patienter inte får den vård de har rätt till. Därutöver finns vårdpersonal med utomeuropisk hemvist på alla nivåer, som har brister både i utbildning och det svenska språket. Klinikchef med sjukhusledning ser ofta mellan fingrarna inför dessa allvarliga brister, av rädsla för att bli anklagade för rasism av regeringens aktivister. Rädslan för att patienter drabbas av vård skador är betydligt mindre.

Bild; iotakt.se Orimliga väntetider på på akutkliniker, är snarare regel än undantag.

Sverige har minst antal vårdplatser/capita jämfört med övriga av Nordens länder och flertalet inom EU. Vårdpersonalens varningar har klingat ohörda av regeringslojala sjukhusledningar, som hellre ödslar pengar på kommunikations konsulter än att ge personalen bättre arbetsvillkor och skäliga löner.
Kriser avlöser varandra och drabbade patienter och dess anhöriga står ensamma mot storebror, när de kräver upprättelse för att orka gå vidare, när vårdens brister tom krävt patientens liv.

Tyvärr bildar ofta verksamhetschefer, regionens sjukhusledningar och patientnämnder en trojka som ofta stöder Rosenbads politiker och sviker drabbade med anhöriga.

Priset för att upprätthålla den humanitära stormakten är inhuman behandling av värdlandets befolkning inom skola, utbildning, omsorg och vård. Statens kärnuppgifter är inte att vara hela världens socialbyrå, vilket har iscensatts av dagens globala mångfaldspolitiker politiker som sviker sitt eget folk.

6 tankar kring ”Livsfarlig vård – Gävle sjukhus åter i blåsväder

 1. I ett U-land finns det fyra regler.

  Bli.
  Aldrig.
  Jätte.
  Sjuk.

  Det finns en akronym för det också.

 2. Det här kommer sluta illa för ”vissa” när man undanhåller efterfrågad information. Märkligt att man inte anser hur illa det kan sluta! Det som pågår kommer sannolikt snart övergå till handgripligheter. Bara för att man ständigt ”gömmer” undan sanningen till de anhöriga.

 3. Vi måste tolka valresultaten så att en majoritet av svenskarna velat ha det så här.
  Väljarna har ansett att de heller avvecklar välfärden än att ge makten till SD som påståtts ha bildatas med några nazister. Däremot har väljarna överseende med att både C och S visade omfattande nazisympatier under 1900-talet. Så har svenskar blivit påverkade av S-styrda vänstermedia.

 4. Efter att ha erhållit läkarens diagnos. Titta samtidigt alltid läkaren i ögonen och fråga om denne är säker på sin sak? Ögon har vid sådana tillfällen svårt att ljuga. En av mina söner hade varit död sedan 1992, om jag inte ställt frågan om han var säker eller inte. Läkaren sa NEJ! Innan var det vanligt virus. Läkarens NEJ medförde inläggning och överlevnad. Ett ogrundat beslut, borde väl leda till indragen läkarlegitimation! Eller ska alla vi som faller under ogrundade beslutsfattningar, tvingas möta ” doktor död”? Vem står på tur? Ja, inte är det någon politiker i varje fall.

  1. Sjukvården befinner sig precis som hela Sverige i fritt fall. Kommun-och regionpolitiker bråkar inte med den hand som föder dem och ger karriärmöjligheter. Egennyttan har högst prioritet, folkets lägst. Med rätt hemvist, dvs helst utomeuropisk så öppnas dörren till politiken, rättsväsende, polisen med mm. https://www.friatider.se/morddomd-s-politiker-styr-kiruna-fran-fangelset
   Mångfald genomsyrar allt. Konsekvenserna av felbehandlingar och sharialag får folket ta. https://www.svd.se/a/JabJP/svenska-domstolar-domer-enligt-sharialag

Kommentarer är stängda.