Vindkraft, gissel för folk och räddning för klimatalarmister

Alla politiker upprepar med en dåres envishet att vindkraft är räddningen för klimatet. Däremot vill ingen ha dem inpå knuten.
Folk som drabbats av dessa monster är förtvivlade av alla dess skadeverkningar för människor, fåglar, djur, fiskar och naturen, som får stora öppna sår.

Bild; TU Teknisk Ukeblad

Det är främst det ständiga ljudet från rotorbladen som stör och det vita ljuset på nätterna, som släckt stjärnhimlen för gott. Vibrationer i marken kan skada både människor och djur. Ett intressant domslut gjordes av HD i Portugal, där unghästars skelett påverkades negativt av dessa ständiga vibrationer. Domstolen beordrade då kraftbolaget att ta bort de närmaste, men då byggde de fler lite längre bort.

Hur fiskbestånden påverkas av dessa gigantiska vindsnurror ute till havs är det ingen som vet.

Kraftverkens experter hävdar att bisfonel utsläpp och de infraröda ljuset är helt ofarligt, medan tvivlare hävdar att deras slutsatser bygger på gammal forskning.

Högt räknat innehåller Sveriges 4 300 vindkraftverk tillsammans 260 kg Bisfenol A. Bisfenol A är ett misstänkt hormonstörande ämne som kan påverka fortplantningen. Vi får alla i oss låga doser av ämnet genom mat och dryck, men enligt Livsmedelsverket bedöms inte den mängd bisfenol A vi får i oss skada hälsan, men bedömning av vindsnurrorna utsläpp saknas.

Ingen vet heller med säkerhet hur mycket mikroplast som lossnar från turbinbladen, när de utsätts för vädrets makter med hårda vindstyrkor, regn, snö och is. Då plastmaterial lossnar och hamnar i naturen, vars följder ingen vet.

Kostnaderna för vindkraftseuforin är inget politiker som talar om, det är lika tabubelagt som invandringens.
Förmodligen sker utbyggnaden på löpande räkning utan tak, precis som hos migrationsverket.

Välgörande är att läsa ledarsidornas artikel ”Vad kostar allt runt vindkraft egentligen?” https://ledarsidorna.se/plus/vad-kostar-allt-runt-omkring-vindkraft-egentligen/ plusartikel men sammanfattningen räcker;

Det påstås ofta att vindkraft är det billigaste sättet att få el. Stämmer verkligen detta? Jan Blomgren har undersökt kostnaderna för allt runt omkring som krävs för att vindkraft ska fungera. Slutsatserna kan störa den bästa nattsömn. Kostnaderna visar sig ligga i spannet mellan att vara extrema till absurda. Allt blir billigt om någon annan betalar.

Vindkraftsverken med allierade myndigheter påpekar gärna obefogad oro och tom konspiration, när drabbade redovisar vindkraftens skadeverkningar. Samma mönster upprepas som efter coronans massvaccinationer.

Kritik – förnekelse – mer kritik – repressalier för de kritiska – när fakta överbevisar makthavarna, då tillsätter de en utredning som får lååång tid på sig.

Drabbade villaägare i Tjust som klagade i Västerviks tidning i fjol blir inte direkt hjälpta av storebrors långa arm från berörda myndigheters chefspersoner.

https://svenskvindenergi.org/debattinlagg/felaktiga-uppgifter-om-vindkraft-underblaser-oro

Drabbade medborgare är förtvivlade, huspriser sjunker, förutom att de själva lider av sömnsvårigheter, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. De har insett hur kommuner, länsstyrelser, naturvårdsverket och energimyndigheten (som borde byta namn till politikerverket och politikermyndigheten) är i maskopi och dribblar ansvaret mellan sig, så försiktighetsprincipen eroderar.
Mutor och korruption finns ofta bakom vindkraftsparkers etablering. För här finns storkovan att tjäna, precis som inom flyktingindustrin.

Regeringens rödgröna ministrar leder jakten på folket, med Annika Strandhäll och Khashayar Farmanbar i täten. Folket skall tuktas och skämmas, de betraktas som idioter som inte begriper ministrarnas globala framtidsvisioner, kanske det låter så här;

Nu, när den humanitära stormakten svajar, då jävlar skall vi bli bäst i den fossilfria jakten och då skiter vi i pöbeln som klagar och gnäller. Bara vi själva slipper eländet och får glassa på den internationella arenan.

Det är miljön som skall räddas, klimatet har skött sig själv under miljarder år och gör så ännu, men Rockefellers klimatsmarta historia måste fortgå, så inte profiten sinar och för att folket skall hållas kvar i rädsla och fortsätta att skämmas.

Källa; Dokumentären ”Vindkraft sanning eller fördärv” på youtube – https://youtu.be/woBYX-7-4d4 … 20 hrs ·. https://swebbtv.se/w/wMxQEdvfs62NXVwUgCX8JW.

Till sist skriver ledarsidorna.se om varning för förhandling med nuvarande regering, som vill få oss tillbaka till stenåldern, medan de själva glassar in i framtiden. https://ledarsidorna.se/2022/07/tillbaka-till-stenaldern/

7 tankar kring ”Vindkraft, gissel för folk och räddning för klimatalarmister

 1. Ja vår riksdag verkar ha valt att vi ska i ett U land.
  Avtalet med techjättarna visar att de skiter i sin befolknings väl och ve.
  Det är viktigare att få tyst på kritiska röster.
  Att näpsa oss är värt kraften från ett kärnkraftverk och samtidigt ge mottagarna en skatterabatt på 97 %.
  Tala om prioriteringar.

 2. Skicka hem de 3 fabrikerna som förbrukar mer än 3 städer av Västerås storlek som dessutom får ”subventionerade elkostnader”!
  Ut med dessa företag och stoppa migrationen, då skulle vi inte behöva några vindkraftparker.
  Vad blir billigast: slänga ut de 3 strömslukande företagen eller skall skattemedlen gå till vindkraftparker enbart för att vinstmaximera dessa 3 företag med lågpris på strömmen?
  Varför betalar inte dessa 3 företag 50 MILJARDER, som vindkraftparkerna kommer att kosta.
  Hur kan man göra vansinnes affärer som drabbar befolkningen på bekostnad av utländskt ägda egennyttomaximeringsföretag. De betalar väl knappast någon skatt. Man tar lån och kvittar vinsten mot räntekostnaderna. D.v.s. 0 kronor att beskatta.
  Företagen har väl i alla tider lånat ”från sig själva” (utomlands via bulvanens upplägg), för att undgå beskattning. Varför finns Paradisöarna m.fl.? Panamadokumenten där svenska ”skattesmitare” fanns nämnda.
  Ska inte de lagföras?
  Om inte, varför ska vi övriga betala skatt när ”topparna” slipper!!!
  Politikerna har sett till så att Sverige kommer att ”ätas upp”, inifrån. Det heter LANDSFÖRRÄDERI.

  https://tidningenelektrikern.se/2022/06/29/vad-kostar-det-att-bygga-ett-vindkraftverk/

  1. Den subventionerade elen till nätföretagens ägare handlar om tjänster och gentjänster. Censur av internets maktskadande yttrandefrihet står högt på regeringens åtgärdslista. Alibi inför etableringen av dessa kylanläggningar var att de var jobbskapande, vilket var tidernas bluff, en vaktmästare behövs för att övervaka driften, inget mer, mer än billig el.
   Läs gärna om skräckexemplet Tyskland beträffande landets sol- och vindkrafts eufori som drevs till sin spets av de gröna, Sverige kommer snart efter….
   https://ledarsidorna.se/2022/07/effekter-av-sol-och-vindkraft-skrackexemplet-tyskland/

 3. – De landbaserade vindkraftverk som byggs i dag beräknas producera 0,023 TWh. Som jämförelse använder Sverige i dag totalt 140 TWh.
  – Sveriges elproduktion 2021 var 166 TWh enligt Energimyndighetens årsstatistik.
  – För att producera 10 TWh el behövs 435 vindkraftverk som vardera producerar 0,023 TWh (men då får det väl inte sluta att ”blåsa”, 24 timmar om dygnet).

  Det logiska är att vindkraften är försumbar och därmed borde den inte ha fått det fotfäste som den har fått. En viss Maud Olofsson var den som drev igenom skiten. Ministern (Maud Olofsson) var vid invigningen av sonens vindbolag i Piteå. Där planeras bygge av 1 100 vindkraftverk. En av de sju cheferna i företaget är näringsminister Maud Olofssons son! Maud Olofsson deltog i den officiella invigningen av vindkraftsparken, trots att regeringen ännu inte givit sitt tillstånd till projektet! Miljöprövningen är ännu inte är klar och många i de berörda områdena är kritiska till projektet.
  Prövningen görs av miljödepartementet. Enligt TV4-nyheterna ska Maud Olofsson göra allt för att snabba på tillståndsprövningen.
  Denna evigt pågående politiska ”åtalsimmuniteten” måste STOPPAS. I ett ”normalt land” skulle vissa svenska ministrar genom tiderna, getts LIVSTID.

  1. Maud Olofssons omsorg om sonen har det varit tyst om i media, kan jämföras med Joe Bidens sons affärer i Ukraina. Hunter Bidens skumrasks affärer slår ständigt nya rekord
   Maud Olofssons eftermäle borde svartlistas efter hennes skandalösa Nuon affär på nästan 100 miljarder. Men inget händer, en KU-anmälan rinner ut i ingenting. https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/ku-anmalning/davarande-naringsministerns-hantering-av-vattenfall-abs-forvarv-av-nuon_H0A12B460A
   Efter denna bravad fick hon frottera sig med Hillery Clinton får att ge råd om hur Clinton dynastin kunde stärka kvinnors ekonomiska ställning.
   ”Dear Madam Minister”, inleder Hillary Clinton sitt brev till avgående Centerpartiledaren Maud Olofsson. USA:s utrikesminister ber näringsministern att ta plats i hennes nya rådgivande organ, International Council on Women’s Business Leadership….”
   Visst hon hade säkert mycket att lära ut av oegentligheter och åtalsimmunitet.

 4. Vindkraftverk måste betalas tre gånger.
  – vindkaraftverket
  – högspänningskablar till stamnätet
  – ett annat kraftverk för el när det inte blåser.

  När det blåser sjunker priser på el och en del kommer att få säljas billigt till andra länder. Största delen av vindsnurrorna ägs av kinesiskt kärnkraftsbolag.
  Magnus Stenlund har en ledare på Swebbtv.se som bra beskriver vindkraften
  – ett elsystem av dårar för dårar

  1. Tack! Jag anser att vi nu har ett samhällssystem av dårar för dårar!

Kommentarer är stängda.