Solen styr klimatet inte fanatiker

Av Olle Ljungbeck

Bevare oss för sådana fanatiker utan både vett och sans som Frida Berry Eklund i Arbetarbladet den 18 juli, vilken bestämt sig för att göra nervvrak av våra barn med sin onyanserade och fantasifulla propaganda om vårt klimat.
Du borde skämmas!
Inte endast för ditt totalt onyanserade språk. Ett ex ”vi är på väg att öka uppvärmningen med mer än tre procent”!!!

För det första har Du fel i nästan i allt du påstår. Än värre är att du sprider en propaganda till våra barn som är falsk, osann och skrämmande.
Du visar ju tydligt att du totalt saknar kunskaper. om det du skriver. Jag är 90 år. 
Och jag vill påstå att det vi ser av klimatets växlingar inte på något vis skiljer sig från det klimat jag upplevde som barn, i min ungdom etc. Jag kan nämna att jag under 50-talet när jag jobbade i skogen under vissa somrar var med om att solhettan dödade massor av ungtallar på torra marker på någon veckas tid pga den hetta solen stod för. 

För mig som levt ute i naturen under långa perioder av mitt liv är det som nu sker ingalunda särskilt anmärkningsvärt. Du borde söka hjälp för dina tydligt uttalade psykiska problem, som nu närmast tagit sig uttryck i hallucinationer.

Klart är att det du skriver riktat till barn är oanständigt, osant, sjukligt och borde meritera dig för en hälsoundersökning.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 8091 Gävle

Som är övertygad om att solen till över 95 procent styr vårt klimat och därför kan detta inte påverkas av oss människor.

————————————————————————————————-

Frida Berry Eklund är talesperson och verksamhetsledare för miljöorganisationen Våra barns klimat (tidigare Föräldravrålet) och grundare av den internationella koalitionen Our Kids Climate. Hon har arbetat med klimatkommunikation och globala kampanjer sedan 2007. Du hittar Frida Berry Eklund på Instagram och Twitter under namnet @klimatfrida.

Ett exempel; Det är bra att berätta för ditt barns lärare att ni pratar om klimatet hemma eller att ditt barn verkar oroligt för framtiden. Fråga gärna om de diskuterat ämnet i skolan och hur. Det är bra att hjälpas åt att ha lite koll på barnens känslor i samband med att ni pratar om klimatet för att kunna svara på frågor och hjälpa till att hantera eventuell oro.…..

https://www.klimatklubben.se/intervjuer/frida-berry-ekund-prata-med-barn-om-klimatet

Tyvärr verkar det vara mer skrämsel än prat för de små, som tidigt skall lära sig var skåpet skall stå om klimatet.

Bild; adlibris

Läs gärna i DGS om ”Energiomställningens järnlagar” av PATRIK ENGELLAU.

 • Förnybar energi blir mer beroende av fossilier, när det inte blåser
 • El priset rusar, när olönsam vindkraft subventioneras på bekostnad av andra mer pålitliga och kostnadseffektiva energikällor
 • Energiomställningen ger staten ökad makt med kommandoekonomi. Politiker försöker muta folket med futtiga subventioner, men risken för kravaller ökar ändå. I Siri Lanka sparkades den miljövurmande presidenten ut av folket. https://detgodasamhallet.com/2022/07/19/patrik-engellau-energiomstallningens-jarnlagar/#more-60222

Inte konstigt att coronans mutationer väller fram, så restriktioner gör gatorna tomma på folk, som kläms åt från alla håll, när den politikerskapande inflationen skenar. EU byråkraterna däremot behöver inte oro sig för inflationen, deras löner ökar i takt med den och från MP kräver Stenevi och Bolund att alla bidragstagare också skall kompenseras. Kvar blir bara vanliga löntagare och pensionärer, där allt för många ännu håller hårt i den röda valsedeln.

Att klimatet är en lönsam historia för klanen Rockefeller med bröder, framgår inte direkt i artikeln, men det förstår vi ändå.

Från förtvivlade företagare;

DEN AKUTA ELKRISEN
https://www.tn.se/naringsliv/foretagare-i-sodra-sverige-betalar-mer-snart-tvingas-vi-gora-uppror/
Företagare i södra Sverige: ”Snart tvingas vi göra uppror”

Bild från artikeln.

”Politikerna sliter sönder landet. Snart tvingas vi göra uppror”, säger företagaren Bo Wiger till TN.

Migrationen är har sedan årtionden slitet sönder landet, nu har turen kommit till energin.

Företagen i södra Sverige betalar betydligt mer för elenergin än de i norra Sverige. Men när företag och politiker i Småland skrev brev med nödrop till regeringen, blev det inget svar. ”Politikerna sliter sönder landet. Snart tvingas vi göra uppror”, säger företagaren Bo Wiger till TN.

Läsvärda artiklar från USA finns också på
https://www.theepochtimes.com/c-us-politics

Gamla kolkraftverk måste nu återstartas och mer olja måste nu pumpas upp efter Bidens misslyckade resa till Saudiarabien för att få billig olja, när klimatomställningen till fossilfritt samhälle börjar svaja. Däremot består politikers halleluja för vindkraften, trots att folkets med experters (ej Vattenfalls) protester får allt högre röstvolymer, som har dessa monster bakom knuten, som skadar människor och djur med djupa sår i naturen.

Nu kallas Joe Biden för sabotage Joe i USA

”Sabotage Joe” planerar enligt uppgift att utlysa en klimatnödsituation och åberopa verkställande order som skulle störta Amerika i tredje världens status, med nästan total ekonomisk kollaps…..” Natural News den 21 juli.

Är det Rockefeller med bröder som ligger bakom? Vilka tjänar storkovan på omställning till ett fossilfritt samhälle.

Putin kan tänka sig att åter öppna Nord Stream 1 till Europa efter ”underhållningsarbete”, men villkoret är att han får beställda turbiner från Kanada, allt medan EU, denna korrupta koloss, endast planerar nya sanktioner och elransonering för medborgarna, som de själva aldrig drabbas av.

https://www.svd.se/a/Kzdn14/putin-oppnar-for-gasleveranser

Företagare och arbetare i hela världen förena Er i kamp mot det socialistiska oket…

5 tankar kring ”Solen styr klimatet inte fanatiker

 1. ”Svensken tar sin trygghet för given och har kampen om friheten och demokratin kvar.”

  Decennier av hjärntvätt har varit effektiv. Kommer vi någonsin att ta upp kampen?
  Politikerna sliter sönder landet säger företagaren Bo Wiger.
  Företagarna har ju annars varit påfallande tysta över vanskötseln av landet.
  Kan vi hoppas på en vändning?

  1. Jag tror att el bristen med prisrekord kan få framför allt företagare i södra Sverige att högljutt klaga. De borde återuppliva demonstrationen från 1983, som dagens unga S-politiker tycks ha förträngt.
   ”Den första demonstrationen ägde rum 4 oktober 1983, då tiotusentals människor (”uppemot 100 000″ enligt arrangörerna, 75 000 enligt polisen och 27 760 enligt socialdemokraterna) demonstrerade i Humlegården i centrala Stockholm mot planerna på att införa löntagarfonder i Sverige…” Wikipedia.
   Eller också tar företagarna sitt pick och pack och lämnar Sverige, allt medan rödgröna väljare tror att bidragen fortsätter att flöda.
   Högsta mode är nu att låtsas skilja sig eller flytta isär, det började redan under min yrkestid, bidragen flödade. En familj med utomeuropisk hemvist fick två lägenheter bredvid varandra. När jag påpekade detta fejk arrangemang blev jag utskälld av korrekt socialhandläggare, men Harriet invandrare har också rätt att skilja sig.
   TT rapporterade i dag om ett fall där en kvinna i Växjö (hemvist angavs ej) med denna fuskfallenhet skulle betala tillbaka 210 000 till FK, tyvärr tvivlar jag starkt på verkställigheten.

 2. Inkompetensen i EU och i Sverige kan bäst beskrivas som makalös. Det påminner mig om en gammal Albert Engström historia. Man hade klassammankomst många år efter skolan. En medlem hade lyckats mycket bra i livet och de gamla kamraterna undrade hur han bar sig åt, han hade ju varit så dålig i matematik i skolan. ”Jo- det är väldigt enkelt, jag köper för 2 kronor och säljer för 4, och de två procentarna vinst hart jag ärligt betalat min skatt för”.

 3. Ja du Olle , bevara oss det kan vi önska oss mer än jultomten på julafton . Dessa fanatiker äter sig in under huden på de flesta av medborgarna vad det verkar . Vad behöver vi för bekämpningsmedel med effekt ? Upplysning är det som gäller !! Men hur upplysa medborgarna som inte kan , vill , orkar , förstå att LÄSA . Nej enklare att sitta och glo på tv , mobilskärm , dataskärm , de korta ”videosnuttnyheter ”som dessa förmedlar fyller kunskapsbanken för gemene medborgare i landet och även i övriga länder . Folk är så upptagna med ytligheter så det går inte att föra diskussioner med dem .Ta sporten som exempel , där kan varje målsituation eller miljonvärvning analyseras in absurdum . Och sport är ju en lek , ska vara i alla fall . Så upplever jag
  den vardagliga situationen . Är jag tråkig ?
  Mvh Sjöström

  1. Nej, Du är mycket insiktsfull, jag tror att signaturen ”Sören” tycker likadant med många av oss andra.

Kommentarer är stängda.