En socialsekreterares och mina bekännelser

Bild; Bokus.com

”I En socialsekreterares bekännelser ger författarinnan Maria Rennerstam sitt vittnesmål i egenskap av före detta vikarierande socialsekreterare inom försörjningsstöd, f.d. socialbidrag. https://www.bokus.com/bok/9789180275460/en-socialsekreterares-bekannelser/

Författarinnan delar med sig av djupgående information, som visar på en nästintill obefintlig integration.

– Om brist i kommunikation och olika förväntningar från utbetalningsmyndigheter och andra relevanta myndigheter som spelar en central roll för integrationen.

Vad händer med skattebetalarnas tillit till socialförsäkringssystemet när vissa socialsekreterare i ängslan/stressen handlägger fel och hur påverkar det integrationen?

Hur påverkar det när bidragsfusket breder ut sig?

Läsaren får även ta del av förslag som skulle stärka socialförsäkringssystemets kontrollinstanser och därigenom minska felutbetalningar och förbättra integrationen.

Förordet är skrivet av Anna Flink, fd. områdeschef på socialförvaltningen i Södertälje och numera säkerhetschef i Södertälje.”

—————————————————————————————————-

Verkligheten börjar nu sättas på pränt av de som från sitt värv vill tala om hur den är, vilket är ljusår från ansvariga politikers floskler med vänsterns ihåliga bortförklaringar om invandrares utanförskap. Regeringen bara vräker på mer av våra skattepengar till meningslösa projekt, för väljarbasen måste öka, när det är jämt mellan blocken.

Minns från yrkestiden inom vården hur ingen vågade nämna om alla svårigheter och oegentligheter som dök upp i mötet med invandrare. I slutet på 80-talet var det vanligt att greker krävde sjukskrivning som snabbt övergick i förtidspension. Innan dess jobbade många hårt tills de kom upp i högsta sjukpenningklassen, sedan bums var rygg insufficiensen ett faktum. Minns ett ungt par som strax efter varandra lyckades med den bravaden för att därefter återvända hem med sina förtidspensioner. Förklaringen var att de jobbat hårt från snälla FK handläggare, som definitivt inte hade samma mildhet, när det gällde värdlandets skadade och utslitna medborgare.

När en kollega semestrade i Grekland ägde paret en restaurang och jobbade lika hårt, för nu var det ryggonda som bortblåst. Förklaringen från de korrekta var att värmen nog hade en gynnsam effekt….

Minns ett annat fall från min tjänstgöring som distriktsjukgymnast hur en ung invandrare fräste in på parkeringen och hoppade ledigt ur sin sportbil. Väl inne haltade han dubbelböjd fram, krävde bår för sina svåra plågor. Men trots att sjukskrivning uteblev, så fick han det senare av en privat läkare i Norrköping med samma etnicitet.

Det här är bara ett par fall, jag skall inte trötta Er med fler. De är ganska lindriga jämfört med dagens välfärdsbedrägerier från förortens välorganiserade klaner, som kan sätta sprätt upp till ca 20 miljarder varje år från värdlandets hårt arbetande skatteslavar enligt bidragsbrottsutredningen 2021.

Regeringen har haft 8 år på sig att göra något handgripligt åt detta svindleri, men icke, eftersom deras väljarbas ej får störas, så därför fortsätter bidragen att flöda. Självklart måste detta enorma läckage kompenseras med att det täpps igen för de som verkligen har behov av samhällets hjälp. De kroniskt sjuka och arbetslösa tystnar, skäms och orkar inte slåss för sina rättigheter. Här kan vi tala om riktigt utanförskap, till skillnad från förortens självvalda, som de inte vill bryta. Bidragen kommer varje månad utan motprestation, du får behålla din religion, din kultur och dina traditioner samt tilldelas en tjock offerkofta där Svenneförakt och värdlandets främlingsfientlighet finns i varje tråd.

Medias intresse för en vit medelålders man med inte bara rygginsufficiens, utan också med svåra diskbråck är svalt, för hans historia väcker lite gensvar. I går hade sjukförsäkringssystemet stora revor, som idag har förvandlats till falluckor, främst för de med fel identitet.

Bild; svt.nyheter Hur mycket som återbetalas finns ingen uppgift på? Att det fattas långt >19 miljarder verkar inte oroa regeringen, det är bara att höja skatten, för socialsekreterares förslag har ringa genomförande potential.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/jatteharva-med-assistansfusk-narmare-50-personer-misstankta

7 tankar kring ”En socialsekreterares och mina bekännelser

 1. Upprensningen bör ske genom det kommande valet. Vi röstberättigade, måste väl någon gång ha FÅTT NOG och att vi visar det genom att ta ett klokare röstbeslut än tidigare. Partier skall ut och nya in i Riksdagen, eller ska de korrupta ”politiska marionetterna” tillåtas att SITTA kvar? På svenskfronten, intet nytt.

  1. Nej, för på svenskfronten skjuts det och morden slår nya rekord, precis som i går.

 2. De flesta av ALLA ”socialsekreterare arbetar väl som ”Kassörer”. Eller kan de både vara socialt engagerad, som kassör? Tänka sig att det krävs 3 ½ års Universitetsutbildning i Socionomprogrammet för att bli kassör åt socialtjänstens ”kunder”! Å andra sidan krävs det nästintill ingenting i förstånds väg för att bli Riksdagsledamot. Ansvariga ministrar vet ju inte ens själva vad de ansvarar för! ”Åtalsimmuniteten”, är den till för att Riksdagsledamöter inte skall kunna omyndighetsförklaras vid bristande kunskaper, när man begår korrupta handlingar m.m.? Varför finns det ingen som kan RENSA UPP bland de svenska självutnämnda 7 politiska partierna. Det måste svida rejält, om man inte betjänar det svenska folket i 1:a hand. Nu i 2:a hand, det duger inte till kommande val.

  1. Att ingen upprensning sker beror på att alla sitter i samma korrupta båt och då är lojaliteten stor mot oegentligheter. Bröder ilar till bröders hjälp och för att bli riksdagsman krävs ingen kompetens.

 3. Sådan text är inte bra för hjärtat att läsa nu i skön sommarvärme . Man blir lurad vardag . Lurendrejeriet varierar dock , vissa dagar mer lurad vissa dagar mindre . Men dock lurad . Och vad kan vi göra ? Utnyttja din rätt att rösta ! Detta säger de som lurar oss . Vi röstar och problemet kvarstår ! Och vad kan vi göra , som sagt . Jag har inga förslag som kan vinna gehör inom kort . Någon annan ?? Njut av sommaren vänner här .
  Mvh Sjöström

   1. Hela politikerväldet, med ett undantag, är involverat i detta svek mot den arbetande delen av befolkningen.
    Merparten av folks inkomster slukas i detta svarta hål.
    Att Bilderbergaren Kristersson skulle vara rätt man att vända på skutan är osannolikt.
    Maken till kappvändare står icke att finna.

Kommentarer är stängda.