Arbetskraftsbrist kan lätt åtgärdas

ARBETSKRAFTSBRIST KAN LÄTT ÅTGÄRDAS, skriver Jan Ivarson i detta inlägg;

”Stockholms Handelskammare skriver att det är rekordhög brist på arbetskraft i Sverige. Av totalt 45.000 är ca 15.000 som levererar kvalificerade företagstjänster.
Brist på kvalificerad arbetskraft inom tjänstemannayrken kan lätt mildras. Hindren är de vanliga, socialdemokratisk högskattepolitik.
Jag är över 80 år och skulle kunna ha arbetat åtminstone deltid som konstruktör.
Det som fått mig och andra att avstå är att arbetsinkomsten läggs på pensionen så att skatten blir hög. Problemet kan delvis avhjälpas genom att pension och arbetsinkomster beskattas var för sig. Det är ännu politiskt otänkbart så därför får näringslivet leva med begränsningar.
Värre är det för kvalificerade yrkesarbetare med kroppsliga begränsningar efter ett slitsamt yrkesliv. Men det är väl de som skall ersättas av frisk arbetskraft från mellanöstern och Afrika?

Minst 750.000 lär finnas tillhands. Deras intresse att kvalificera sig för yrkesarbete begränsas av bidragspolitik och tillgång till bostad
anpassad för familjens storlek.
Jan Ivarson
Politiskt obunden”

——————————————————————————————

Eftersom arbetsinkomster högbeskattas till skillnad från kapitalinkomster så kommer bristen på arbetskraft att fortsätta. Liksom importen av icke integreringsbara analfabeter och lågutbildade som dränerar statskassan, då måste skatteuttaget öka för att regeringens väljarbas inte skall minska. Tänk så lägligt med en tusenlapp mer i pension för de som inte jobbat alls eller mycket lite några veckor före valet. Vi som bitit ihop och strävat kan hälsa hem. Bidrag och gåvor från storebror skall det vara, att sänka skatten på arbete, elen och maten är totalt omöjligt i den fd. välfärdsstaten.

Skatteflykt och välfärdsbedrägeri behandlas med silkesvantar, eftersom den politiska eliten känner mer för kreativa miljardärer och bidragstagare. Vanliga arbetare och medelstora företagare tvingas finansiera detta enorma skatteslöseri. Bidragstagare är ett måste för välfärdsstatens makt över medborgarna inte skall sina, som Ivarson lyft fram i tidigare inlägg. Problemet är att den blir allt tunnare.

Bild; informationssverige.se

3 tankar kring ”Arbetskraftsbrist kan lätt åtgärdas

  1. Hej
    Men pension och inkomst av tjänst beskattas olika från året man fyller 66 år. Inkomst av tjänst beskattas då med 10% jämfört med pensionen ca 30% . men som i allt annat måste man hålla koll på brytpunkten. Många känner inte till det och jag fick skicka information från pensionsmyndigheten eller min pension till min arbetsgivare.

  2. Nu mumlas det i rörelsen om återinförd fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och arvsskatt. Inte på regeringens valaffischer direkt, men bakom lykta dörrar. Vid fortsatt maktinnehav slår de ner på ”de rika”. Och rika betraktas alla med några tusen över medianlönen på 35.000 före skatt och de som har 100 000 tusen på banken.
    Skatteflykten till Panama är de inte så intresserade av, man bråkar inte med sina vänner i Wallenbergs imperiet. Riksdagens politiker måste bana väg för välavlönade jobb efter karriären, vanligt folk har de absolut ingen nytta av. De skall bara betala alla skatter, jobba och hålla käft.

Kommentarer är stängda.