Snart kan kommunen köpa din villa, båtplats, bil…för att bryta utanförskapet

S vill att kommuner skall förköpa sig på villor”, skriver Jan Ivarson politisk obunden. Han berättar hur tillvänjning av medborgarna kan ske efter principen om grodans reaktion på långsamt uppvärmt vatten.

Socialdemokraternas förkärlek för idiotiska lagförslag börjar bli rutin, när förortens röster skall köpas, då blir medborgarna rättslösa. Höjd pension med 1000 kr för de som jobbat lite eller inte alls, med start i augusti ger nog utdelning i valbåset.
Det rödgröna gardet tycker förmodligen att det är en utmärkt idé i jämställdhetens namn med att köpa upp villor i bra områden, bara deras eget område blir undantag.

—————————————————————————————————

Jan Ivarsons framtidsscenario finns redan bakom knuten:

”Enligt nättidningen Samnytt.se vill Socialdemokraterna att staten och kommuner skall få rätt till förköp av villor för att bli bostäder åt nysvenskar. Samnytts rubrik lyder ”Svenskars villor ska kunna exproprieras för bostäder till invandrare”.

Vilket nu är ett lagförslag, av vår glada bostadsminister Johan Danielsson (S) med syfte att minska och motverka segregation. Karriären lär med detta förslag ta ytterligare fart.

Bild från Samnytts artikel

https://samnytt.se/svenskars-villor-ska-kunna-exproprieras-for-bostader-till-invandrare/

Förköpta villor skall tillgodose nysvenskars behov och säljas eller hyras ut till dem.
Metoden anses viktig för att stärka integrationen med baktanke att knyta
nysvenskar till ”rätt” parti.
Nyheten är så drastisk, men också naturlig i en humanitär stormakt, att den ännu inte nämns i rikstidningar eller public service. Förslaget befinner sig i det första skedet då det är rasistiskt att i vida kretsar diskutera det, som i valtider kan antas gynna extrema krafter.
När nyheten spridit sig kommer den tas upp i public service och rikspressen, först med små inslag, för svenskarnas försiktiga tillvänjning. Därefter följer artiklar i vänsterstyrda kulturspalter med försvar av förköp. Senare kan det bli diskussioner på debatt- och ledarplats med ett fåtal opponenter som vågar sätta anseende och försörjning på spel genom att ifrågasätta förköp av svenskars egendom.

I vanlig ordning kommer ingen konsekvensutredning att ske så att vi får veta kostnaden. Vill man se positivt på förslaget kan man anta att kommunen kommer att betala mer för förköpen än vad den kommer att få i intäkter.
Förköp är i linje med hur kommunalskatten hanteras. Den går först till riksdagen som delar ut den till kommunerna enligt medelvärde för hela landet. En arbetsför person utan inkomst ger kommunen lika mycket kommunalskatt som en med god lön. Det här ett annat sätt att bedriva integration.
Ett naturligt framtida scenario efter villor kan bli förköp av attraktiva tomter, bilar och båtar för att öka inkludering av utsatta grupper. Det kan gå till så att kommunen tillsätter en jämställdhetsgrupp som förköper din Hallberg Rassy och hyr ut den till nysvenskar med förtur till subventionerad båtplats och vinteruppställning. Företag i bil- och båtbranschen kommer uppmanas att införa en jämställdhetspolicy så att nysvenska kunder prioriteras i försäljningen. Köpare med vissa utländska körkort får lägre pris och företagen kompenseras med integrationsstöd. Personer från krigshärjade Ukraina kommer inte att omfattas. De antas att med arbete kunna betala för sina inköp och inte förbli bidragsberoende.
De saknar därför förståelse för svaga grupper och antas inte rösta på
bidragspartier.
Företag som vill ha beställningar från stat och kommuner förväntas att vid sidan av företagets loggo och flagga, även föra symboler och flaggor för EU, FN och regnbågsflaggan. Det gäller att visa upp det i offerter till kommunen. Flaggföringen förekommer redan hos våra myndigheter. Så skall Sverige gå mot ett mer jämställt samhälle som underlättas av skatter på dyr energi.”

———————————————————————————————————–

Villaägarnas riksförbunds jurist Lena Södersten konstaterar enligt Samnytt, att det ”på bostadsmarknaden råder någon slags omvänd verklighet. Vad människor efterfrågar och vad som byggs är två olika saker” och att orsaken till det står att finna i att byggandet till stor del styrs av regeringens ideologi. Bostadsministern tjurar och säger att kritiker redan fått hans lagförslag om bakfoten, det ska ju bli fler villor. Att befintliga kan köpas upp och delas ut till regeringens valboskap är han inte lika tydlig med.

Om lagförslaget skulle bli verklighet kan det bli bränsle åt the white flight, men det kanske är meningen?

4 tankar kring ”Snart kan kommunen köpa din villa, båtplats, bil…för att bryta utanförskapet

 1. När jag läser sådant här gör det mig innerligt glad att jag redan för över 50 år sedan packade och åkte, och inte kom tillbaka. Att Sverige skulle gå åt pipan stod klart redan då, men att det skulle gå så här illa gick inte att förutse. Samtidigt röstar röstboskapen, både importerad och lokal, på samma partier som driver galenskapen, och nu har galenskaperna fått sin egen röstboskap så trenden går inte att bryta. ”Om lagförslaget skulle bli verklighet kan det bli bränsle åt the white flight” I andra delar av världen skulle det snarare ge bränsle år en väpnad revolution för att avskaffa diktatorerna. Sverige nuvarande ledning är inget annat än en upprepning av Rumänien 1989, när Nicolae Ceausescu talade om ”Socialist revolutionen” och ett ”multilateralt utvecklat socialistiskt samhälle”. Folk ilsknade till då, den 25 December 1989 dömdes han och avrättades odelbart. Att folk reser sig mot diktatorerna i riksdagen kommer inte att ske i Sverige. Snarare kommer samhället att kollapsa. Välfärd är något alla måste förtjäna, det bygger inte på beskattning och bidrag.

  1. Redan under 80-talet, när jag mötte de första invandrarna under rehabiliteringsarbete förstod jag att det skulle gå åt helvete med fosterlandet. Men då rådde nästan en eufori i offentlig sektor att gödsla migranter med skattepengar och bevilja förtidspension.
   Vilket senare ledde till att de riktigt sjuka fick betala med sämre ersättning för att friska inte skulle sjukskriva sig. Arbetsgivarens farliga arbetsplatser var sossarnas alibi. Lathet och smarthet var totalt tabu att nämna, då hade Du en dålig människosyn.
   50.000 kr till möbelinköp utöver alla andra bidrag kunde förekomma till invandrare, för vi var ju så goda och snälla. Vi som inte var det fick stämpeln rasist i pannan och tystnadskulturen bredde ut sig.
   Därefter har det eskalerat med vakter på akuten, rehabplatser upptas av skott-knivskadade och värdlandets personer som t.ex drabbas av stroke får vända i dörren och svåra sjukdomar >65 får ingen assistans, för den har klanerna tagit hand om. Upp till 20 miljarder varje år går till kriminell verksamhet, enligt bidragsbrottsutredningen 2021.
   Men på Sveavägen 68 anses det ge god utdelning i röstbåset, medan socialminister Lena Hallengren hycklar och klämmer ur sig, ”så här kan det inte vara”, när svårt ALS sjuka > 65 års dagen blir utan assistans och på skolavslutning kan det bli gangster rap i stället för Idas sommarvisa. Skolministern drar sitt stå till den korrupta stacken och tar bort betyget underkänt för att inte invandrarbarn skall bli ledsna och inte nog med detta, i Malmö kan lärare få ringa hem till elever, för att de skall masa sig upp och gå till skolan. Kanske de är trötta och behöver ordentligt sovmorgon efter nattens räder?

   1. Jag tycker så här: Alla sossar (inkl. sin familj) i nuvarande regering byter bostad med en invandrarfamilj som nu bor i ett invandrarområde. ”Klart – den som sa´t ska ta´t”, eller hur?

    Roligt Harriet att du midsommarafton igår hänvisade till min kommentar hur jag vill ha en ”härlig svensk midsommar”. Till stora delar min blev midsommarafton faktiskt just så – finfin!

Kommentarer är stängda.