Vad köar Du till i dag? Råder tankeförbud på Rosenbad?

Detta twitter meddelande säger allt om vår feministiska regeringen, där ministrarna Andersson &Linde skämmer ut landet och våra statliga verks överbetalda VD:ar ligger inte långt efter.

Vad sägs om en månadslön på 1, 3 miljoner för Vattenfalls VD Anna Borg, en lojal Wallenbergs kvinna, som feministerna jublar över i Ruter Dam, vars pris hon fick i fjol. SJ:s VD Monica Lingegård betraktar sig nog som en fattiglapp med sin månadslön på drygt 470.000, trots att tågen sällan går som de ska eller helt uteblir. Post Nords Vd Annemarie Gardshol tjänar nu cirka 842 000 kronor i månaden. Samtidigt som löneökningen förra året har offentliggjorts har Postnord infört övertidsstopp, anställningsstopp och postutdelning sker endast varannan dag, om brev överhuvudtaget kommer fram.

Regeringen lever i en tystnadskultur, konstaterar Dagens Industri i en ledare.

https://www.di.se/ledare/regeringen-lever-i-en-tystnadskultur/

”Vems fel är kaoset på Arlanda? I vart fall inte regeringens, enligt den själv. Det är Swedavias fel, eller resenärernas. Att skylla på de egna myndigheterna eller diffusa omständigheter är vanliga förklaringar till samhälleliga misslyckanden, när regeringen tillfrågas. Oppositionen ges gärna skulden, trots att det har gått åtta år med S-ledda regeringar….”

En tafatt, saktfärdig och naiv regeringen som aldrig ser något komma som krockar med deras ideologiska bild. De såg och ser inte följande kriser komma;

 • Kriminaliteten
 • Migrationsströmmen 2015
 • Vinterns energikris
 • Nato medlemskapet med Turkiets protester
 • Passbokningseländet

……uppenbarligen fastnar analyserna på vägen. Någonstans innan de når de yttersta makthavarna. Som det brukar vara i en tystnadskultur.
Vad är problemet? Samtalsklimatet i Rosenbad? Eller är det för att problemen inte passar agendan? Kanske gynnas Sverigedemokraterna? Råder tankeförbud på regeringssammanträdena?
konstaterar ledarskribenten.

Bild från artikeln. KAOS PÅ ARLANDA. Haveriet med säkerhetskontrollerna är bara ett av en lång rad problem där regeringen inte har förmått ta till sig varningar, och än mindre försökt agera. Foto:Joey Abrait

12 tankar kring ”Vad köar Du till i dag? Råder tankeförbud på Rosenbad?

 1. When someone writes an article he/she keeps the plan of
  a user in his/her brain that how a user can understand it.

  So that’s why this article is amazing. Thanks!

 2. I’ve read a few just right stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting.
  I surprise how so much attempt you place to create this
  kind of magnificent informative website.

 3. Hmm it appears like your website ate my first comment (it
  was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and
  say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer
  but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for rookie
  blog writers? I’d definitely appreciate it.

 4. Hey there would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most
  blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 5. ”Regeringen lever i en tystnadskultur”, ett av många problem i dagens Sverige är att ingen vill ta ansvar. Ansvar måste komma uppifrån och gå neråt, föräldrar barn, chef anställd, politiker folket osv problemet är att ingen vill ta ansvar men alla vill synas, höras och tjäna så mycket pengar som möjligt på så lite arbete som det bara går. Detta sänder fel signaler till hela Sverige man måste ta ansvar för det man gör, motsatsen blir en utopi av ett vänsterradikalt tänk som bara förstör vårt samhälle och detta har vi provat i många år utan att resultatet har ändrats. De är bara idioter som tror att man kan göra samma sak igen och förvänta sig ett annat resultat.

  1. Med dessa ord avslöjar Du politikeradeln ”…..ingen vill ta ansvar men alla vill synas, höras och tjäna så mycket pengar som möjligt på så lite arbete som det bara går…..”

  2. En numera avliden samhällsdebattör myntade för ett antal ordet nånnanismen och så jag fort jag ber om en tjänst utöver rutinerna blir det alltid ett fall för någon annan.

 6. Snart blir det nog köa av när folket fattat att man måste ”ta ut” sina pengar från banken. Det du inte kan ta på, det äger du heller inte. Måste ALLA ta ut sina pengar från bankerna innan politikerna och kapitalet LYSSNAR på det svenska folkets behov.

  1. ”….Det du inte kan ta på, det äger du heller inte….” jag tycker det också är en bra beskrivning på värdegrunden som blivit landets nya religion.

Kommentarer är stängda.