Den blomstertid nu kommer – om vikten att värna vårt kulturarv

Nu stundar skolavslutningar och studenter hyllas. Vi minns alla lövsmyckade kyrkor och hur vi i nya examenskläder stämde upp i denna vackra psalm med sommarlovet hägrande utanför fönstren.

Den blomstertid nu kommer
Med lust och fägring stor
Du nalkas ljuva sommar
Då gräs och gröda gror
Med blid och livlig värma
Till allt som varit dött
Sig solens strålar närma
Och allt blir återfött.
Psalm 199.

Spegelmakaregården i Gamla Linköping. Rosbågarna med honungsrosor sprider snart sin ljuvliga doft över trädgården.

Jag minns hur min mor nästan grät som kyrkvärd för snart 30 år sedan, när det var som värst med att utplåna allt som var vår kultur och våra traditioner.

Varför skall ungarna stå och frysa i regnet på fotbollsplanen, när vi har så vackra kyrkor?

Men efter protester i hela landet fick skolavslutningar åter äga rum i kyrkorummet, bara prästen fick munkavle om Guds ord.

Detta brott mot vårt kulturarv skedde, när den mångkulturella hybrisen bredde ut sig från Ystad till Haparanda under 80-90 talen. Detta storhetsvansinne från den humanitära stormakten öppnade dörren för böneutropen om Allahs storhet i våra offentliga rum. Här råder ingen munkavle och imamer Välkomnas upp i predikstolen med Koranens budskap, som bryter mot allt vad vår egen värdegrund står för.

Skagershults gamla kyrka

I samband med delningen av Tångeråsa socken lät greve Melker Falkenberg uppföra en kyrka nära Bålby i den nybildade Skagershults socken. Kyrkan ligger ca 2 km från Hasselfors och stod klar 1651. Kyrkan är byggd av liggtimmer och har tak och väggar klädda med spån. Vapenhuset tillkom 1750 och har renoverats i omgångar. Idag används kyrkan sommartid och vid jul. Kyrkan är öppen för besök. Källa: Hasselfors byalag.

Att söka glädje får vi göra i den lilla världen från naturen, vår kultur, våra traditioner och minnen, när den stora illa gör och sviker oss.

Att få känna tillhörighet med tidigare generationer och med landets kulturarv är tillvarons golv, som okunniga globalister, som Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt inte förstår. Med sitt förakt för allt som är svenskt så tappar de med med sina gelikar tillvarons fotfäste. Det finns studier av överlevnadsfaktorer av de som överlevde koncentrationslägrens fasor. Förutom tur/slumpen framkom att vara rotad i sitt arv, sin tro och ha kunskap och tilltro till sig själv. Dessa egenskaper hotar den globala eliten som vill ha rotlösa människor, som är lättare att manipulera och styra.

Vad ska vi integrera till, när vårt eget kulturarv inte får hyllas och hur skall vi öppna oss för andra, när vi ständigt skall skämmas över våra egna liv både i dag och från i går, begriper jag inte.

2 tankar kring ”Den blomstertid nu kommer – om vikten att värna vårt kulturarv

  1. ”Du skriver den globala eliten vill ha rotlösa människor som är lätta att styra” är det vad som håller på att ske?

    https://youtu.be/jiwvqVwpgXM

    De förbereder sig för en samhällskollaps – Prepping på meganivå
    Vi har en livsmedelsvförsörjningsnivå på 50%
    Utan konstgödsel sjunker den till 25%
    Vi har en polis och armé som är medvetet underdimensionerad
    Vi har de beväpnade no go zonerna
    Är det slut på de 210 fredliga åren?

  2. Du har så rätt Harriet. Midsommarafton då ska jag, ta mig tusan, pryda min uteplats med handplockade vilda blommor, äta sill med mina anhöriga, ha en blomkrans i håret, titta på vårt lokala folkdanslag i sina vackra dräkter när de dansar traditionella svenska danser till traditionell folkmusik och sjunga vår nationalsång och ta fram min svenska fasadflagga. Reinfeldt och Sahlin – släng er i väggen – när vi andra dansar och sjunger. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!!!
    ”Du gamla du fria du…osv Jag älskar vårt vackra Sverige och våra fina traditioner!
    De som inte gillar Sverige, svenskarna och dess traditioner – har många andra ställen att välja på…

Kommentarer är stängda.