En lavin av lögner från regeringen

Mats Aberg skriver på Facebook;

En lavin av lögner

Ungefär så kan vi beskriva den information vi getts från våra politiker och våra medier om Sveriges ekonomiska situation, under de senaste åren. Men verkligheten och rapporterna börjar nu komma ikapp. Jag hoppas att vi aldrig glömmer lögnerna och att vi för all framtid håller personerna ansvariga för den ideologiska desinformation, som vi matats med under de senaste åren.

Helena Edlund på DGS, saxat;
”Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll twittrade den 24 januari i år följande om svensk sjukvård: ”Ja, sjukvård i världsklass faktiskt. Allt annat är faktaresisitens [sic!]. Eller alternative facts som en del säger.”

Helena sammanställer därefter en lista över stängda vårdplatser och över bristen på vårdpersonal; https://detgodasamhallet.com/2017/05/17/en-tappad-sug-fran-totalt-haveri/#more-7290

Sverige har bottenplatsen i hela EU beträffande vårdplatser/100 000 invånare, ett resultat från den humanitära stormakten. I dag har vi förmodligen sjunkit ännu längre ner. Patienter skickas hem och dör, dygnslånga väntetider på akuten, svårt sjuka får ligga på andra avdelningar, som har bristande kunskap om sjukdomen/skadan, patienter skrivs ut fortfarande svårt sjuka, sjukvårdsupplysningens mantra är ofta att öppna fönstret och avvakta. Dåliga språkkunskaper från personal kan vara livsfarligt, det har familjen Ljungbeck fått erfara, med det tragiska slutet för hans fru, som nu fått lämna jordelivet. Vårdplatser minskas, orutinerad personal tas in när de erfarna slutar. Administration frodas däremot med tusentals kommunikatörer och sjukvårdsdirektörers mantra är det är inte min bild av läget…….

”Så fortsätter det. Dag efter dag. Nya rapporter från olika områden av en sjukvård som är på väg åt ett och samma håll – rakt åt fanders, trots att det bara är maj och den årliga semesterkatastrofen väntar runt hörnet. De återkommande faktorerna är brist på personal, ökat patienttryck, orimliga arbetsförhållanden, desperata anhöriga och ständiga nödlösningar.
Allt kokar ner till en situation som är så allvarlig att patienter riskerar att dö i onödan, eftersom svensk sjukvård inte kan ge dem rätt vård på rätt plats i rätt tid. Trots att kunskapen, tekniken och medicinen finns.”
—————————————–
Annika Strandhäll twittrade den 20 januari i år ”10 miljoner! Att vår befolkning växer kraftigare än de flesta i Europa är viktigt för att säkra välfärden och pensionerna! Heja Sverige”

Ledarsidorna, saxat; ”För första gången har forskare i Sverige undersökt vilken betydelse ålder vid migration har för att få ett första tillträde på arbetsmarknaden. Studien från Göteborgs universitet visar att en stor del av de personer som invandrat till Sverige efter fyllda 40 aldrig kommit in på den svenska arbetsmarknaden.

Detta har Ledarsidorna.se varnat för tidigare – att de långa etableringstiderna utmanar pensionssystemet. Blir livsinkomsterna för låga går systemet med garantipensioner in. Samt att denna grupp har så svaga inkomster att de inte driver vare sig inhemsk konsumtion och därmed finansierar produktion i den omfattning som politikerna utlovat.

Utbildningsnivå påverkar andelen som arbetar. Personer med eftergymnasial utbildning har lättare att få jobb än personer med kortare utbildning. Som svårast är det för personer som saknar gymnasieutbildning. Då Sverige har den lägsta andelen enklare jobb i EU finns det få jobb som dessa personer kan utföra.”
Läs hela artikeln; https://ledarsidorna.se/2017/05/pensionslavinen/
————————————
#VaknaSverige
#SvPol
https://izajodm.springeropen.com/articles/10.1186/s40176-017-0087-1
http://www.forskning.se/2017/05/12/manga-nyanlanda-over-40-far-aldrig-ett-jobb/
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/s%C3%A5-glad-att-jag-inte-%C3%A4r-kvar-1.4130433
https://twitter.com/strandhall/status/823988382883835904
https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/04/04/svts-granskning-moter-hard-kritik/
https://www.facebook.com/raddavarden/

————————————————————————————————————

Främsta skälet till att respektavståndet i pension sjunker mellan de som aldrig jobbat en timma och de som slitit > 40 år är att hålla regeringens valboskap i förorten vid gott mod.

https://www.senioren.se/nyheter/nya-berakningar-meningslost-arbeta-ett-helt-liv/

I dag skiljer det endast några hundralappar för de med vanliga jobb och de som aldrig jobbat. Garantipension med maximalt bostadsbidrag är i dag enligt tidningen Senioren ca 15.200 kr i skattefritt bidrag.
Det är socialdemokraternas globala solidaritet, den gamla för landets egna arbetare är begravd och död.
Mina utomeuropiska patienter hade helt rätt ”I Sverige inte behöva arbeta, man får bidrag, du inte veta det?”

4 tankar kring ”En lavin av lögner från regeringen

 1. Tyvärr är allt som ”vanligt ” i detta land ! Varför kan man fråga sig ? Lögnen är som ett svart sot ur munnen på de som ska leda landet . Är de födda så ? Blir de sådana av vistelsen i det politiska rummet ? Man funderar dagligen på tillståndet i landet utan någon konkret lösning tycks synas i horisonten . Detta trots att det finns mängder med klokt folk i landet . Storebror har makten och folket följer . Alla betalar med kort eller Swisch . Alla ser på tv . Alla läser samma tidning . Storebrors banksystem . Storebrors tv . Storebrors tidning . Påpekar man dylikt så avfärdas man som mindre vetande och gammaldags GG ( Grinig Gubbe ) och bör inte lägga sig i .
  Mvh Sjöström

 2. https://swebbtv.se/w/2nJQgWTGxPB3kUmxxGHNQf

  Kärnkraften som kunde ha räddat oss blir allt svårare att bygga för varje nytt vindkraftverk
  Nu pågår planeringen för hissnande 12000 miljarder på gröna fantasi projekt.
  i rund slängar en tusenlapp i månaden oss skattebetalare under resten av vår livstid

  Som vanligt utan att vi får ett ord med i laget
  Som vanligt utan konsekvensanalys

 3. Till er ALLA som har pensionsförsäkringar eller dylikt bör man ta ut i reda pengar och stoppa i bankfack, om det nu finns några. Tar man ut dessa pengar under tio år eller mer från det man fyllt 65 då räknas dessa pengar in i din ekonomi. Du får inget bostadsbidrag eftersom du betalar ”bostadsbidraget” till dig själv från dina sparade fonder/försäkringar. Det gäller med andra ord se till att man har så låg pension som det går när man blir 65 för då får man ”bostadsbidrag”. Staten får in miljarder på ”korkade” svenskar som har tjänstepensioner, fonder etc. som löper över tid. De som sparat har inte mycket för det när de väl står inför ”faktum”. Varför ska jag ge staten pengar, när staten kan ge mig pengar efter jag fyllt 65.

  1. Se upp dock, för regeringen säger att det är olagligt att ha kontanter i bankfack. Storebror fordrar att alltid kunna övervaka dig. Dessutom, se upp med de svenska metoderna. Helt plötsligt gör man alla kontanter ogiltiga, vilket man gjorde för några år sedan, och kan du inte visa bevis varifrån pengarna kom har du förlorat dom Riksbanken löser inte in svenska sedlar. Bättre att skaffa kontanter i en trovärdig utländsk säker valuta. Allt kollas och intensivt övervakas i Sverige. Bäst är alltid att se så fattig ut som möjligt. Sveriges massövervakning system är det mest effektiva i världen, så det är svårt att gömma sig för Storebror, men det går. Jag kan inte allt om Sverige, så jag kan inte ge råd, utan det är bäst att fråga hos de så kallade ”skatteparadisen”. Glöm inte att all mejl övervakas i Sverige liksom alla telefonsamtal. Jag använder WeChat, vilket svenskarna inte kan övervaka. Använd Protonmail med proxy som Tor för mejl. Öppna två konton, ett för hemliga meddelanden, och ett för ofarliga. Kräver staten att du skall lämna över dina inloggningsuppgifter, då ger du dom det före det ofarliga kontot och säger du har inget annat.

Kommentarer är stängda.