Korruptionen i Ukraina med nazister och oligarker riskerar att urholka dess hjältegloria

Ukraina var redan innan Rysslands invasion känd för sin utbredda korruption uppifrån och ner. Smuggeltrafiken av vapen till västs kriminella var stor.
Nu har polletten även trillat ner hos EU kommissionen att västs vapen leveranser redan är big buisness för brottssyndikaten, som skiter i att peppra på PUTIN, när affärerna blomstrar. Ylva Johansson är mycket bekymrad över denna återvinningshandel.

I lokaltidningen var det i veckan ett reportage om en bekymrad man från Hjärta till Hjärta, som nu skulle åka till Ukraina för att se om alla gåvor kom fram eller vart de tog vägen. Men Zelenskyj fortsätter sin teater, med vädjan om pengar och mera vapen, att engagera sig för fred ingår inte i hans mediala repertoar, han följer lojalt sina uppdragsgivares planer. Ryssland skall knäckas så mycket det går och rysskräcken eldas på av deras media megafoner.

”När faen blir gammal, blir han religiös” är ett talesätt, när det handlar om den gamla Henry Kissinger så skulle ja vilja säga klok till skillnad från Georg Soros hans Davosbroder, som bara hetsar på så mycket det går med att Putin måste krossas!

Det amerikanska etablissemangets utrikespolitiska guru Henry Kissinger, 98, vill nu se ett snabbt slut på Ukrainakriget genom att Kiev går med på att avträda delar av sitt territorium till Ryssland. Annars väntar en katastrof, enligt Kissinger.…” https://www.friatider.se/kissinger-ukraina-maste-ga-med-pa-rysslands-krav

I vaken.se fanns en uttömanade artikel om Azov bataljonens och Zelenskyis väg till makten, som det är dödstyst om i media.

https://www.vaken.se/krigets-sabotorer/

”Vulgär nationalism, Hollywood-nazism och huliganism. Det är några av kännetecknen för av den Zelenskyj understödda Azov-bataljonen som välkomnat både kriminella och huliganer i sina led. Den obskyra paramilitära styrkan har under kriget i Ukraina gjort sig skyldiga till tortyr, sabotage av mänskliga korridorer och grova krigsbrott där man systematiskt gömt sig bland civila för att nyttja dem som mänskliga sköldar….” Bataljonen finansieras främst av Ukrainas rikaste oligarker Ihor Kolomojskyj och Serhij Taruta.

Vi i väst får bara en Holywood version serverad, hur folket gjorde uppror mot presidenten Petro Porosjenko, som ville nationalisera Privat Bank som ägdes av den ukrainsk-judiske mångmiljardären, mediemogulen och tidigare guvernören Kolomojskyj. Att nationalisera privata banker, det är att rycka undan mattan för  den djupa statens mångmiljardärer och det brukar sluta med döden för de presidenter som har försökt, det vet det amerikanska folket.

Oligarkerna hamnade i konflikt med president Petro Porochenko. Foto: faksimil/Youtube

Bild från https://nyadagbladet.se/analys/krigets-sabotorer/

I denna veva bara kom komikern Zelenskyj och räddade Ukraina ur Rysslands klor. Tyvärr är verkligheten långt från västs version.

”…..Den ukrainsk-judiske mångmiljardären, mediemogulen och tidigare guvernören Kolomojskyj äger bland annat PrivatBank och mediegruppen 1+1 media och pekas ut som den som drivit fram Volodomyr Zelenskyjs politiska framgångar och varit helt avgörande för att få denne vald till landets president – bland annat genom att tidigare bekosta en populär tv-serie där Zelenskyj spelar just en oligarkbekämpande president och ”man av folket”.
Oligarkens motiv för att lansera komikern Zelenskyj som president ska ha varit att få bort den dåvarande presidenten Petro Porosjenko eftersom denne ville nationalisera landets största bank (PrivatBank) som ägdes av just Kolomojskyj. Efter att Zelenskyj vunnit valet stoppades också nationaliseringen av storbanken och den återlämnades i oligarkens ägo.
…”

Nu är denne oligark riktigt i gasen och har  lovat att betala 10 000 dollar från sin privata förmögenhet för varje ”tillfångatagen rysk sabotör”. Kolomojskyjs affärer med penningtvätt och omfattande bedrägerier blev tom för mycket för USA, som utfärdat inreseförbud för honom och hans familj till USA.

Andra oligarker i Ukraina har sina CV:n fullproppade med mord, brottslighet, kidnappning, förföljelse av separatister och de tillhör ofta judiska lobbyorganisationer som vill att Ryssland skall knäckas.

Man kan tycka att dessa oligarker med judisk härkomst skulle vara allergiska mot nationalsocialisterna dvs nazisterna i Azov bataljonen, men tvärtom förkunnar de unisont att det bara är en liten, liten del som hyllar den vita ariska rasen.

I Wikipedias sammanställning av alla Ukrainas kriser är den sista meningen värt att lägga på minnet
”Den orangea revolutionen var enligt den brittiske journalisten Ian Traynor (1955–2016) en operation som finansierades av bland annat USA:s utrikesförvaltning, amerikanska tankesmedjor i Washington, D.C. och den amerikanske finansmannen George Soros.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Orangea_revolutionen

Om media skulle rapportera sant, relevant, opartiskt om Ukraina och bakgrunden till Putins invasion i Ukraina, då skulle Ukrainas hjältegloria hamna på sné och Zelenskyj avslöjas som en farlig USA marionett för Europa folk, som nu kan få starkare vapen inpå knuten, som de tidigare tvingats skänka till korruptionens högborg i Ukraina.

Visa källbilden
Bild; reflex cz Zelenskyj i skådespelartagen

Tyvärr har jag förstått att det är Kristersson och Expo som styr SD:s handlande. Att säga att Zelenskyj ”hänsynslöst offrar sitt eget folk” i stället för att fredsförhandla med Ryssland, då åker Du ut med besked från partiet. Sanningen är numera mycket besk för SD.

https://www.friatider.se/sagade-zelenskyj-sparkas-av-sd

6 tankar kring ”Korruptionen i Ukraina med nazister och oligarker riskerar att urholka dess hjältegloria

  1. Zelensky är en mycket skicklig skådespelare, men saknar helt affärserfarenhet eller politisk erfarenhet. Det är därför han fick jobbet av USA som marionett. I stort sett all information ni läser i svenska media är falsk. Ukraina är en av världens mest riskfyllda och farligaste länderna att göra affärer i. Slickar du inte rätt personer nerför ryggen, eller ger rätt mutor, kan det lätt bli en liten olycka.

  2. Man har bara ett liv. Att beröva oskyldiga människor direkt eller indirekt livet är ofattbart inskränkt. Endast förbrytare ägnar sig åt detta.

  3. Så länge medierna är solidariska med den politiska makten, såsom nu är fallet, kommer väljarkåren troligen fortsätta rösta som vanligt.

    Skulle SD behålla sina mandat efter 11 september, och därtill få förstärkning med ett antal AfS-ledamöter i kammaren, så vore det en oväntad skräll. Men inte helt otänkbar.

    För att det ska bli jordskredsseger, krävs dock en helt annan ledning för statsmedierna. Och det kan det bli först efter ett regimbyte. Så det ena förutsätter det andra, och vice versa. Som ett moment 22.

  4. Var ska NI NATO anhängare bland Riksdagens ledamöter ta vägen, om det visar sig att man tagit parti för lögnerna genom att dölja sanningarna? Någon?

  5. ZELENSKYIJ osar gott om självförtroende i denna utsatta situation skulle det vara mer mänskligt att att visa ens ett uns av tvivel men icke sa nicke kanske har han ett ess i rockärmen som vi vi som följer utvecklingen på ett visst avstånd inte riktigt har pejl på eller är han en skådespelarbegåvning utöver det vanliga svårt att ha en uppfattning om

Kommentarer är stängda.