Tunga ledare i EU varnar för konsekvenserna av fortsatt förnedring av Putin

Skriver korrespondenten i Paris Erik de la Reguera i DN den 20 maj.

Varningen kommer från Emmanuel Macron i Frankrike, Olaf Scholz i Tyskland och Mario Draghi i Italien.

De förordar förhandlingsbordet som motvikt till fortsatt förnedring och exkludering av Ryssland. Jag tror att denna vilja mer beror på rädsla för att gasen till Europa stängs av än av en genuin fredsönskan. Nu hörs röster om att även Frankrike skall lägga in sitt veto mot Sveriges och Finlands Nato ansökningar.

En av rösterna tillhör Christopher Clark historiker från Oxford, som jämför dagens politik från Västmakterna och Ryssland, som riskerar att bli en kuslig repris av upptakten till första världskriget, vars följder kan bli ännu mer katastrofala. Han skrev redan 2014 sin berömda bok ”The sleep walkers” om våra sömngångare till politiker.

The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914
Bild; Adlibris

Zelenskyj lyssnar inte på det örat, han tyr sig till USA som vill ge Ukraina, dvs sig själva ett så starkt förhandlingsläge som möjligt, när fredslösning närmar sig. Kosta vad det kosta vill i förstörelse, lidande och död för vanligt folk med unga soldater som endast vill ha fred och få leva sitt liv utan att riskera det för stormakternas maktambitioner.

Zelenskyj beter sig alltmer som DrJäkel och MrHyde den gode utåt, så mer vapen och bidrag strömmar in och den onde inåt mot oppositionen och medborgare som bara vill ha fred. De lever farligt när Azovbataljonens nazister får fria händer av USA:s marionett Zelenskyj.

”…….De utomrättsliga avrättningarna av företrädare för den ukrainska oppositionen fortsätter. Azovbataljonens tidigare befälhavare sprider nu triumfatoriskt bilder på de svårt sargade liken…” https://www.friatider.se/azov-ledarens-han-mot-mordade-aktivister

Men här hemma varnas det endast för Nato fientliga inlägg på nätet.

https://www.friatider.se/myndighet-varnar-nathat-mot-nato-frammande-makt

Så förnedringen av Putin lär fortsätta med utökade sanktioner, som ökar risken för ett tredje världskrig, men detta var det nog ingen som nämnde, när Magdalena Andersson och Sauli Niinistö, flankerade en nöjd Biden under USA besöket. Tyvärr inbillar de sig att deras folk bäst skyddas av krigsalliansen Nato, som är USA:s förtrupp för dess expansion, där länders naturtillgångar lockar landets oligarker som styr landet med den djupa staten.

Visa källbilden
Bild; reteccp.org

Om Ukraina får snabbspår in i Nato och även EU kan det bli upprepning av skotten i Sarajevo, som startade första världskriget. Putins förnedring kan passera en gräns, med Natos missiler inpå knuten.

Kanske kan Turkiet minska Putins vrede genom att stå fast vid sitt Nej till främst Sveriges Nato anslutning eller kanske var det vår feministiska regering som sköt sig själv i foten på ett möte i Berlin där Ann Linde skulle charma Turkiet.

”……..Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Linde under mötet tappade fattningen och for ut i en lång harang av feministiska anklagelser mot Turkiet och till sist måste hejdas med en skarp tillsägelse. Enligt flera diplomater som närvarade vid mötet var den svenska utrikesministerns uppträde ”ett pinsamt brott mot mötesordningen”. Efteråt uppges stämningen på mötet ha sänkts till bottennivå…..” https://samnytt.se/ann-lindes-feministattack-i-turkiet-kan-spoliera-svenskt-natomedlemskap/

Fortsättning lär följa ….

11 tankar kring ”Tunga ledare i EU varnar för konsekvenserna av fortsatt förnedring av Putin

 1. VI ska tvingas in i NATO vad skulle annars UN 1995 ha färdigställt den då världens största D.U.M.B. (Deep underground military base) och dyraste (2 TRILJONER DOLLAR) i SVERIGE! Den GIGANTISKA Militärbasen under vår jord är på 30 cubic miles! Allt finansierades av United Nation. Varför då?
  Var finns dessa underjordiska städer i Sverige och vilka är de som ska nyttja dem till vad? Utländsk militär, kärnvapenarsenal, gömställe för ”vissa”, spränga Sverige i bitar eller vad?
  De byggdes för 27 år sedan av ”utomstående makt”. Är det inte dags att de kommer i dager? 30 stycken utrymmen på 1 609 meter i KUBIK. De måste rymma mer än 1 miljon människor eller vad man avser med det ”dolda utrymmet”.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=828&v=9COrANDQvWg&feature=emb_logo

  https://steemit.com/conspiracy/@libtrian.outlet/phil-schneider-s-controversial-life-and-death

 2. Om ALLA gick med i NATO, då skulle väl NATO inte längre behöva existera! Tänk om vi alla skulle tjäna på det, förutom Kabalerna förstås. Men DE kan VI vara utan.

  1. Återger en kommentar från Din länk, som förklarar de bakomliggande orsakerna till plundring av Europas folk, med pandemi, Ukraina kriget, matbrist, etc
   ”Magnus2022
   De globala reglerna bör vara enkla och stärka nationernas bestämmande om deras nationer och då menar jag allt inom nationen. Inga utlänningar, globalt näringsliv eller andra nationer ska kunna plundra en nation på landområden eller naturresurser och det ska vara straffbart att försöka förändra en nations kultur och levnadssätt. Propaganda och bistånd som är där från en annan makt för att påverka eller störta ett lands regering bör ha det juridiskt hårdaste straff som finns. Det som finns inom en nations gränser ska bara kunna ägas och drivas av medborgare till nationen samt nationen där resurserna och landområdena finns. Allt annat är ruttna ”värdegrunder” som den finansiella oligarkin implementerar i nyttiga idioter.” som Sverige har övberflöd av på samhällets ledande positioner.

   1. Vi d.v.s Sverige är fredsskadade tyvärr och rekordåren är över för länge sedan men den den mentala attityden över denna svunna period dröjer sig kvar

    1. Jag har en annan teori om orsaken till vårt förfall
     Det feminiseringen i vårt ledarskap, den feministiska stormakten.
     Kvinnor i majoritet överallt på chefsposter partiledare UD alla med rätt partibok.
     Även de män som har en framskjuten position har ofta en feminin framtoning, knytblus och fittmössor är väl bevis nog.

     De män som står upp med obekväma sanningar blir utsparkade i kylan.
     Det gäller inte minst SDare vilket har förvånat mig

     Vi är på väg mot sharia och då är det slut på kvinnlig makt
     har blåstrumporna inte fattat det eller vill de någonstans ha dominanta män?
     Ibland undrar man…

     1. Arnstberg formulerade det mycket bättre än jag. Hans slukläm:

      ”Jag och många med mig reagerar på samhällets politisering. Till sin grund är denna totalitär när politikerna varken lyssnar till vad medborgarna vill, eller ser till medborgarnas bästa.
      I en totalitär stat vinner ideologin både över demokratin och de optimala valen.”

 3. USA:s finansiering, planering och understöd till kuppen Euromajdan år 2014 är förklaringen till mycket av det som idag sker i Ukraina. Hela NATO står bakom och konflikt är det man söker, till varje pris. Målet denna gång är inte Ukraina utan att försvaga, omringa och isolera Ryssland från Europa.

  https://friasidor.is/nato-krigsalliansen/

  Den tidigare så breda politiska enigheten om ett Sverige utanför NATO har nu förbytts i en lika tydlig enighet om att Sverige bör gå med. Det enda parti som protesterar är Vänsterpartiet vilket hedrar dem. Övriga riksdagspartier sätter villigt Sverige på kartan för en framtida större konflikt samtidigt som världen tappat en av få röster i världen som trovärdigt kan fungera som neutral medlare i konflikter och verka för fredliga lösningar.

  Allt tyder på att psykopaterna bestämt sig för att provocera fram en större världskonflikt. Det är mycket troligt att centrum för en sådan, igen, kommer utspela sig i Europa. Ett neutralt Sverige med starkt försvar och beredskap hade tjänat både svenskarna och det internationella samfundet väl – nu blir det sannolikt tvärtom.

  Vi befinner oss precis vid frontlinjen och kommer, för eller senare, få vad vi förtjänar, då vi inte har kraft nog att stoppa våra egna vansinniga politiker från att ta oss ur askan in i elden.

  1. Tack för en klar, men tung sammanfattning, där rädsla och skräck är framgångsreceptet för globala politiker för att få folket med sig.
   Socialdemokraterna har alltid suttit i Wallenbergs knä och lyder näringslivets chef lika blint som EU och FN. Krig och pandemier ger fin fina affärsmöjligheter, vaccin eller vapen muddrar skattebetalarna lika bra och allt är insvept i värdegrund och solidaritet.

  2. Även jag börjar känna mig orolig för utvecklingen här i världen läste dock på F.T att en del stora länder gett upp och kommer öppna konton i ryska storbanker för att kunna betala i rubel så kriget i Ukraina har stora utsikter till att bli långvarigt

Kommentarer är stängda.