Tyst det är i media husen om Ukrainas krigsbrott

Vi har dagligen fått bevittna Rysslands krigsbrott i Ukraina, som jag inte tvivlar på, men ensidigheten i rapporteringen gör mig ändå misstänksam.

När Putin stryper oppositionen är det diktatur, men när USA:s man Zelenskyj gör det då blir det applåder.

https://www.friatider.se/zelenskyj-forbjuder-anti-ukrainska-partier

Genom historien har alltid båda sidor i ett krig gjort sig skyldiga till krigsbrott, mot krigsfångar och civilbefolkningen. Vår hjärnbark är så tunn och i dödens närhet kommer reflexer om överlevnad fram och hatet förblindar allt förnuft. Att inte tortera och mörda kvinnor, barn, krigsfångar och gamla/sjuka män blockeras av känslohjärnans dopade amygdala som oftast har föregått av lång indoktrineringsperiod som urholkat motståndarens människovärde. Judar, muslimer, ryssar, ukrainare, huti och tutsi rebeller …….kan snabbt tappa sitt människovärde.

Att media är maktens megafon bevisas gång på gång, inte minst på SVTs nyhetssändningar och ledarskribenter på Aftonbladet och DN. Övergrepp från den ukrainska armén förbigås som regel med tystnad och nazist organisationen Azovbataljonen talas det tyst om och nämns den så kopplar media hellre ihop den med höger extremister än nazister. Med förhoppning att läsare/lyssnare skall associera till SD.

Därför blir jag glad över att det ännu finns enstaka journalister, som tar sitt uppdrag att skildra händelser sant, relevant och opartiskt professionellt. En av de få är den franska journalisten  Anne-Laure Bonnel  med den italienska fotografen Giorgio Bianchi, som nyligen har vittnat vid ett informellt FN-möte om den ukrainska militärens krigsbrott och kränkningar av mänskliga rättigheter.  Bonnel har anklagats för att arbeta för Kreml i Ryssland (precis som NewsVoice, som publicerat artikeln), men även hyllats för din orädda och objektiva journalistik, när hon rapporterat direkt från båda sidors krigszoner.

”….Giorgio Bianchi är en italiensk fotojournalist, dokumentärfotograf och filmskapare född 1973. Giorgio har rapporterat från Syrien, Ukraina, Burkina Faso, Vietnam, Myanmar, Nepal, Indien och i hela Europa. Sedan 2013 har han gjort flera resor till Ukraina….” https://newsvoice.se/2022/05/journalister-vittnar-fn-ukrainska-militarens-krigsbrott/

Ryska federationen i FN:s säkerhetsråd den 6:e maj 2022. Foto: FN
Bildkälla : FN via Newsvoice. Ryska federationen i FN:s säkerhetsråd den 6 maj

Inte konstigt att västmakterna som förser Ukraina med vapen vill sparka ut Ryssland ur säkerhetsrådet. Zelenskyjs parti ”Folkets tjänare” innebär att tjäna västvärlden oligarker med Joe Biden som deras nickedocka. Vilket han inte är ensam om att vara bland västvärldens ledare.

7 tankar kring ”Tyst det är i media husen om Ukrainas krigsbrott

 1. Ge akt på tonfallet hos nyhetsuppläsarna i exv SVT Aktuellt, när de ska beskriva något Nato-arrangemang, typ flottbesök: dur-stämd ton. Vid beskrivning av motståndaren: moll-stämd ton.

  Statsmediernas avtalsbundna objektivitet? Jo, tjena! 🙂

 2. Vi är inte ensamma om att vara skeptiska till Sveriges Natoansökan

  I en artikel publicerad i Le Figaro fredagen den 13 maj utvecklade Henri Guaino, den tidigare särskilde rådgivaren till Nicolas Sarkozy mellan 2007-2012 och hans parti UMP-LR MP mellan 2012-2017,
  en anmärkningsvärd analys av kriget i Ukraina och varnade, med historien som stöd, för riskerna för en ond cirkel som vi får svårt att överblicka konsekvenserna av.

  Det är en ståndpunkt som han också har presenterat i radiokanalen Europe 1, där han argumenterade för att Frankrike borde lägga in sitt veto mot Finlands och Sveriges inträde i Nato.

  1. ”I mörka tider är det bra att vara bland vänner” Statsminister Magdalena Andersson lyfte fram den goda relationen mellan länderna” under besöket i USA. DN 20 maj.
   Biden försäkrade att Magdalena Andersson och Finlands president Sauli Niinistö har USA:s fulla stöd. Vilket är vatten värt utan några bindande dokument.
   Det påminner mig om hur Putins argument avfärdas med besked av väst, när endast muntliga löften gavs att Nato ej skulle utvidga sina domäner i öst, när Warzawapakten föll ihop 1991. Vilket Nato/USA därefter gjorde med besked.
   Warszawapakten var en militär försvarsallians 1955-1991 som upprättades av Sovjetunionen under kalla kriget som en motreaktion mot NATO som bildades redan 1949. Warszawapaktens medlemmar utgjordes av Sovjetunionen, Tjeckoslovakien, Östtyskland (DDR), Polen, Ungern, Bulgarien och Rumänien. Flera av tidigare östländer har Nato tagit under sitt beskydd från den ryska björnen, vilket visar att bara ett muntligt löfte från en gammal president inte är vatten värt.

 3. De flesta av dessa rapporter om Ryssland krigsbrott har bevisligen kunnat avfärdas som krigspropaganda. Speciellt Butja, barnsjukhuset, massgravarna och teatern. Men Sverige media, som egentligen är krigspropaganda kanaler för USA, mörkar. Ryssland har en mycket lång verifierad historia av att vara mycket disciplinerade gentlemanna krigare. Ukraina har det precis motsatta ryktet. Här är ett vittnesmål.

  ============börjar================ Översatt
  Den före detta marinsoldaten Adrien Bocquet pratar med Sud Radios programledare André Bercoff.Skärmdump från YouTube Fransk före detta marinsoldat återvänder chockad från Ukrainahttps://freewestmedia.com/2022/05/14/french-former-marine-returns-from-ukraine-shocked/Den franske ex-soldaten Adrien Bocquet tillbringade tre veckor i Ukraina och det han såg där kommer att etsas in i hans sinne för alltid, sa han. Väl hemma igen blev han bestört över att höra att media fortsätter att bjuda in ”experter” som inte har varit i Ukraina och inte har någon aning om vadsom pågår där.

  Publicerad: 14 maj 2022, 12:55 Courbevoie Adrien Bocquet talade med den franska radiostationen Sud Radio och sa att han hade sett ”många krigsförbrytelser”.

  Alla dessa krigsförbrytelser begicks av ukrainska soldater och inte av ryska soldater, påpekade han. Bocquet är därför enormt oroad över att Europa skickar vapen till ukrainska nynazister. De bär alla typer av nazistiska symboler på sina uniformer. De döljer inte dessa symboler. Vad mer är, de skryter om dem, sa han.

  ”Jag arbetade med dem och gav dem medicin. Vet du vad de sa? Att de skulle flå judar eller svarta om de hade chansen.”

  Detta stämmer verkligen inte överens med den vanliga berättelsen om att rädda ”demokrati” och ”våra värderingar” i Ukraina. ”Folk kan säga vad de vill. Jag var där. Jag såg vad som hände där”, betonade Bocquet, som säger att han har gjort många dussintals videor av krigsförbrytelser.

  Han såg i en lada ryska krigsfångar som hade blivit misshandlade och bundna. ”Krigare från Azovbataljonen frågade dem vilka officerarna var. Varje rysk soldat sköts i knäna med en kalasjnikov. Jag har videor som bevisar det, annars skulle jag inte våga säga något sådant.” Officerare sköts omedelbart i huvudet. ”Så går det till, åtminstone i Azov-bataljonen”, sa den franske ex-marinen. Han fortsatte med att berätta att han hade sett en amerikansk kameraman uppenbart iscensätta bilder och den ukrainska armén gömma ammunition i hem på natten utan att informera civila.
  ==============slut=============
  Citat

  Foreign military volunteers share their experiences of fighting in Ukraine
  https://www.rt.com/news/555387-ukraine-foreign-volunteers-experience/

  even volunteers with combat experience in countries like Iraq and Afghanistan state that this war is on a different level, with one British ex-Royal Marine stating that “We’re the underdogs here and whatever you say about the Russians, they’re a professional army and they’re using a lot of hi-tech [equipment].

  Översatt: ”även frivilliga med stridserfarenhet i länder som Irak och Afghanistan uppger det detta krig är på en annan nivå, med en brittisk ex-Royal Marine som säger att ”We’re the underdogs här och vad du än säger om ryssarna, de är en professionell armé och de använder mycket av högteknologisk [utrustning].”

  Tro inte på USAs massiva krigspropaganda genom MSM och Public Service.

  1. Tack för utförlig rapport från medias svartmålade sida. I går i Rapport visades ett reportage från Ukrainas rättsväsende om hur en rysk soldat anklagades för krigsbrott efter att ha dödat en ukrainsk man, med den förtvivlade änkan i blockpunkt.
   Ingen skall inbilla mig att den andra sidan är oskyldig med den fruktade Azovbataljonens framfart. Ordet nazist är här totalt bannlyst hos vår media, som de annars så flitigt använt mot oliktänkande. Tilliten till media är totalt bortblåst, när de rapporterar från Ukraina.
   När en överlycklig Magdalena Andersson fick gå på Joe Bidens vänstra sida och sken som en sol, då stängde jag av.

 4. Dubbla måttstockar präglar våra PK-medier, det är en gammal sanning.
  En kommentator i radio benämnde USA/Natos bombningar av Serbien som ”kampanj”, inte krig, vilket det ju var.

  1. Blicken, tonfallet, orden och kroppsspråket skiftar snabbt beroende på vilken personen som Rapport/Aktuellt rapporterar om. Zelenskyj eller Putin och vi förstår direkt vem som är den tappre David och den ondskefulla Goliat.

Kommentarer är stängda.