Familjen Ljungbeck är förtvivlad över dagens sjukvård

 ”Anmälan mot Gävle Sjukhus – strokeenheten.

Jag anmäler härmed Gävle sjukhus – strokeenheten enligt följande;

Undertecknad Olle Ljungbeck född 19320502-3736 har under en följd av år vårdat min hustru Anna-Gretha Ljungbeck född 193710218904. Jag har hjälpt henne med de vardagliga uppgifterna inklusive hygien etc. Den 13 maj i år drabbades hon av en stroke. Det blev därför nödvändigt att tillkalla ambulans för att forsla henne till strokeenheten vid Gävle sjukhus fredagen den 13 maj.

Söndagen den 15 ringde jag strokeenheten för att få besöka min hustru. Jag fick då veta att min hustru fallit och slagit sig illa. Hon var helt blå i halva ansiktet och jag upplystes om att hon fått en ny stroke men också en utgjutning av blod i hjärnan. Dessutom tvingades man sy ihop hennes ögonbryn trots den situation hon befann sig i efter fallet. Jag blev naturligtvis chockad av detta. Jag hade själv inpräntat i dem att de skulle vara försiktiga och skydda henne mot att falla.

Ändå hände det!
Kanske är förklaringen outbildad personal?

Vad jag förstått är den som skötte henne en utländsk man med usla språkkunskaper.
Det underliga är emellertid att jag inte blev uppringd om händelsen och hennes nuvarande tillstånd. Om avsikten har varit att dölja det inträffade vet jag inte.
Jag har självklart i mina samtal med ansvarig läkare och hennes närmaste underordnad förklarat att det inträffade beror på uselt ledarskap och undermåliga kunskaper av de som skulle ansvara för hennes vård.
De kan inte på något vis försvara det inträffade och erkänner att de felat grovt vad gäller min hustrus behov av  en trygg vård.
Jag finner det hela så fruktansvärt på min hustrus vägnar och kan inte hitta något försvar för de ansvarigas skuld. Jag kräver därför att de ställs till ansvar för det som hänt min hustru. Jag anser inte att det räcker med att IVO gör en utredning. Den brukar oftast sluta med att de ansvariga frias. Därför begär jag att polismyndigheten utreder händelserna som inträffat och ansvarig ställs till ansvar. Jag bifogar en bild av henne efter fallet.”

Olle Ljungbecks dotter Åsa undrar;

Blir man verkligen vårdad på Gävle sjukhus?

Min mamma är 85 år, och har under en längre tid varig sjuklig. Min pappa har vårdat henne i hemmet, gett henne medicin, hjälpt henne till toaletten och skött allt praktiskt hemma, trots att han själv är 90 år. Vi barn har förstås tjatat om att han i stället borde söka hjälp till hemmet, så att han kan få lite avlastning. Pappa har emellertid ansett att han klarar detta bättre än vården, vilket han också har rätt i, vilket visar sig den 13 maj, då min mamma får en stroke och får föras till sjukhus.  

Detta är tråkigt i sig, men vad som hände sedan är både fruktansvärt och oacceptabelt!. När min mamma kommer in på Stroke-avdelningen tilldelas hon en säng utan skyddsräcke, och ramlar och slår sig. Hon får en förskräcklig blåtira, samt blir tvungen att sy ögonbrynet (ni kommer väl ihåg att hon redan hade en stroke när hon kom in), samt en ny blödning i hjärnan, orsakad av fallet. 

Ett ytterligare tjänstefel är att man inte kontaktar någon i familjen angående detta, varken min pappa, eller någon av oss syskon.

Är det så att man vill dölja vad som hänt, kan man ju fråga sig? 

Inte förrän 15 maj får pappa reda på detta på grund av att han ringer avdelningen.
 När min pappa och jag, den 16/5-22 får tala med den biträdande avdelningschefen Johanna Bäck Nirs, får vi ingen förklaring eller ursäkt, hon verkar snarare irriterad. Hon hänvisar oss till patientnämnden, medan jag anser att någon (lämpligen en chef) bör ta ansvar för detta och förklara för oss hu detta kunde hända! 

 Jag och min syster talar senare med varandra och vi kommer fram till att pappa har haft rätt hela tiden. Han har vårdat mamma bättre i hemmet under fyra år, än den vård hon fått på Gävle sjukhus stroke-avdelning! Min mamma ligger nu alltså där, sjuk, ledsen och ensam, blåslagen och säkert med smärta, som blivit värre på grund av Gävle sjukhus stroke-avdelning.  Familjen oroar oss hela tiden för henne, och vi känner oss otrygga. Vi vill att någon svarar oss på hur detta kunnat hända och vi vill också ha en ordentlig ursäkt! 

Åsa Olsson”

……………………………………………………………………………………………….

Oavsett om det var en personal som hade dåliga språkkunskaper samt bristande utbildning, så är detta fall bara en konsekvens av den humanitära stormaktens politik. Humanitär för alla som vill till det bästa bidragslandet och humanitär för politiker vars belöning är stor efter att ha följt Davosbrödernas direktiv om söndring av fosterlandet. Priset får värdlandets medborgare betala, där främst gamla, svårt sjuka och resurssvaga får bristande vård, ibland vanvård som leder till lidande och död och alla som protesterar anklagas för rasism. Den humanitära stormakten är inte till för dess medborgare som tvingas betala för den.

https://word.harrietsblogg.se/2020/06/16/en-kar-halsning-till-olle-ljungbeck-och-hans-fru-som-firat-diamantbrollop/

Blogginlägg den 16 juni 2020:

Vi är många som tackar familjen Ljungbeck för deras engagemang för utsatta skolflickor med invandrarbakgrund och unga kvinnor som drabbas av hedersvåld. Trakasserier och våldtäkter drabbar nu främst värdlandets flickor och kvinnor från unga män med sitt hemlands värdegrund, där respekt ständigt krävs för männen som står över kvinnor.

Vi hoppas få fortsätta att läsa Olle Ljunbecks engagerade inlägg under lång tid framöver, samt hans brev till politiker och myndigheter om missförhållanden som bryter mot grundlag och regelverk . Han synliggör korrekta floskler och låter oss se, att kejsaren är naken.

16 tankar kring ”Familjen Ljungbeck är förtvivlad över dagens sjukvård

 1. Hello there, I found your blog by the use of Google while looking for a related topic,
  your web site got here up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply become alert to your blog via Google,
  and found that it is truly informative. I’m gonna
  be careful for brussels. I’ll appreciate if you
  happen to proceed this in future. Numerous folks will probably be benefited
  out of your writing. Cheers!

 2. Från na.se:
  Psykiatrin tog bort Eriks medicin – nu lever han som en zombie: ”Ska man inte tänka på patienten?”

  I många år har Erik Broberg ätit två mediciner som hjälpt honom att klara vardagen.
  Men för ett år sedan bestämde plötsligt hans läkare att ta bort den ena – och hela livet rasade.
  – Det är som att ha en människa utan ben framför sig – och så ta bort rullstolen, säger han medan tårarna stilla rinner nerför kinderna.

  DETTA är precis som hände en närstående. Man drog in mediciner som slutade med en stroke. Psykiatrin i Örebro är rena rama ”dödsfällan”, om man hamnar där.

  https://www.na.se/2022-05-25/psykiatrin-tog-bort-eriks-medicin–nu-lever-han-som-en-zombie-ska-man-inte-tanka-pa-patienten

 3. Både familjen Ljungbeck och HELA det svenska folket är ständigt förtvivlade över dagens (POLITISKA) sjukvård.

 4. Själv har jag skytt allt vad sjukhus heter sedan 15 år.
  Efter en prostatabiopsi blev jag blixtinkallad för en operation.
  När jag anlände på morgonen visade det sig att de hade förväxlat gubbar
  Vill man ha ett långt liv ska man undvika allt vad sjukhus och big pharmas häxbrygder heter, det är min tro.
  Nu senast c sprutan, som inte motbevisar det tänket.

  1. Jag tror vi är tillbaka till gårdagens rädsla för sjukhus hos vanligt folk, som såg hur sjuka och föderskor aldrig kom hem. Tilliten till läkare brister, alltför många med annan etnicitet har kunskapsbrister och påpekar man det, då klassas man som rasist. Numera är hela svenska folket ett integrationsobjekt. Det är något som inte stämmer, när svenska läkare har nästan minst patientbesök i hela EU, trots större penningmängd. Administrationen slukar det mesta, kommunikatörer behövs för att skydda sjukhusledningen, invandrare tar mycket tid, liksom dåliga språkkunskaper hos vårdanställda är troliga förklaringar.

 5. Dagens sjukvård är ett skämt. I Örebro anställde man en Migrationsläkare. Han bodde med sin fru i en skåpbil på ”Parkeringen”! Frun fick följa in när det serverades frukost o.s.v. Tydligen har SAMHÄLLSTOPPARNA sållat ut de bästa läkarna till sig själva, då de inte bryr sig om VILKA läkare VI får ATT TILLGÅ!

 6. Efter haft fullmakt åt 2 närstående under 10 år, måste jag tyvärr förmedla mina iakttagelser som bemötanden under alla dessa år. Det är alldeles för många läkare som vägrar att tillgodose patientens behov utan det är läkarens egna tyckande som gäller. Oavsett vad patienten påpekar. En ramlade och fick benet vridet runt knäet. Denne har svårt att gå. Efter lång tids väntan på att få träffa en ortoped (trots AKUT remiss). Denna ortopedläkare beställde en Magnetkameraundersökning av Ländrygg. Patienten frågade läkaren varför det inte sker en Magnetröntgen av knäet? Det är ju där som problemet är sedan lång tid och fortfarande är. Ortoped Läkaren (om denne nu är det) svarade att vi måste ju börja någonstans! Tänk om patienten hade slagit i huvudet och brutit benet när denne ramlade. Hade då ”en normal” läkare koncentrerat sig på huvudet och INTE det brutna benet? När ska en översyn av Migrationsläkarna inledas? Vi vet ju alla att det är många av dem som ”köpt” sin s.k. Läkarlegitimation. Besök några och det kommer inte råda något tvivel om det.

  1. Köpt legitimation, undermålig utbildning, många utomeuropiska läkare har svårt att klara proven för svensk läkarlegitimation. Till slut lyckas många eftersom de känner igen frågorna och har gjort proven så många gånger. Ett stort problem i hela landet är att kraven till utbildningar sänks, mycket för att alltför många sökande har dåliga förkunskaper. Polisutbildningen är snart ett skämt, eftersom den feministiska regeringen vill ha in fler kvinnor. Läkare med annan religion och hemvist står högt i kurs, när identitet går före framför riktiga meriter. Mångfald går före människoliv.
   https://samtiden.nu/2022/05/polisen-ghazale-borde-ga-over-till-politiken/
   https://samnytt.se/kraven-till-polisen-sanks-igen/
   https://samnytt.se/lakare-tafsade-pa-sjukskoterska-skyllde-pa-kulturella-normer/

 7. Beträffande stroke har fler av mina bekanta drabbats. En avled inte lång tid efter stroken. Har det skett en Ökningen av antal strokepatienter efter det att man tagit ”Corona-vaccineringar”? Vad säger FHM

 8. Min granne vars hustru avled för något år sedan . Mannen hade varit på sista besöket. På väg ut från rummet mötte han personal varvid han sade att nu har hon kilat iväg. Svaret han fick nej hon är kvar på rummet! Språkförbristningen är total.

 9. Vilken gåva, att vår hjälte Olle behärskar den rätta svenskan i sammanhanget, både informerande och kärnfullt.

  Oavsett vilken instans som skrivelsen är riktad till, exv polisen eller IVO,
  så har den en laddning som behövs, särskilt ett valår.

  1. Jag skulle önska att familjen Ljungbecks inlägg om hur vården rasat ner till oigenkännlighet skulle publiceras på medias insändarsidor.
   Varför inte ett reportage om vårdens farlighet, eftersom den bristfälliga vården nu har högsta prioritet bland väljarna. Men nämns språkförbistring blir det nog i stället ett reportage om rasism. Små barn, gamla och sjuka har blivit integrationsobjekt och dess risker skyls över direkt.
   Tyvärr går aldrig media till botten med grundorsaken, utan ljuger om att utan invandrare skulle vården kollapsa. Sanningen är snarare tvärtom, eftersom utomeuropisk sjukvårdspersonal inte på långa väger räcker till 2 miljoners stora och eftersatta sjukvårdsbehov. Intensivplatser och därefter rehabiliteringsplatser är fyllda av skott-knivskador från gänguppgörelser, vilket leder till mindre rehabilitering för patienter med sjukdom/skador som tidigare fick nödvändig rehabilitering blir utan.
   Inläggets texter får spridas till fler enligt familjen Ljungbeck.

  2. Erforderlig utredning är inte klar förrän valet är slut och familjens belägenhet troligen bortglömd tyvärr!

Kommentarer är stängda.