Bekännelser från medias journalister

Först ut är Janne Josefsson som i en krönika i självaste DN den 28 april undrar om inte mångkulturkritikerna haft rätt hela tiden och om det går att få tillbaka ett tryggt Sverige?

Han ”målar upp en becksvart bild av den svenska samhällsutvecklingen – och frågar sig nu om inte invandringskritikerna hade rätt hela tiden…..
Varför har vi gått från att vara ett föredöme till att bli ett skräckexempel? Och vad är rätta vägen ur detta när landet som uppmanades av politiker och medier att ’öppna era hjärtan’ och som gjorde det, blev landet med dödsskjutningar och upplopp? Ett explosivt misslyckande, trots alla löften om integration och välfärd för alla…….De ansvariga som förnekat och blundat i många år för en samhällsutveckling som delat landet har inga svar. Det är nog det värsta.…”
https://www.friatider.se/janne-josefsson-hade-de-som-varnade-mangkulturen-ratt

Bildresultat för koranupplopp
Bildkälla; petterssonsblogg.se Stenkastare i Norrköping under Koranupploppen

Och från en bloggläsare kommer denna sammanfattning från en luttrad journalist John Swinton, f.d. journalist på New York Times, som fällde denna dom över sin egen yrkeskår. Vid ett tal på sin avskedsmiddag uttryckte han sig som följer:

 • Det finns inget sådant som en fri press. Ni vet det och jag vet det.
 • Det finns inte en av er som skulle våga uttrycka sin egen ärliga åsikt.
 • Journalistens uppgift är att förstöra sanningen – att ljuga rakt ut.
 • Att förvränga, förtala och att krypa framför Mammons fötter.
 • Att sälja sig själv, sitt land för sitt dagliga bröd.
 • Vi är verktyg och legosoldater åt politiker och rika män – som finns bakom scenen.
 • Vi är marionetter – de rycker i trådarna och vi dansar.
 • Vår talang, våra möjligheter, våra liv är dessa mäns egendom.
 • Vi är intellektuella horor.

Tur att det var på en avskedsmiddag, annars hade han nog fått gå direkt. Glädjande är att han inte stannar vid bara en symptombeskrivning utan fortsätter analysen fram till globalisterna, som få skribenter gör,

 • Vi är verktyg och legosoldater åt politiker och rika män – som finns bakom scenen.

varken professionella eller dissidenter, som inte vågar löpa linan ut och följa pengarna.

Visa källbilden
Follow The Money | Armstrong Economics

Den 3 maj var det pressfrihetens dag och medias ledarskribenter bjöd på vackra ord. ”Det fria ordet tynar bort utan oberoende journalistik” och om hur ”Demokrati och pressfrihet måste värnas varje dag.”
Bortglömt är hur åsikter på sociala medier blockeras av rika ägare med skolning i värdegrund med dess rätta åsikter. Blicken är endast riktad mot Rysslands och Kinas inskränkningar av pressfriheten, aldrig mot väst, där en handfull rika män bestämmer vad som får skrivas och spridas till allmänheten.

8 tankar kring ”Bekännelser från medias journalister

 1. Det är många journalister som inte har förstånd att inse att deras liv kommer att bli en enda ”social katastrof”, ända till dags ände. Vem skulle vilja umgås med sådana samhällsförstörande ”springschasar”? Likasinnade!

 2. En uppmuntrande text och kommentarerna likaså . Bra att lyfta fram media och de som styr det hela . Ett stort problem som verkar svårt att få bukt med . Att inte läsa och lyssna hjälper ju inte då det stora flertalet läser och lyssnar samt tror blint på det . Att de sedan ser på tv utan att ifrågasätta ?? Så vi har mycket att slåss mot .
  Mvh Sjöström

 3. Ingen av de så kallade journalisterna vill ”kapa handen som matar dom” och så länge de ser sitt handlande på detta vis kommer det inte bli någon ärlig ändring av dagens nyhetsbeskrivningen. Utan de kommer fortsätta att ”hora”, de kanske till och med gilla de, för det ser inte ut som någon förändring ligger nära i tiden.

 4. ”Varför har vi gått från att vara ett föredöme till att bli ett skräckexempel? ”

  För att socialdemokraterna skall kunna behålla makten med importerade bidragstagare som röstar på partiet. Därför har partiet sålt ut landet till personer med främmande värderingar. Dessa har lett till konflikter och låg levnadsstandard som i länderna de kommit från.
  Ur socialdemokratisk synpunkt är låga kunskaper och främmande värderingar en garanti för utanförskap och bidragsberoende i generationer, ett sätt att säkra röster för framtiden. Det faktum att landets kompetens tunnas ut och kriminalitet breder ut sig bryr man sig inte om så länge medelklassen betalar med ständigt ökade skatter, nerdraget försvar, utsålda reservförråd och längre köer i vården. Skolan har ersatt kunskaper med politisk indoktrinering och vänsterflum.

  1. Åter Tack för en sammanfattning av landets tillstånd och dess bakomliggande orsak; Vänsterns röstköp med bidrag till importerad valboskap! Alla väljare borde ta del av denna kommentar.
   Vården i kris, jag fick nyss reda på av en nyligen höftoperarad granne att nu är väntetiden på proteser vid utslitna artrosleder 2 år!!! Så mina slitna höftproteser på snart 20 år lär nog få hänga med mitt liv ut.
   Nu gömmer sig regeringen bakom pandemin för dessa orimliga köer och deras 50 % skatt på energin, skyller man på Putin. Politikers inställning att alltid ligga i framkant, med fossilfritt samhälle och att vara världens socialbyrå har gjort att baktanken för medborgarna blir allt större och på söndag får vi inse att vi kommer att bli medlem av Natos provocerande krigsmaskin.

 5. Förr eller senare måste väl media journalisterna haverera psykiskt, när deras egen ”själ” fått nog.

  1. Vi kan alltid hoppas, men när det gäller pengar brukar själen vara mycket rymlig.

Kommentarer är stängda.