Nato medlemskap står för dörren. Erdogan är en bråkig medlem liksom Orbán är i EU.

Det turkiska flygvapnet kränkte det grekiska luftrummet 90 gånger den 15 april, och flög tre gånger över bebodda grekiska öar, enligt grekisk media. Faktum är att turkiska flygplan har tagit sig in i det grekiska luftrummet nästan oavbrutet sedan början av året. Turkiet har i åratal öppet hotat att inta grekiska öar i Egeiska havet. På bilden: Ett turkiskt F-16-plan över Eskisehir, Turkiet, den 13 september 2020. (Foto av Adem Altan via Getty Images)

tps://sv.gatestoneinstitute.org/18524/turkiet-aggressionen-grekland

Inte bara Nato har problem med sin turkiska medlem, nu har EU detsamma med Orbán i Ungern. Han vägrar delta i EU:s utökade sanktionspaket mot Ryssland och försvarar Putins vän den rysk-ortodoxa kyrkans patriark Kirill, som EU vill svartlista. Orbán kontrar med att religionsfrihet måste få råda även i Ryssland.
Ursula von der Leyens mutor och straff fungerar inte på Erdogán och Tysklands industri riskerar att tappa greppet som EU:s lok i höst, när den ryska gasen sina, då kan vänskapen med förbundskansler Olaf Scholz gå samma väg.

https://www.svd.se/a/dnEEOo/orban-har-fler-intressen-an-oljan?utm_source=SvDNLI1D&utm_medium=email&utm_campaign=2022-05-11

Till denna såta familj skall vi lotsas in i av våra politiker, när Finland nu sagt ja till Nato. Nu åker sosse pamparna runt i landet och sätter munkavle på de som vågar opponera sig inom den röda rörelsen.

Begriper inte hur ett annat land skall bestämma i en sådan viktig framtidsfråga, nästa blir väl att Gates, Schwab och Soros får bestämma hur vår regering skall se ut efter valet.

Hultqvist, Wallström, Eliasson med flera tidigare Nato motståndare har svängt 180 grader i sin iver att vara USA till lags. Nu riktas motståndet mot alla som protesterar mot att denna anslutning som varken är för Sveriges bästa eller för att lidandet för oskyldiga människor och unga soldater skall få ett slut i krigets Ukraina.

Nu skall vi in i denna krigsorganisation, trots att inga garantier ges under ansökningsprocessen. Magdalena Andersson, Ann Linde, SVT och Aftonbladet ljög i kapp i i går och försäkrade att garantier skall ges, trots att Boris Johnson endast lovade ”en politisk deklaration av solidaritet.” Omvärlden, till skillnad från dessa trånande Nato damer fruktar vedergällningsattacker från en trängd Putin.

Det blir inga brittiska säkerhetsgarantier för Sverige. Det står klart sedan Storbritanniens premiärminister Boris Johnson besökt Harpsund på onsdagen och skrivit på en ”politisk deklaration av solidaritet” istället – som bara innehåller floskler. Både svenska och finska medier ljuger dock om att dokumentet utlovar militärt stöd. https://www.friatider.se/sverige-blir-utan-brittiska-sakerhetsgarantier-far-floskler-istallet

Krigshetsarna i USA har glada dagar. Krigsindustrins oligarker är mycket nöjda, tänk att få prova ny stridsteknik med AI styrda drönare som själva kan förstöra målet och Joe Biden får vara Volodymyr Zelenskys välgörare och framstå som vår herres förlängda arm.

EU eliten jublar också för nu måste tvingande solidaritet åter snabbt fram för Ukrainas återuppbyggnad, som får tidigare gemensamma finansiering efter pandemin att blekna. Min misstanke är att våra EU, FN och Nato fjäskande politiker kan skänka bort resten av landet med våra skattepengar för att få glänsa i sin solidaritet med alla, utom för sitt eget folk.

Till en början har EU lovat att finansiera Ukrainas driftkostnad under tre månader. Nu skall 15 miljarder Euro samlas in genom en ny skuldemission, med hjälp av mallen som upprättats för Covid-19-fonden, enligt Politico Europe. https://en.wikipedia.org/wiki/Politico_Europe
Medan Zelensky, känslornas ambassadör, ständigt finns på stora TV skärmar hos världens överstatliga organisationer och hos västvärldens parlament.
Kriget i Ukraina får inte ta slut, inget pris är för stort för att försvara oligarkernas demokrati och visa Ryssland och Kina med dess allierade vem som skall vara världens polis. En halvdement president och ett uppblåst Europa!

Glöm inte att globaliseringen bara är övergång till en centralstyrd värld och att ”Oligarki är ett politiskt begrepp som syftar på fåmannavälde, det vill säga att ett fåtal personer styr genom att ha tillgång till kapital eller ärvd titel.” Wikipedia.

Det konstiga är att det bara är finns ryska oligarker, aldrig de som styr västvärlden!

Bild; blogspot.com

Och alla vi som ser igenom falsariet är ludna Putintroll!

Senaste Nytt om kriget, från SvD, https://www.svd.se/a/ja1n9q/konflikten-mellan-ukraina-och-ryssland-har-ar-senaste-nytt

Bakomliggande orsaker nämns inte till Rysslands invasion och västs bio lab i Ukraina är bara fake news, oavsett vad som rapporteras.

9 tankar kring ”Nato medlemskap står för dörren. Erdogan är en bråkig medlem liksom Orbán är i EU.

 1. There is definately a great deal to know about this issue.
  I like all the points you have made.

 2. ”FN:s tidigare biträdande generalsekreterare Dennis Halliday […] säger att dagens Nato är mer aggressivt än tidigare och att man ständigt söker icke existerande fiender med vilka man förkastar en dialog och istället prioriterar krig. Det finns enligt honom inget vuxet och civiliserat hos Nato och dess ledarskap.”

  ” man förkastar en dialog och istället prioriterar krig.”
  Kan Ukrainaförspelet förklaras bättre?

  1. En ärlig förklaring som alla väljare borde få ta del av i en folkomröstning om detta dunkla medlemskap. Därför måste beslut tas i raketfart med gamla sossepampar som hycklar fram ”inget lätt beslut, men…..” Carl Bildt är i alla fall ärlig, ”det är redan klart….”

 3. När ska vi även bli ”påtvingade” EURON, Politiker?
  Blir inte det en av flera konsekvenser av ett eventuellt NATO-medlemskap?
  Kommer Sverige även att bli ”bestyckade” med kärnvapen?
  Kommer det att vara ”utomstående” som kontrollerar dessa eventuellt kommande kärnvapen på svensk mark? Anledningen till att det är ”bråttom”, kan det bero på att man vet att TRUMP kommer snart att bli ÅTERINSATT.
  2 000 Mules, talar för hur politiker genom korruption är beredda att gå över lik enbart för nå och behålla maktens boning.

  https://beforeitsnews.com/prophecy/2022/05/2000-mules-free-documentary-released-and-review-doc-included-2530386.html

 4. Vad ska man säga ? Tankar som man har kan man ju inte diskutera med gemene man/kvinna utan att bli anklagad för att vara blind och döv . Läser du inte tidningar och tittar du inte på tv blir motfrågorna om man skulle börja diskutera läget . Mycket intressanta texter i dag här åvan . Schillerinstitutet har jag bara läst lite vagt om och inte vad de skriver . Detta får ändras . Våra journalister är bara ”Karbonskribenter” , de sitter på sina redaktioner och stirrar på multimedias skärmar och skriver av dessa utan granskning samtidigt som de har mobilen i handen och stirrar in i den skärmen . Inte undra på att folket lever i villfarelse . De stirrar ju in i samma mobil och får ”nyheter ” via Karbonskribentens andra skärm . Allt enligt plan .
  Mvh Sjöström

  1. Människan är ju ett flockdjur men även ett skockdjur bä bä vita lamm

 5. Varför är det inte NATO:s Generalsekreterare som ”besöker” Sverige och Finland? Istället skickar man ”Boris” med luftslott som säkerhet mot vad? Det hela visar bara på att det krävs en hel del ”skådespel” innan en NATO ansökan skickas. Oavsett alla dimridåer så är det ändå ”NI 349” som skall stå till svars för de konsekvenser som ett inträde i NATO kan medföra. Går det så långt, då kan ni politiker GLÖMMA er immunitet. Politiker, Ni må vara immuna i lagens mening. Men i de svenska folkets ögon kommer NI sannolikt inte längre vara det.

 6. Dom tar sig rätten att utsätta oss för fara, till vilkens gagn?
  Svaret är givet…
  https://schillerinstitutet.se/sverige-bryter-mot-osse-avtalet-just-nar-ryssland-fragat-om-det/

  Försvar och Utrikesfrågor samt EU-nämnden, pekade Schillerinstitutet på att “dessa flygningar innebär att Sverige ingår i den amerikanska kärnvapenstrategin att från andra sidan av Atlanten kunna anfalla Ryssland.

  Mot kärnvapen kan kärnvapen användas och det innebär att det svenska luftförsvaret, med flygbaser, stridsledning och staber, har gjorts till fullt legitima mål för ryska kärnvapenanfall när Ryssland inte ser andra sätt att försvara sig.

  Detta är en helt ny svensk politik jämfört med tidigare under Kalla krigets dagar

  1. Tack för länken från Schiller institutet, som jag inte kände till. Det är en tysk grundad tankesmedja med medlemmar i ett 50-tal länder, institutet anordnar konferenser om aktuella händelser.
   Institutets bärande idé är fred genom utveckling och dess ideologiska innehåll utgår från Fredrich Schillers teser, poet, författare. https://en.wikipedia.org/wiki/Schiller_Institute
   Natos kärnvapen ger en omvänd Kuba kris i Norden med Sverige och Finlands ansökningar till Natomedlemskap. Ryssland har varnat Sverige för att de bryter på tidigare avtal genom att ansluta sig till Nato, som är attraherad av det svenska flygvapnet, som kan bli Putins nästa mål.
   Avtalet: Är från den europiska säkerhetsorganisationen OSSE.
   ”…Enligt det avtal som Sverige skrivit på som medlem av den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE är det en odelbar princip att varje land både själv bestämmer sin säkerhetspolitik och inte får stärka sin egen säkerhet på bekostnad av ett annat lands säkerhet. Det är om detta som Ryssland skrivit brev till Sverige för att höra hur vi vill leva upp till detta avtal….”
   Nato vill nu pressa Ryssland att göra eftergifter. Nu gör Nato med svenskt stöd en kärnvapenutpressning mot Ryssland som för världen ännu närmare ett kärnvapenkrig.

Kommentarer är stängda.