Skall välfärden bekosta Natomedlemskap?

Nu står Finland i beredskap att ansöka om Natomedlemskap och här hemma är Kristersson dess största fanbärare. Socialdemokraterna som tidigare sagt Nej tvekar, när folkopinionen tyvärr har svängt till Natos fördel.

Tidigare var det Covid vaccinet som skulle rädda oss från sjukdom och död, nu är det Nato, USA:s bulvan. Med deras utvidgningsmani mot öst, så är det folket som offras i stället för räddas, men det tänker inte Nato vurmarna på. Ett medlemskap innebär förutom stora kostnader, att spänningarna skulle öka i hela Östersjöområdet och att Sveriges möjlighet att verka för en aktiv anti-kärnvapenpolitik helt försvinner.
Att se händelserna bakom det fruktansvärda krig som pågår i Ukraina är det få som gör, eftersom klappjakten på oss som försöker är lika stor, som mot vaccinvägrarna.

Hej, Harriet!
Det finns inga matlager, medicin, kläder, bostäder till alla, jobb till alla m.m. men när det gäller att ta kål på välfärden då finns det inga hinder. Inte ens det svenska folket har någon som helst talan.
Trots att det är folket politikerna ska betjäna! Avser man att söka medlemskap i NATO på bekostnad av en ”massiv resursöverföring från välfärden till försvarsmakten”?
Vi medborgare måste få möjligheten att även få höra ”andra partier” i SvT, media etc. Det är väl bara Fi som får ”titta in” någon gång. I en DEMOKRATI skall väl alla Partier som är godkända att delta i Riksdagsvalet få framföra sitt partiprogram i det ”offentliga rummet”.  Är ett parti godkänt då skall det även få belysas lika mycket som de etablerade partierna, i SvT, media etc. Men icke har ”Demokratin” sagt, i evigheter.

Hälsningar TT.

Han bifogar en fråga från 2009 om kostnaderna för ett Natomedlemskap till dåvarande finansminister Anders Borg från riksdagsledamot Birigitta Eriksson (S)

”Statsfinansiella kostnader för ett Natomedlemskap
Skriftlig fråga 2009/10:709 av Eriksson, Birgitta (s)
Fråga 2009/10:709 Statsfinansiella kostnader för ett Natomedlemskap

Minst två partier i regeringen förespråkar ett Natomedlemskap. Att ett sådant knappast skulle bli gratis utan snarare tvärtom, skulle inskränka på välfärden, är uppenbart.
Nato har planer på en gemensam missilsköld eller ett ”säkerhetstak”, som Natos generalsekreterare Fogh Rasmussen kallat det. Forskningen har kostnadsberäknat det till uppemot 20 miljarder dollar (15 miljarder euro) att bygga.
Natos:s uttalade mål eller krav är att medlemsländerna ska satsa två procent av sin bruttonationalprodukt, bnp, på försvaret. Storbritannien och Frankrike är båda ovanför den nivån med 2,2 procent respektive 2,3 procent. Tyskland, Italien och Spanien kritiseras eftersom de bara ligger på 1,3 procent.
Enligt Försvarsmaktens hemsida ligger försvarets andel av bnp runt 1,5 procent och man måste gå tillbaka till tiden före år 2000 för att hitta siffror på 2,0 procent och däröver. Ett svenskt Natomedlemskap skulle med andra ord kräva en massiv resursöverföring från välfärden till försvarsmakten.
Avser finansministern att ta initiativ till en utredning om de statsfinansiella kostnaderna samt de välfärdsmässiga konsekvenserna av ett svenskt Natomedlemskap?”

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/fraga/_GX11709

———————————————————————————————–

Läs gärna http://arkiv.internationalen.se/2016/02/utredning-mot-anpassning-och-svenskt-medlemskap-i-nato/

”Sverige, Nato och säkerheten : betänkande av Natoutredningen.”
En sammanfattning i bokform är lika aktuell i dag, som när den skrevs under 2016.
Författare; Hans BlixRolf EkéusSven HirdmanLars IngelstamStina Oscarson
Sverige, Nato och säkerheten : betänkande av Natoutredningen (häftad)


”Resursstarka röster kräver att Sverige ska gå med i Nato och vill att frågan utreds. Den sittande regeringen säger nej eftersom ett medlemskap inte ses som aktuellt. Under tiden drivs dock Sverige med de små stegens politik allt närmare denna militärallians – utan varken allmänhetens vetskap eller en egentlig diskussion. Våren 2016 kan ytterligare ett steg komma att tas när Riksdagen ska rösta om det s k värdlandsavtalet. Det är ett beslut med avsevärda säkerhetspolitiska konsekvenser men betraktas av ansvariga politiker som enbart en teknisk fråga.”

De små stegens tyranni, värdlandsavtalet blev verklighet och nu står en Natoansökan för dörren.

12 tankar kring ”Skall välfärden bekosta Natomedlemskap?

 1. Idag på en Söndag den 12 april, klockan 21.55 då passar man på att publicera nedanstående på SvT:s hemsida.

  ”Storbritannien erbjuder Sverige och de övriga nordiska länderna ökad militär närvaro med marina stridskrafter samt övervakning med bland annat spaningsflygplan och ubåtsjaktflygplan.
  Det säger Storbritanniens ambassadör i Sverige, Judith Gough, till SVT.
  – De nordliga regionerna är jätteviktiga strategiskt, säger hon.
  När Storbritannien presenterade sin nya strategi för den arktiska regionen ”High North” i slutet av mars sade försvarsminister Ben Wallace till Reuters att man även vill placera en rörlig marin stridsgrupp i regionen”!

  En slutsats kan vara att ”Khazarian Mafia” försöker starta ett ”Kärnvapen krig” via Sverige och Finland. Eftersom Putin slog ut alla de amerikanska finansierade biologiska vapenlaboratorierna, samt även snart den Ukrainska armen då kan man nog inte längre använda sig av kärnvapen mot ryssarna. VEM/VILKA skulle i sådana fall bidra med kärnvapen? Storbritannien, kanske? City of London vill nog inte ha ett krig på hemmaplan. Tacka vet jag de korkade svenska politikerna, de faller för precis allt bara de får en ”slant”.

  Man gör ALLT för att dölja:

  ” Tens of thousands of tortured and murdered mainly Asian children have been rescued, the mutilated bodies of thousands more children recovered by the Russian Military from US owned and run Bio-weapon Underground Tunnel DUMB Labs that ran beneath a 200 acre Biden-owned property in Ukraine”.

  Svenska medborgare, VI MÅSTE BLI AV MED POLITIKER PATRASKET, NU!
  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/storbritannien-norden-ar-viktig
  https://www.rfi.fr/en/international/20220311-us-funded-biolabs-in-ukraine-at-the-core-of-ongoing-propaganda-war
  https://beforeitsnews.com/politics/2022/04/thousands-of-children-rescued-mutilated-bodies-recovered-from-biden-owned-ukraine-property-containing-us-run-bio-weapon-labs-3259889.html

 2. Apropå Medelsvenssons tänkande så har VI utan egen begäran fått tillskott bland Tv kanalerna. Helt plötsligt ”bjuder man på” CNN, Sky news, BBC, al jazeera!!! En kamrat ringde Telia och frågade hur det kom sig att dessa Tv kanaler dök upp. Telia svarade: DET HAR MED UKRAINAKRISEN ATT GÖRA!!! Det finns väl INGEN av dessa propagandakanaler som presenterar objektiva fakta. Nej, det är som med Corona fast denna gång heter viruset PUTIN, som är medias nya ”offer” för att höja sina försäljningssiffror.

 3. Är det något som oroar mig mycket är det ett svenskt NATO medlemskap ett) det skulle kosta mycket av den redan slimmade välfärden två) det skulle inte tas väl upp från rysk sida och det har redan mumlats hos ryska toppdiplomater. Men tyvärr har väldigt få lyssnat på de ryska rösterna – kanske västerländsk självupptagenhet modell satsa på dig själv eller arrogant narcissism modell egentligen är vi ju bäst

 4. Skulle inte förvåna, om regimen avser kuppa in oss i Nato. För att kuppen ska lyckas, måste de stora medierna vara med på planen. De har ju en oerhörd möjlighet att påverka Medelsvenssons tänkande. För att det inte ska se ut som en kupp, kommer de att anordna ”belysningar” från från olika håll. I söndagens Agenda ”belystes” saken av två damer från vardera DN och Expressen, dvs ”syskontidningar”. De skulle föreställa belysare. Men det fanns ingen skillnad, utan de drog åt samma håll.
  Hela Agenda var fiffigt upplagt för att puffa för Nato-medlemskap.

 5. Troligen hade vi genomgått ett kärnvapenkrig om inte D Trump hade vunnit det amerikanska valet 2016. All tidigare planering har ju gått i stöpet! Det är väl därför som vi har ”virrhjärnor” bland vårt riksdagsfolk. Meningen var väl att NATO skulle komma och ”ta över” samtidigt som den svenska befolkningen förmodligen skulle övervakas av NATO:s miltär. Politikerna kan annars ”gömma sig” i den Djupa underjordiska svenska militärbas som man byggde 1996. Då kostade ”utgrävningen” 2 TRILJONER dollar. Den var då världens största på 30 ”cubic miles”. 1 Mile är 1609 meter!!! Allt betalt av UN!

 6. Om man ENBART betraktar ”Skriftlig fråga 2009/10:709 av Eriksson, Birgitta (s)
  Fråga 2009/10:709 Statsfinansiella kostnader för ett Natomedlemskap”, borde inte klockorna ha ringt redan då???

  Man har alltså planerat NATO inträdet sedan minst 2009! Den som tror att det är SVENSKA politiker (förutom Excellensen) som planerat det hela, får nog tänka om. Det visar ännu gång på gång att den svenska s.k. politiken gällande de STORA besluten så kontrolleras den inte av politikerna, utan den tar Kabalerna hand om. Som brukligt. Nå svensken, när du förstått det kanske du kan rösta RÄTT nästa gång, om det nu blir någon mer gång sa den politiska adeln.

  1. Tyvärr tror jag att Du ha rätt. När det handlar om Nato och USA:s ”demokratiexport” så är det det mesta planerat sedan länge. Oligarkerna, militärindustrin, den djupa staten med alla Big företag väntar bara på en utlösande faktor och vips så är allt klappat och klart. Pandemier och krig har lite med slumpen att göra. Rubel och yen skrämmer dollarn med FED.

 7. VARFÖR fick vi ha en folkomröstning om EU medlemskapet, men inte när det gäller NATO? Kan det ha med att den svenska befolkningen ”vill annat” än de korrupta politikerna?
  Kanske är man rädd för att folket ska få för sig att ”stå för makten”?
  Man har säkert i minne EURO valet, som det svenska folket STOPPADE. Borde inte vi ha en Folkomröstning gällande NATO medlemskapet? Beslut om NATO medlemskap skall väl inte tas av de 349 korrupta Riksdagspolitikerna!
  Denna VIKTIGA fråga skall väl hela det svenska folket besluta om.
  Är NATO mindre viktigare än det maffia styrda EU?
  Nej, trots att ett eventuellt NATO beslut kan påverka oss 100 gånger mer än vad EU åstadkommit hitintills på oss, är det inte då folket som ska TA beslutet om NATO inträde eller EJ?
  När det gällde EURON då visste befolkningen MER än Riksdagspatrasket!
  Enbart det säger att VAD ska vi med dessa ”skumraskpolitiker” till?
  När det gällde ratificeringen av ”Lissabonfördraget”, då var det mer än halva RIKSDAGEN som inte visste något om vad en viss Reinfeldt skulle underteckna. O.s.v.

 8. Man känner ett stort obehag inför Nato . Skulle Sverige ansöka om medlemskap så blir det än mer obehagligt . Bakgrunden till Ukraina och problemen där får inte någon belysning i media . Media styrs som bekant av de som vill och kan styra folket . Så vad kan vi göra ? Brandväggar var man än vänder sig .
  Mvh Sjöström

  1. Marine Le Pen vill lämna Nato, ”USA skall inte bestämma vår utrikespolitik”. Hoppas att bevakningen är stor vid valräkningen den 24 april.

 9. Ukraina är bara en del av USAs planer på en global autokratisk militärdiktatur, ett projekt USA har arbetat länge på. USA försökte ta Korea som en bas för att erövra Kina, på samma sätt Vietnam, och Taiwan. USA har även försökt lägga under sig Xinjiang, Tibet och Hong Kong. Samma sak med Afghanistan, Kazakstan och Myanmar. Just nu provocerar USA i Sydkinesiska Havet i avsikt att plundra det på naturrikedomar och använda det för att stoppa Kinas handel. Hitler arbetade på att avancera samma slags planer. Hittills har USA misslyckats överallt, men tycks inte vilja ge upp. Det var Ryssland som stoppade nazisterna i Berlin 1945, det ser ut som om det kommer att bli Ryssland som stoppar nazisterna i Mariupol 2022 på samma sätt igen. Går det inte att stoppa USA, kan det mycket väl gå så att det slutgiltiga slaget denna gång kommer att vara i Stockholm, om Sverige fortsätter att närma sig krigsherren USA.

  1. Jag känner stor rädsla för Nato medlemskap, misstänker att Stockholm är ett attraktivt mål för en förbannad Putin, som varnat under flera år för ett Natomedlemskaps följder, men för döva öron i riksdagen.

Kommentarer är stängda.