Vaxxarna har bytt fokus efter invasionen

Nej, så skriver inte Lotta Lundberg, som är SvD medarbetare och bor i Berlin. Hennes rubrik på sin krönika den 28 mars om konspirationsteorier lyder ”Antivaxxarna har bytt fokus efter invasionen.”

Här får jag mig en riktig salva. Eftersom jag är skeptisk mot detta genvaccin, som ingen vet följderna av och har samma skepticism mot media, politiker och henne själv som vägrar se att allt har en bakgrund, även invasioner och krig.

Utgångspunkten för hennes krönika är en promenad i Berlin, då hon talar om att hon minsann respekterar lagen med munskydd, trots att hon är innerligt trött på dem. Därefter hoppar hon på alla som tvivlar på Big Pharmas undermedel mot covid-19 pandemin, eftersom antivaxxarna inte tar in hela bilden, som hon själv gör. Ett undermedel mer för Big Pharma som ständigt måste fyllas på.

Några citat: ”….De som inte tar in hela bilden är de som skanderar på gatorna att de lever i en coronadiktatur. Men sedan kriget bröt ut har raserirövarna bytt fokus. De har hittat ny näring.
På plattformen Telegram, som länge varit det främsta kommunikationsverktyget för antivaxxare, tokvänstern och de högerextrema, utnyttjas kriget för att passa in i coronamotståndarnas konspirationsteorier.
…”

Här får Ni lite till med risk för att foliehattarna inte räcker till;

De tror att medier förmedlar samma slags falska nyheter och felaktiga bild av kriget som de påstår att de gjorde under pandemin.
Att den ryska invasionen inte skulle vara något annat än en iscensatt vilseledning. Att kriget har fabricerats av eliter i väst, för att hålla världen under kontroll.
….// Inläggen kompletteras med lögner om att amerikanerna utvecklar biologiska vapen i ukrainska laboratorier, och att kriget inte skulle vara något annat än en täckmantel för dessa laboratorier.

Joe Bidens son Hunter Bidens skumrasks affärer i Ukraina, med just dessa laboratorier finns inte på hennes karta. https://newsvoice.se/2022/03/hunter-bidens-laptop-biolab-ukraina/

Hennes källa till invektiven är en undersökning av Süddeutsche Zeitung som har kartlagt antivaxxarnas pandemiska narrativ. Resultat pekar även på en avsevärd ökning av användandet av emblematiska sci fi-termer, skriver hon, som ”new world order”, ”great reset” och ”deep state”, som syftar på ett nätverk av eliter som påstås vägleda västs regeringar och institutioner. Hon har nog inte lyssnat på Joe Biden, som under sin Europa turné nyligen gav uttryck för en ny världsordning. https://sv.gatestoneinstitute.org/18389/bidens-nya-varldsordning

Klaus Schwabs skapare och ordförande för WEF och dess elitskola och hans skryt om att han har penetrerat regeringarna i väst med globala ledare lyser också med sin frånvaro. Hans mönstergosse var Kanadas premiärminister Justin Trudeaus med hans osvikliga lydnad både till gossarna bakom ”new world order”, ”great reset” och ”deep state”.

Jag funderar ofta på hur våra världsbilder kan vara så diametralt olika. Tacksam för synpunkter från både vaxxare, antivaxxare, globalister och nationalister.

Bild; SvD.se

Källa: https://www.svd.se/a/eEo0L4/sedan-rysslands-invasion-av-ukraina-borjan-har-antivaxxarna-bytt-fokus

6 tankar kring ”Vaxxarna har bytt fokus efter invasionen

 1. Ja, medierna gjorde Tegnell till en gud.

  Genom hans rekommendationer och brist på handling fick äldre och riskgrupper tidigt hantera den nya influensan, helt på egen hand.

  Jämför dödstalen med valfritt nordiskt grannland, för att få facit, vem som handlade rätt och vem som f-ade upp det.

  Den mediala kritiken uteblev, men inte på grund av bristande självkritik. Denna synnerligen sakliga och opartiska media, som sysslar med sanning, men aldrig med drev och propaganda.

  Sprutorna hade sannerligen sämre effekt på merparten än förväntat. De flesta vaccinerade blev smittade och spred smitta som sorkar, i takt med att viruset muterade.

  Vilken tur i oturen att alla som tog sprutan gjorde det enbart av altruistiska skäl, som en solidarisk handling. Alltid för någon annans skull, men aldrig för sin egen.

  Jo, detta faktum är väl känt eftersom vederbörande varit väldigt noga med att påpeka och understryka det.

  Det är lätt att bli blir rörd av hur fina människor det finns, som drivs av moral och medmänsklighet. De bör rimligen betraktas som bättre än andra. I alla fall bättre än de omoraliska kättare som avstår från en frivillig vaccinering.

  Tur att vaxare inte sprang till sprutbåset med andan i halsen, för att media skrämt vettet ur HEN, efter åratal av kronisk klimatångest och kritiserad könstillhörighet.

  Somliga säger att samma solidariska samariter slogs om sista skitrullen på ICA och vägrade hålla avstånd, när vaccinpasset gav dem rätten att smitta andra.

  Även solen har sina fläckar, men det finns åtminstone inga ekonomiska intressen med att kavla upp en befolkning.

  Ja alla som säger något annat är rysstroll.

  1. Instämmer i allt det Du säger! Det som skrämde mig betydligt mer än detta virus var hur självgoda människor blev översittare och exkluderade, med understöd av media, politiker och Tegnell, alla som av olika skäl inte kavlade upp ärmen. Det kändes som primitiva reflexer helt tog över och föste in pannlobens förstånd i skamvrån.

 2. Ja du Harriet, det du berör är en mycket intressant fråga tycker jag. Vilka människor låter sig styras och vilka gör det inte. Eller vilka tror helhjärtat på våra ”vanliga” mediaföretag, typ svt, tv4, och ”vanliga” tidningar/media från exempelvis Bonniers?
  Det hela beror sannolikt på vilka människor man omger sig med (avsiktligt eller oavsiktligt). Hur mycket vill eller vågar man stå upp för sig själv för att det ska kännas bekvämt? Jag tror både den sociala situationen OCH hur man är som person avgör hur mycket man orkar/vågar stå emot grupptryck. Julia Ceasar har skrivit om detta – jag tror det var på Ingrid och Marias blogg för något/några år sedan.

  För egen del har jag möjlighet att välja själv utan inblandning av annan/andra vilket för tillfället känns som ett privilegium. (Jag har inte vaccinerat mig mot covid men har haft en ganska lindrig släng av smittan). Jag känner till en del bekantas vånda som låtit sig ”vaxxas” utan att de egentligen ville. En person är troligen också skadad av vaccindos nr 3. Som pensionär med tid att sätta mig in i detta så står det helt klart att WEF med sitt superrika anhang hittills lyckats ”tämja” många av våra världsledare och deras ”underhuggare” på ett eller annat sätt. Många vet sannolikt att ”galenskapen galopperar” men vågar inte stå emot. Jag känner mig dock övertygad om att ”dimridåerna” kommer att lyftas så småningom. Vi som klarar att stå emot grupptryck organiserar sig mer och mer och med hjälp av varandra kommer ordningen att återställas. De ondskefulla ”oligarkerna” kommer INTE att lyckas – tror jag…

  1. Tack för Ditt svar som värmer. Jag väljer numera som pensionär, snart 75 år, mina strider, inte värt att domdera fram bland vänner, eftersom de blir allt färre, när ålder, sjukdom, demens tar ut sin rätt. Står för det jag skriver på bloggen, men jag försöker respektera motsatta åsikter, även om min övertygelse säger att de har fel. Jag tillhör de ovaxxade, pga av min trista SLE sjukdom som ligger bakom svår läkemedels/vaccin allergi vilket föranlett vård på hjärtintensiv, men bortsett från detta, så skulle jag ha vägrat detta experiment vaccin. Jag hoppas innerligt att Du har rätt att dimridåerna kommer att skingras och att galenskapen saktar ner, när allt fler inser hur indoktrinerade de är.

   1. Tack Harriet för DITT svar! Jag läser din blogg med stor behållning för du är en klok kvinna!
    Jag kan berätta att jag kände mig ganska ”ensam” för ca ½ år sedan. Av en ”slump” fick jag reda på att det finns en grupp människor som träffas i närheten där jag bor och diskuterar olika ämnen, tipsar hur man ”överlever” som antivaxare m.m. Personer med olika kunskaper bjuds in och ”föreläser”. Vi lägger pengar till fika/ lokalhyra och överskottet återanvänds. Man anmäler via SMS om man kommer till kvällsträffen. Många nya ansikten från olika delar av ”närområdet” dyker ibland upp på träffarna en gång i veckan och en del stannar i gruppen och andra tar med konceptet till sin egen ort och startar en ny lokal grupp. Detta sprids med ”djungeltelegrafen” således. Vi är många som skaffat oss nya vänner och jag känner mig inte så ensam längre… En idé öppen för plagiering…

Kommentarer är stängda.